Een week na de Condroz rally strijkt het VAS-rallykampioenschap neer in Gingelom, in vogelvlucht amper 25 kilometer noordelijker dan Hoei. TRCH, voluit Topspeed Rallyclub Haspengouw Landen, organiseert er in het weekend van 11 en 12 november de Rally van Zuid-Limburg en de Regularity van Zuid-Limburg.

Met 45 deelnemers op de inschrijvingslijst, werd de inschrijving voor de Regularity wedstrijd reeds afgesloten. Ook de Rally van Zuid-Limburg, de voorlaatste manche van het VAS-kampioenschap, kan op veel belangstelling rekenen. Inschrijven kan nog tot en met maandag 6 november al bestaat de kans dat ook hier de organisatie de inschrijvingen voortijdig moet afsluiten. De teller staat immers op 73 teams. 90 deelnemers zullen er worden toegelaten.

Onder deze 73 teams voorlopig één R5 wagen, de Ford Fiesta R5 van de Nederlander Van Deijne. Hij zal het moeten opnemen tegen een vloot EVO’s waaronder Vanbellingen, Pennartz, Turrion, Vrijdaghs, Pennartz… Ook de EVO van Jonas Langenakens komt aan de start. Windmolders keert met deze wagen terug in het rallywereldje.

RT1
BRC

Daarnaast krijgen we met Dekens, Schmelcher en Moers drie GT3’s aan de start. Steven Dolfen gaat op zoek naar punten voor de VAS-kampioenschapstitel. En Jasper Vermeulen neemt nog eens plaats achter het stuur. Verder zal deze wedstrijd beslissen wie de eindwinnaar wordt van de eerste editie van de Clio 2 Rally Challenge.

En dan hebben we de historics nog niet aan bod laten komen… Redenen genoeg om op 11 en 12 november af te zakken naar Gingelom en omstreken.

Later meer…

VAS
BRC
BRC
Ardeca Ypres Rally: Lefebvre en Loix als uitdagers
BRC
Ardeca Ypres Rally - Loix, Casier en Verstappen zijn er klaar voor!
BRC
Niels Reynvoet wint Sezoensrally na spannende finale
BRC
Startvolgorde Sezoensrally
BRC
BRC Masters - Jos Verstappen gaat voor winst in Sezoensrally
BRC
Sezoensrally - Eddy Buntinx start thuisrally als leider in de 2WD Trophy
BRC
Vincent Verschueren kijkt uit naar Sezoensrally
BRC
Sezoensrally - De Belgische top aan de start op de maaskiezel
47ste Sezoensrally - Padeltoernooi tussen enkele BRC-teams
BRC
Voorlopige deelnemerslijst 47ste Sezoensrally
X