Bij het begin van dit seizoen koos Steve Bécaert om een campagne af te werken met de Citroen DS3 R5 van J-Motorsport. Een campagne die anders verliep dan verwacht. Enerzijds door een stevige crash in Ieper en anderzijds door de arm der wet. Steve moest immers zijn rijbewijs voor enkele weken inleveren. Toch bleef de Poperingse transporteur niet bij de pakken zitten. Voor de laatste wedstrijden werden er nieuwe plannen gemaakt. Plannen waarin reeds naar 2018 gekeken wordt.

“Het was de bedoeling om dit jaar nog de Condroz te rijden,” begint Steve ons gesprek. “Deze rally staat al een tijdje op mijn verlanglijstje. Ook mijn vaste co-piloot, Nico Beernaert, rijdt er graag. Jammer genoeg werd mijn rijbewijs ingetrokken waardoor we in de Condroz niet van start kunnen gaan. Hierdoor werden onze plannen gewijzigd. We hebben er voor gekozen om dit seizoen nog de Rally van Zuid-Limburg en de 6 Uren van Kortrijk te rijden.”

Hierdoor maken jullie nog kans op de VAS-kampioenschapstitel?

RT1
RallyTime animated

“In theorie maken we nog kans om het derde jaar op rij kampioen te worden in divisie 3. Als we deze wedstrijden niet rijden, is Steven Dolfen logischerwijze kampioen. Nu gaat het nog tussen Steven en ons voor die titel. Ik besef wel dat het een moeilijk opdracht zal worden. Het is algemeen geweten dat Steven Dolfen een stevige hardrijder is. Eentje die bijna altijd de klassewinst pakt en algemeen is hij ook steeds in de top tien te vinden. Door ons forfait in Koekelare hebben we het in ieder geval niet meer in eigen handen.”

Je verkondigde een tijdje terug dat je de laatste wedstrijd met de DS3 R5 gereden te hebben. Hoe gaat het dan verder?

“We gaan verder met J-Motorsport. In deze twee laatste wedstrijden van dit seizoen rijden we echter niet met de DS3 R5. We gaan van start met de Skoda Fabia R5, de wagen waarmee Achiel Boxoen in het BRC actief is. Uit ervaring weten we nu dat de DS3 R5 voor een gemiddeld piloot, de groep waartoe ik ook behoor, niet makkelijk te besturen is. Je moet al veel kilometers rijden om voor de DS3 de juiste afstellingen te vinden. Aangezien de wagen waarmee we reden ook in de verhuur zit, was het voor ons telkens van nul beginnen om de juiste setting te vinden. De wagen heeft wel potentieel. Kijk maar eens terug naar wat Breen en Lefebvre vorig jaar in de Condroz presteerden.”

“De Skoda is wat afstellingen betreft veel makkelijker. Je kan telkens van een ideale basisafstelling kan vertrekken. Kris Princen en Vincent Verschueren wisten mij dit te bevestigen. En dat boezemt me wel vertrouwen in. Ook wisten ze me te vertellen dat de Skoda zich veel makkelijker laat besturen.”

“We blijven trouw aan J-Motorsport, het team van Jourdan Serderidis en Fred Miclotte. Onze samenwerking met Fred is altijd goed verlopen en we konden steeds in een gunstige context starten. Het contact is steeds goed en gemaakte afspraken werden steeds perfect nagekomen.”

Met de Skoda Fabia R5 in Sint-Truiden en Kortrijk. Wat zijn de verwachtingen?

“Aangezien we het zelf niet meer in handen hebben, is de VAS-kampioenschapstitel geen prioriteit. Natuurlijk gaan we hem wel niet cadeau geven aan Steven. In Zuid-Limburg is het de bedoeling om de Skoda te leren kennen. In Kortrijk willen we ons leerproces verder te zetten met het oog op 2018. Wanneer we in Kortrijk, net zoals vorig, in de top vijf eindigen, zijn we zeer tevreden aangezien er daar steeds een sterk deelnemersveld aan de start verschijnt. Onze laatste twee wedstrijden uitrijden met een mooi resultaat is onze belangrijkste doelstelling,” aldus Steve.

RT1
RT2
BRC
Niels Reynvoet wint Sezoensrally na spannende finale
BRC
Startvolgorde Sezoensrally
BRC
BRC Masters - Jos Verstappen gaat voor winst in Sezoensrally
BRC
Sezoensrally - Eddy Buntinx start thuisrally als leider in de 2WD Trophy
BRC
Vincent Verschueren kijkt uit naar Sezoensrally
BRC
Sezoensrally - De Belgische top aan de start op de maaskiezel
47ste Sezoensrally - Padeltoernooi tussen enkele BRC-teams
BRC
Voorlopige deelnemerslijst 47ste Sezoensrally
VAS
Monteberg Rally - Bjorn Syx geeft de zege niet uit handen
BRC
BRC MASTERS - Jimmy D'hondt op uithouding en regelmaat in Rallye de Wallonie
X