Gedurende enkele jaren was hij een vaste waarde in het VAS-rallykampioenschap. Met zijn Renault Clio was Nico Denys een te duchten tegenstander in de divisie 1-2. De laatste tijd zagen we hem echter niet veel meer aan de start. Stilgezeten heeft Nico echter niet en we kunnen jullie dan ook aankondigen dat hij vanaf de AAROVA Rallysprint opnieuw van de partij is… met een nieuwe Renault Clio.

Toen we in het begin van 2017 naar zijn plannen informeerden, liet Nico Denys ons weten gestart te zijn met de opbouw van een nieuwe Renault Clio 3 gr A.

RT1
Stannic

“Het was oorspronkelijk de bedoeling om vroeger te starten met deze wagen,” vertelt Nico Denys. “De Renault Clio 3 heb ik samen met de hulp van mijn zonen volledig nieuw opgebouwd. Er was echter meer werk aan dan verwacht waardoor we er nu pas voor het eerst mee aan de start staan.”

“Alles in de AAROVA Rallyspint zal een beetje nieuw zijn. Zo gaat bijvoorbeeld ook mijn zoon mee als co-piloot. Het is dan ook onze ambitie om de rally uit te rijden, om de wagen te leren kennen. Ergens ben ik wel benieuwd waar we staan en stilletjes gaan we toch al eens kijken waar of we veel moeten laten liggen ten opzichte van de toppers in de klasse,” besluit Nico Denys.

Na de AAROVA Rallysprint probeert het team dit jaar nog te starten in de Hemicuda Rally en de 6 Uren van Kortrijk.

De wagen zelf zal pas vrijdagavond beletterd zijn… dankzij deze tekeningen krijg je echter al een goed beeld van deze prachtige bolide…

RT2
BRC
VAS
TN-Motorsport - Short Rally van Moorslede 2023
BRC
Maxime Potty verstevigt zijn leidersplaats met winst in de South Belgian Rally
Damien Strobbe ruilt Opel Corsa in voor Renault Clio
6 Uren van Kortrijk is allerlaatste wedstrijd GoDrive team
VAS
Kampioenschap wordt beslist in Regularity van Zuid-Limburg
VAS
6de Rally van Zuid - Limburg
BRC
DG Sport Compétition viert zijn titel tijdens de Spa Rally
BRC
Condroz Rally - Pieter-Jan Maeyaert oppermachtig met de BMW M3 E30
BRC
2WD Trophy - De Fina domineert in Condroz Rally, T'Joens neemt de leiding in kampioenschap
BRC
Condroz Rally - Verstappen wint, Jimmy D'hondt kampioen
X