Gedurende enkele jaren was hij een vaste waarde in het VAS-rallykampioenschap. Met zijn Renault Clio was Nico Denys een te duchten tegenstander in de divisie 1-2. De laatste tijd zagen we hem echter niet veel meer aan de start. Stilgezeten heeft Nico echter niet en we kunnen jullie dan ook aankondigen dat hij vanaf de AAROVA Rallysprint opnieuw van de partij is… met een nieuwe Renault Clio.

Toen we in het begin van 2017 naar zijn plannen informeerden, liet Nico Denys ons weten gestart te zijn met de opbouw van een nieuwe Renault Clio 3 gr A.

“Het was oorspronkelijk de bedoeling om vroeger te starten met deze wagen,” vertelt Nico Denys. “De Renault Clio 3 heb ik samen met de hulp van mijn zonen volledig nieuw opgebouwd. Er was echter meer werk aan dan verwacht waardoor we er nu pas voor het eerst mee aan de start staan.”

KAMV
RT1

“Alles in de AAROVA Rallyspint zal een beetje nieuw zijn. Zo gaat bijvoorbeeld ook mijn zoon mee als co-piloot. Het is dan ook onze ambitie om de rally uit te rijden, om de wagen te leren kennen. Ergens ben ik wel benieuwd waar we staan en stilletjes gaan we toch al eens kijken waar of we veel moeten laten liggen ten opzichte van de toppers in de klasse,” besluit Nico Denys.

Na de AAROVA Rallysprint probeert het team dit jaar nog te starten in de Hemicuda Rally en de 6 Uren van Kortrijk.

De wagen zelf zal pas vrijdagavond beletterd zijn… dankzij deze tekeningen krijg je echter al een goed beeld van deze prachtige bolide…

RallyTime animated
RT1
VAS
Wim Meulders: Drie decennia autosport met passie
Pieter Tsjoen Racing met Toyota GR Yaris Rally2 in Ypres Rally
BRC
Vande Walle – Truyaert kijken tevreden terug op hun thuisrally
BRC
Van de Vivere - Canoot maakten kennis met Skoda Fabia Rally2 in TAC Rally
BRC
2WD Trophy - Spelmans komt net te kort ondanks sterke inhaalrace
BRC
TAC Rally - 2WD Trophy - Faustin Lahy wint bij zijn debuut in Tielt 
BRC
TAC Rally - One-man-show van Paul Lietaer in Historic
BRC
TAC Rally - Kurt Braeckevelt de snelste in Divisie 2
BRC
TAC Rally - Leerrijke wedstrijd voor debutant Dré De Rycke
BRC
Niels Reynvoet snelste in 49ste TAC Rally
X