Het is een tijdje stil geweest rond Stephan Hermann en Achim Maraite. Zeven jaar lang hebben ze het onderste uit de kan gehaald van de Fiat Punto HGT, met onder andere een 6de plaats in de TAC Rally en de East Belgian Rally. Tijd voor iets anders…

Achim Maraite, co-piloot en tevens schoonbroer van Stephan Hermann, stond reeds langer in contact met de eigenaar van een Fiat Punto S1600. Uiteindelijk kwamen beide partijen tot een overeenkomst waarin ook een tweede ‘reserve’ exemplaar betrokken is.

Na de aankoop van de wagen begon het werk pas echt. Enerzijds moesten alle papieren in orde gemaakt worden en anderzijds moest de wagen volledig opgebouwd worden. De wagen lag immers volledig uit elkaar, er zat geen schroef meer op de kas. De familie, vader en nonkel werden ook opgetrommeld, heeft in de laatste tweeënhalf maanden elk vrije moment aan de wagen gesleuteld.

RallyTime animated
KAMV

Dit jaar rijdt het team de East Belgian Rally en de Condroz Rally. In deze twee rally’s willen ze vooral wennen aan de nieuwe wagen. In deze twee ‘test’ rally’s wil men ook zoeken naar de juiste afstellingen. Desondanks mikt Stephan Herman op een top tien plaats in Sankt Vith. Omdat ze de wagen nog niet kennen en de Shakedown nogal kort is hiervoor, heeft het team alvast een privé test aangevraagd bij de gemeente Butgenbach.

RT1
KAMV
BRC
Niels Reynvoet wint Sezoensrally na spannende finale
BRC
Startvolgorde Sezoensrally
BRC
BRC Masters - Jos Verstappen gaat voor winst in Sezoensrally
BRC
Sezoensrally - Eddy Buntinx start thuisrally als leider in de 2WD Trophy
BRC
Vincent Verschueren kijkt uit naar Sezoensrally
BRC
Sezoensrally - De Belgische top aan de start op de maaskiezel
47ste Sezoensrally - Padeltoernooi tussen enkele BRC-teams
BRC
Voorlopige deelnemerslijst 47ste Sezoensrally
VAS
Monteberg Rally - Bjorn Syx geeft de zege niet uit handen
BRC
BRC MASTERS - Jimmy D'hondt op uithouding en regelmaat in Rallye de Wallonie
X