Het is een tijdje stil geweest rond Stephan Hermann en Achim Maraite. Zeven jaar lang hebben ze het onderste uit de kan gehaald van de Fiat Punto HGT, met onder andere een 6de plaats in de TAC Rally en de East Belgian Rally. Tijd voor iets anders…

Achim Maraite, co-piloot en tevens schoonbroer van Stephan Hermann, stond reeds langer in contact met de eigenaar van een Fiat Punto S1600. Uiteindelijk kwamen beide partijen tot een overeenkomst waarin ook een tweede ‘reserve’ exemplaar betrokken is.

Stannic
RallyTime animated

Na de aankoop van de wagen begon het werk pas echt. Enerzijds moesten alle papieren in orde gemaakt worden en anderzijds moest de wagen volledig opgebouwd worden. De wagen lag immers volledig uit elkaar, er zat geen schroef meer op de kas. De familie, vader en nonkel werden ook opgetrommeld, heeft in de laatste tweeënhalf maanden elk vrije moment aan de wagen gesleuteld.

Dit jaar rijdt het team de East Belgian Rally en de Condroz Rally. In deze twee rally’s willen ze vooral wennen aan de nieuwe wagen. In deze twee ‘test’ rally’s wil men ook zoeken naar de juiste afstellingen. Desondanks mikt Stephan Herman op een top tien plaats in Sankt Vith. Omdat ze de wagen nog niet kennen en de Shakedown nogal kort is hiervoor, heeft het team alvast een privé test aangevraagd bij de gemeente Butgenbach.

Stannic_animatie
VAS
VAS
TN-Motorsport - Short Rally van Moorslede 2023
BRC
Maxime Potty verstevigt zijn leidersplaats met winst in de South Belgian Rally
Damien Strobbe ruilt Opel Corsa in voor Renault Clio
6 Uren van Kortrijk is allerlaatste wedstrijd GoDrive team
VAS
Kampioenschap wordt beslist in Regularity van Zuid-Limburg
VAS
6de Rally van Zuid - Limburg
BRC
DG Sport Compétition viert zijn titel tijdens de Spa Rally
BRC
Condroz Rally - Pieter-Jan Maeyaert oppermachtig met de BMW M3 E30
BRC
2WD Trophy - De Fina domineert in Condroz Rally, T'Joens neemt de leiding in kampioenschap
BRC
Condroz Rally - Verstappen wint, Jimmy D'hondt kampioen
X