Het is een tijdje stil geweest rond Stephan Hermann en Achim Maraite. Zeven jaar lang hebben ze het onderste uit de kan gehaald van de Fiat Punto HGT, met onder andere een 6de plaats in de TAC Rally en de East Belgian Rally. Tijd voor iets anders…

Achim Maraite, co-piloot en tevens schoonbroer van Stephan Hermann, stond reeds langer in contact met de eigenaar van een Fiat Punto S1600. Uiteindelijk kwamen beide partijen tot een overeenkomst waarin ook een tweede ‘reserve’ exemplaar betrokken is.

Na de aankoop van de wagen begon het werk pas echt. Enerzijds moesten alle papieren in orde gemaakt worden en anderzijds moest de wagen volledig opgebouwd worden. De wagen lag immers volledig uit elkaar, er zat geen schroef meer op de kas. De familie, vader en nonkel werden ook opgetrommeld, heeft in de laatste tweeënhalf maanden elk vrije moment aan de wagen gesleuteld.

Stannic
Stannic_animatie

Dit jaar rijdt het team de East Belgian Rally en de Condroz Rally. In deze twee rally’s willen ze vooral wennen aan de nieuwe wagen. In deze twee ‘test’ rally’s wil men ook zoeken naar de juiste afstellingen. Desondanks mikt Stephan Herman op een top tien plaats in Sankt Vith. Omdat ze de wagen nog niet kennen en de Shakedown nogal kort is hiervoor, heeft het team alvast een privé test aangevraagd bij de gemeente Butgenbach.

RallyTime animated
KAMV
VAS
Wout Coopman tankt zelfvertrouwen in Hemicuda Rally
BRC
East Belgian Rally - Spektakel en spanning verzekerd in de Oostkantons
BRC
63ste A&D Omloop van Vlaanderen - Veel outsiders willen favoriet Maxime Potty verrassen
BRC
Freddy Loix wint voor de tweede keer op rij de Aarova Rally
BRC
63ste A&D Omloop van Vlaanderen – Inschrijven aan voordeeltarief loopt ten einde
BRC
TAC Rally - Benoit Verlinde boekt een leerrijke overwinning
BRC
TAC Rally - PJ Maeyaert klopt Paul Lietaer in de sprint
BRC
Maxime Potty wint 48ste TAC RAlly
BRC
TAC Rally - Sterke affiche in BRC Masters
BRC
HBRC - TAC Rally - Paul Lietaer wil de BMW's weer verslaan
X