Een week na de Condroz rally strijkt het VAS-rallykampioenschap neer in Gingelom, in vogelvlucht amper 25 kilometer noordelijker dan Hoei. TRCH, voluit Topspeed Rallyclub Haspengouw Landen, organiseert er in het weekend van 11 en 12 november de Rally van Zuid-Limburg en de Regularity van Zuid-Limburg.

Met 45 deelnemers op de inschrijvingslijst, werd de inschrijving voor de Regularity wedstrijd reeds afgesloten. Ook de Rally van Zuid-Limburg, de voorlaatste manche van het VAS-kampioenschap, kan op veel belangstelling rekenen. Inschrijven kan nog tot en met maandag 6 november al bestaat de kans dat ook hier de organisatie de inschrijvingen voortijdig moet afsluiten. De teller staat immers op 73 teams. 90 deelnemers zullen er worden toegelaten.

Onder deze 73 teams voorlopig één R5 wagen, de Ford Fiesta R5 van de Nederlander Van Deijne. Hij zal het moeten opnemen tegen een vloot EVO’s waaronder Vanbellingen, Pennartz, Turrion, Vrijdaghs, Pennartz… Ook de EVO van Jonas Langenakens komt aan de start. Windmolders keert met deze wagen terug in het rallywereldje.

VAS
RallyTime animated

Daarnaast krijgen we met Dekens, Schmelcher en Moers drie GT3’s aan de start. Steven Dolfen gaat op zoek naar punten voor de VAS-kampioenschapstitel. En Jasper Vermeulen neemt nog eens plaats achter het stuur. Verder zal deze wedstrijd beslissen wie de eindwinnaar wordt van de eerste editie van de Clio 2 Rally Challenge.

En dan hebben we de historics nog niet aan bod laten komen… Redenen genoeg om op 11 en 12 november af te zakken naar Gingelom en omstreken.

Later meer…

KAMV
RT2
BRC
Michelin en Kronos Tyres zijn klaar voor het Kroon-Oil BRC 2024
BRC
Tom Boonen klaar voor volgend hoofdstuk in zijn rallycarrière.
VAS
Wout Coopman tankt zelfvertrouwen in Hemicuda Rally
BRC
East Belgian Rally - Spektakel en spanning verzekerd in de Oostkantons
BRC
63ste A&D Omloop van Vlaanderen - Veel outsiders willen favoriet Maxime Potty verrassen
BRC
Freddy Loix wint voor de tweede keer op rij de Aarova Rally
BRC
63ste A&D Omloop van Vlaanderen – Inschrijven aan voordeeltarief loopt ten einde
BRC
TAC Rally - Benoit Verlinde boekt een leerrijke overwinning
BRC
TAC Rally - PJ Maeyaert klopt Paul Lietaer in de sprint
BRC
Maxime Potty wint 48ste TAC RAlly
X