Een week na de Condroz rally strijkt het VAS-rallykampioenschap neer in Gingelom, in vogelvlucht amper 25 kilometer noordelijker dan Hoei. TRCH, voluit Topspeed Rallyclub Haspengouw Landen, organiseert er in het weekend van 11 en 12 november de Rally van Zuid-Limburg en de Regularity van Zuid-Limburg.

Met 45 deelnemers op de inschrijvingslijst, werd de inschrijving voor de Regularity wedstrijd reeds afgesloten. Ook de Rally van Zuid-Limburg, de voorlaatste manche van het VAS-kampioenschap, kan op veel belangstelling rekenen. Inschrijven kan nog tot en met maandag 6 november al bestaat de kans dat ook hier de organisatie de inschrijvingen voortijdig moet afsluiten. De teller staat immers op 73 teams. 90 deelnemers zullen er worden toegelaten.

Onder deze 73 teams voorlopig één R5 wagen, de Ford Fiesta R5 van de Nederlander Van Deijne. Hij zal het moeten opnemen tegen een vloot EVO’s waaronder Vanbellingen, Pennartz, Turrion, Vrijdaghs, Pennartz… Ook de EVO van Jonas Langenakens komt aan de start. Windmolders keert met deze wagen terug in het rallywereldje.

RT2
BRC

Daarnaast krijgen we met Dekens, Schmelcher en Moers drie GT3’s aan de start. Steven Dolfen gaat op zoek naar punten voor de VAS-kampioenschapstitel. En Jasper Vermeulen neemt nog eens plaats achter het stuur. Verder zal deze wedstrijd beslissen wie de eindwinnaar wordt van de eerste editie van de Clio 2 Rally Challenge.

En dan hebben we de historics nog niet aan bod laten komen… Redenen genoeg om op 11 en 12 november af te zakken naar Gingelom en omstreken.

Later meer…

RT2
VAS
BRC
TAC Rally - Benoit Verlinde boekt een leerrijke overwinning
BRC
TAC Rally - PJ Maeyaert klopt Paul Lietaer in de sprint
BRC
Maxime Potty wint 48ste TAC RAlly
BRC
TAC Rally - Sterke affiche in BRC Masters
BRC
HBRC - TAC Rally - Paul Lietaer wil de BMW's weer verslaan
BRC
JBRC - TAC Rally - Duel der Clio's, met Maxim Decock als outsider
BRC
Topaffiche voor de 48ste TAC Rally
BRC
63ste A&D Omloop Vlaanderen blijft vernieuwen
VAS
TN-Motorsport - Short Rally van Moorslede 2023
BRC
Maxime Potty verstevigt zijn leidersplaats met winst in de South Belgian Rally
X