Het is een tijdje stil geweest rond Stephan Hermann en Achim Maraite. Zeven jaar lang hebben ze het onderste uit de kan gehaald van de Fiat Punto HGT, met onder andere een 6de plaats in de TAC Rally en de East Belgian Rally. Tijd voor iets anders…

Achim Maraite, co-piloot en tevens schoonbroer van Stephan Hermann, stond reeds langer in contact met de eigenaar van een Fiat Punto S1600. Uiteindelijk kwamen beide partijen tot een overeenkomst waarin ook een tweede ‘reserve’ exemplaar betrokken is.

Na de aankoop van de wagen begon het werk pas echt. Enerzijds moesten alle papieren in orde gemaakt worden en anderzijds moest de wagen volledig opgebouwd worden. De wagen lag immers volledig uit elkaar, er zat geen schroef meer op de kas. De familie, vader en nonkel werden ook opgetrommeld, heeft in de laatste tweeënhalf maanden elk vrije moment aan de wagen gesleuteld.

RT1
KAMV

Dit jaar rijdt het team de East Belgian Rally en de Condroz Rally. In deze twee rally’s willen ze vooral wennen aan de nieuwe wagen. In deze twee ‘test’ rally’s wil men ook zoeken naar de juiste afstellingen. Desondanks mikt Stephan Herman op een top tien plaats in Sankt Vith. Omdat ze de wagen nog niet kennen en de Shakedown nogal kort is hiervoor, heeft het team alvast een privé test aangevraagd bij de gemeente Butgenbach.

RT1
RT2
Pieter Tsjoen Racing met Toyota GR Yaris Rally2 in Ypres Rally
BRC
Vande Walle – Truyaert kijken tevreden terug op hun thuisrally
BRC
Van de Vivere - Canoot maakten kennis met Skoda Fabia Rally2 in TAC Rally
BRC
2WD Trophy - Spelmans komt net te kort ondanks sterke inhaalrace
BRC
TAC Rally - 2WD Trophy - Faustin Lahy wint bij zijn debuut in Tielt 
BRC
TAC Rally - One-man-show van Paul Lietaer in Historic
BRC
TAC Rally - Kurt Braeckevelt de snelste in Divisie 2
BRC
TAC Rally - Leerrijke wedstrijd voor debutant Dré De Rycke
BRC
Niels Reynvoet snelste in 49ste TAC Rally
BRC
Startvolgorde TAC Rally
X