Door een bandenprobleem in de eerste ronde kon Steven Dolfen zijn tactisch plan niet uitvoeren in de Rally van Staden. In tegendeel. Het team moest heel de dag hard duwen om alsnog een goed resultaat neer te zetten. Met klasse winst en een negende plaats bij de moderne zijn ze daar alvast in geslaagd. Dankzij dit resultaat klimt Steven Dolfen naar de tweede plaats in de tussenstand van het VAS Kampioenschap. De titel behalen wordt dan ook zijn nieuwe doel.

Na het debacle in Wervik en Ieper moest de succesvolle herkansing tijdens de TBR Rallysprint bevestigd worden in Staden.

‘We kunnen stellen dat die opdracht geslaagd is’, steekt Steven van wal. ‘Het eindresultaat kon zeker nog beter, maar we hebben gevochten voor iedere seconde tijdens de laatste negen proeven’.

VAS
RallyTime animated

Tijdens de verbinding naar de eerste proef merkte het team dat de wagen niet de juiste rijlijnen hield en bij het controleren van de bandenspanning werd duidelijk waarom …

‘Het moest allemaal snel gaan ‘s morgens op de service door de plotse onweersbuien en we hebben helaas maar een beperkt bandengamma tot onze beschikking. Het reservewiel dat we meehadden in de koffer bleek trouwens hetzelfde mankement te vertonen. Hierdoor moesten we de eerste 3 proeven de baan op met een leegloper. De ‘cuts’ waren trouwens voor het rechterwiel in plaats van het linkerwiel als kers op de taart’, aldus Steven.

Het werden dan ook een hachelijke eerste drie proeven waar Steven en Laurent probeerden de schade te beperken en bijgevolg als 3de in de klasse en 23ste het servicepark bereikten. Het plan om het verschil te maken tijdens de eerste proeven om zo de concurrentie  onder druk te zetten kon gelijk de vuilnisemmer in. Het team zette zich desondanks de tegenslagen vol in de strijd om terug te knokken en dat vooropgestelde plaatsje in de top 10 en winst in F2 waar te maken.

‘We gooien absoluut geen steen naar niemand in verband met het bandenprobleem dinsdagmorgen, het was een spijtig voorval. Eenmaal het juiste rubber eronder konden we wel vol in de aanval. De Clio stond, net als in de TBR top! Het is duidelijk dat we de wagen steeds beter maken en dat maakt ons echt trots. Eveneens zoals Laurent die zich volop inspant en echt topwerk levert in totaal nieuwe proeven zoals voor hem als voor mij!’

Tijdens de laatste 9 proeven slaagden Steven en Laurent erin 9 maal top 10 tijden te rijden en konden ze aan de meet als klasse winnaar,  9de algemeen bij de moderne en officieuze F2 winnaar worden afgevlagd. Ondertussen is Steven ook opgeklommen naar de 2de plaats in het VAS Kampioenschap.

‘Laurent kan helaas geen punten nemen omdat hij ASAF lid is, wat zonde is. Maar we gaan hier ons doel van maken dit jaar. Het was absoluut niet de intentie in het begin van het seizoen om dit doel voorop te stellen, maar het kan mijn seizoen misschien wel nog redden als je bedenkt dat ik een maand voor Ieper geen co en auto had… ook de sponsors appreciëren het dat we hun kleuren verdedigen in onze streek en we hopen dan ook op deze manier onze vaste en extra partners te kunnen overtuigen om alsnog met een jaar vertraging ons doel te bereiken.”

Steven en Laurent hun volgende wedstrijd is de Aarova Rallysprint.

KAMV
VAS
BRC
Niels Reynvoet wint Sezoensrally na spannende finale
BRC
Startvolgorde Sezoensrally
BRC
BRC Masters - Jos Verstappen gaat voor winst in Sezoensrally
BRC
Sezoensrally - Eddy Buntinx start thuisrally als leider in de 2WD Trophy
BRC
Vincent Verschueren kijkt uit naar Sezoensrally
BRC
Sezoensrally - De Belgische top aan de start op de maaskiezel
47ste Sezoensrally - Padeltoernooi tussen enkele BRC-teams
BRC
Voorlopige deelnemerslijst 47ste Sezoensrally
VAS
Monteberg Rally - Bjorn Syx geeft de zege niet uit handen
BRC
BRC MASTERS - Jimmy D'hondt op uithouding en regelmaat in Rallye de Wallonie
X