Met zijn deelname aan de Rally van Staden zet Jelle Vermeire een volgende stap in zijn carrière. Op 15 augustus start hij er immers met een Ford Fiesta R5. Het is niet zo dat hij de R2 klasse vaarwel zegt. Het blijft voorlopig bij eenmalige deelname met de Ford Fiesta R5. In de Omloop van Vlaanderen neemt Jelle opnieuw plaats achter het stuur van de Ford Fiesta R2T.

In 2013 startte je met een Peugeot 106 in klasse 1A, enkele jaren later zit je achter het stuur van een R5. Als je we je carrière tot nu toe bekijken, doe je het stap voor stap.

“Inderdaad. In mijn eerste jaar reed ik enkele wedstrijden met een Peugeot 106. Mijn eerste volledige seizoen in 2014, werkte ik af met een Citroën C2. Daarna reden we enkele wedstrijden met een DS3 R1 om vervolgens over te stappen naar een Ford Fiesta R2. Dit seizoen maakten we dan overstap naar een Fiesta R2T en nu op 15 augustus kunnen we een eerste keer aanzetten met een Ford Fiesta R5.”

KAMV
RT2

In de Omloop van Vlaanderen start je opnieuw met de Ford Fiesta R2T. Het blijft met de R5 bij die ene keer?

“Voorlopig wel. Het is een eenmalig project. Een project waarbij ik aan de start kom met Tom Debergh als co-piloot in de Ford Fiesta R5 van Bruno Parmentier. Ik wil bij deze TeamFloral en Jean-Marc, mijn sponsors en mijn hoogzwangere vrouw bedanken voor deze unieke kans. Natuurlijk willen we dit in de toekomst nog eens over doen. Daarom zullen we achter de schermen er alles aan doen om extra budget te vinden. En als die volgende keer er dan komt, neemt mijn vrouw Michelle opnieuw plaats in het rechterzitje.”

Een eerste keer met een R5. Iets om naar uit te kijken veronderstel ik.

“Dat kan je wel zeggen. Het is een droom die uitkomt. Daar wil ik dan ook maximaal van genieten. We zien wel waar we uiteindelijk eindigen in Staden. Wennen aan de wagen, veel bijleren en vooral genieten. Ik kijk er inderdaad naar uit.”

En daarna richting Roeselare om opnieuw de strijd aan te gaan met de Ford Fiesta R2T.

“We staan momenteel op een mooie, met Vauterin gedeelde, derde plaats. En dit op een zucht van de tweede plaats bij de juniors. Vandaar dat we in de Omloop van Vlaanderen opnieuw van de partij zijn met de Fiesta R2T.”

RT1
RallyTime animated
BRC
2WD Trophy - Vanton favoriet in Rallye de Wallonie
BRC
HBRC - Emile Tollet mikt op de dubbel in Rallye de Wallonie
BRC
Rallye de Wallonie - Vincent Verschueren: “Onze eigen wedstrijd rijden”
Rally van Wallonië - Thierry Schloesser op titeljacht in Divisie 2
BRC
JBRC - Rallye de Wallonie - Zware concurrentie voor leider Jonas Dewilde
BRC
Genummerde deelnemerslijst Rallye de Wallonie
BRC
Elke BRC Powerstage voortaan live op TV
BRC
Mooi deelnemersveld voor 41ste Rallye de Wallonie
BRC
Cédric De Cecco start BRC campagne in Ralye de Wallonie
VAS
Wim Meulders: Drie decennia autosport met passie
X