De ConXion Omloop van Vlaanderen liep op de slechtst mogelijk wijze af voor Robin Maes. De BMW M3 kreeg op vrijdagavond af te rekenen met een afgebroken versnellingspook, om dezelfde reden verdwenen Robin en Joke op zaterdag uit de koers.

“Vrijdagavond begon heel goed,” vertelt Robin. “Na de eerste ronde stonden we tweede op amper 12 seconden van Lietaer, maar bij de tweede doortocht op Passendale brak de versnellingspook af… Gelukkig kon ik de wagen in derde krijgen en heb ik zo de 2 resterende proeven afgewerkt.”

Het serviceteam heeft dan proberen de wagen te herstellen, maar dit duurde iets langer dan voorzien. Hierdoor werd te laat ingeklokt en Robin en Joke werden uit koers genomen…

BRC
VAS

“Het is een mechanische sport en zoiets kan gebeuren… Maar we blijven optimistisch! De volgende wedstrijd is de East Belgian Rally, één van mijn favorieten. We gaan in de East Belgian en de Condroz keihard aanvallen, de titel is en blijft mijn ambitie! In de proeven die we reden waren we bijna een seconde per kilometer sneller dan de Ascona van Prinzie, ik blijf er 100% in geloven. Maar als het niet zou lukken zal ik wel de eerste zijn om Stefaan en Sharon proficiat te wensen.”

VAS
KAMV
Rallyliefhebbers kunnen hun hart weer ophalen in Trois-Ponts
BRC
TAC Rally - Boeiende affiche in de maak
VAS
Verslag Short Rally van Moorslede 2024
VAS
Debackere en Degryse domineren Short Rally van Moorslede
BRC
Miclotte-T'Joen vanaf TAC Rally in het BRC
BRC
2WD Trophy voor Delvigne met Nissan Micra in Rallye des Ardennes
BRC
Jonas Dewilde leider in het Kroon-Oil BRC Divisie 2
BRC
Jos Verstappen wint de 70ste Rallye des Ardennes
BRC
Rallye des Ardennes - Verstappen neemt de leiding na de opgave van Rouard
BRC
Rallye des Ardennes - Rouard neemt de beste start
X