Voor de jongeren van het Junior Belgian Rally Championship bood de afwezigheid van Guillaume de Mevius, die afgetekend aan de leiding staat in het kampioenschap, een ideale kans om in zich in de kijker te rijden. Aanvankelijk leken we een mooie strijd te krijgen, maar al snel bleek Sébastien Bedoret toch te sterk voor de concurrentie.

Met 14 snelste tijden op 18 verreden klassementsproeven, zette Sébastien Bedoret de wedstrijd al snel naar zijn hand. De 21-jarige piloot werd logischerwijze beloond voor zijn sterke prestatie met de Junior Award, goed voor een gratis deelname aan de East Belgian Rally.

BRC
RT1

“Deze proeven liggen me goed. Hier maakte ik twee jaar geleden mijn rallydebuut,” vertelde Sébastien, die slechts één spannend momentje had. “In de regen gleed ik iets te ver naar buiten en een elektriciteitspaal kwam wel heel dicht, maar we hadden nog 5 cm over!”

Voor Bedoret was het alvast een goede opwarming voor het vervolg van zijn campagne in het ERC Junior. “We reden in Polen de motor stuk, waardoor ik niet van de partij was in de Barum. Vandaar dat we deze wedstrijd op ons programma hebben gezet. Zo kan ik nog wat ritme opdoen voor de EK-manche in Rome.”

Romain Delhez bleef in het begin goed in de buurt met zijn Opel Adam R2, maar een geblokkeerde versnellingsbak deed hem al vroeg de das om. Ook Niels Reynvoet behoorde bij de vroege uitvallers, net als Stijn Pacolet, die op weg naar de eerste proef zonder remdruk viel. Pacolet zou wel opnieuw starten en nog vierde worden.

Vooraan werd Jelle Vermeire, die tevergeefs bleef vechten om de kloof met Bedoret te dichten, mooi tweede. Maar, de hoofdprijs had hij vrijdag voor de start al gewonnen, want zijn vrouw Michelle Demeestere schonk vrijdagochtend het leven aan Amber, het zusje van Helena.

“Ongelofelijk! We waren aan het verkennen donderdag, maar plots moest ik naar het ziekenhuis. Amber werd om 9h ‘s ochtends geboren, dus ik had amper geslapen voor de start. Maar, dat vergeet je wanneer je aan het rijden bent,” genoot Jelle Vermeire, die zaterdag al even werd aangemoedigd door zijn kersverse dochter.

Pierre Vauterin scoorde de punten van de derde plaats, waardoor hij opgerukt is naar de vierde plaats in de stand van het Junior BRC.

“Het was een lastige wedstrijd, want de proeven zijn verrassend glad hier. Op de Zilverberg zijn we rond gegaan. Maar ik heb me goed geamuseerd. Ik moest er wel even in komen, want in Ieper moest ik al vroeg opgeven met een motorbreuk. Het was in feite al van de Wallonie geleden,” vertelde Pierre.

De volgende en voorlaatste manche van het Junior BRC is de East Belgian Rally op 30 september.

 

RallyTime animated
RT2
Rallyliefhebbers kunnen hun hart weer ophalen in Trois-Ponts
BRC
TAC Rally - Boeiende affiche in de maak
VAS
Verslag Short Rally van Moorslede 2024
VAS
Debackere en Degryse domineren Short Rally van Moorslede
BRC
Miclotte-T'Joen vanaf TAC Rally in het BRC
BRC
2WD Trophy voor Delvigne met Nissan Micra in Rallye des Ardennes
BRC
Jonas Dewilde leider in het Kroon-Oil BRC Divisie 2
BRC
Jos Verstappen wint de 70ste Rallye des Ardennes
BRC
Rallye des Ardennes - Verstappen neemt de leiding na de opgave van Rouard
BRC
Rallye des Ardennes - Rouard neemt de beste start
X