De Rally van Staden was voor Andy Lefevere een eerste kennismaking met de Skoda Fabia WRC. Door de stevige regenval op zondagmorgen waren de omstandigheden verre van ideaal om de wagen te leren kennen.

“Ik had meteen een goed gevoel in de wagen, en ikzelf rij ook graag in de regen. Ik had echter zelf niet verwacht om zo snel te zijn. Had het een hele dag droog geweest dan ging ik waarschijnlijk meer problemen gehad hebben met de R5 van Verschueren. Hij rijdt immers al  heel het seizoen sterk en is bijzonder snel.”

Naar het einde toe kreeg de Fabia af te rekenen met wat hydraulische problemen. De Skoda WRC was net volledig opnieuw opgebouwd en een hydraulische leiding was losgekomen. Andy had gelukkig zijn mecanicien Pedro mee om Aldero te ondersteunen.

RT2
KAMV

“Ik wou zeker ook Pedro betrekken in dit verhaal en het was ook hij die de leiding kon vinden die het probleem gaf.”

Uiteindelijk won Andy voor het tweede jaar op rij de Rally van Staden. “Een geslaagde kennismaking,” lacht Andy die bijzonder tevreden is met deze zege. “Ik rij altijd om te winnen, maar Staden reed ik eerder in voorbereiding op de Omloop van Vlaanderen. Ik wil zeker alle mensen bedanken die dit hebben mogelijk gemaakt, de sponsors, mijn service team, Eric Cunin en het service team van Aldero voor de schitterende wagen!”

VAS
RT1
Rallyliefhebbers kunnen hun hart weer ophalen in Trois-Ponts
BRC
TAC Rally - Boeiende affiche in de maak
VAS
Verslag Short Rally van Moorslede 2024
VAS
Debackere en Degryse domineren Short Rally van Moorslede
BRC
Miclotte-T'Joen vanaf TAC Rally in het BRC
BRC
2WD Trophy voor Delvigne met Nissan Micra in Rallye des Ardennes
BRC
Jonas Dewilde leider in het Kroon-Oil BRC Divisie 2
BRC
Jos Verstappen wint de 70ste Rallye des Ardennes
BRC
Rallye des Ardennes - Verstappen neemt de leiding na de opgave van Rouard
BRC
Rallye des Ardennes - Rouard neemt de beste start
X