Foto: Ivo Kivistik / Red Bull Media

Kris Meeke staat er terug. De Brit, die tijdens de vorige WRC manche aan de zijlijn moest toekijken, zette met zijn Citroën C3 WRC de snelste tijd (2:14.3) op de tabellen tijdens de shakedown van de Rally van Finland. Een wedstrijd die hij vorig jaar wist te winnen.

Het zag er lang naar uit dat Sebastian Ogier (Ford Fiesta WRC) de snelste tijd (2:14.2) zou realiseren. Maar omdat de Fransman kon profiteren van een weggetikte strobaal in een chicane, werd hem deze tijd ontnomen door de wedstrijdleiding.

Onze landgenoot Thierry Neuville was wederom de snelste Hyundai rijder. Hij strandde op een 2de plaats op één tiende van Kris Meeke. Ott Tänak moest met zijn Ford Fiesta WRC een halve seconde toegeven op Kris Meeke en Jari-Matti Latvala (Toyota Yaris WRC) strandde op één tiende van Tänak. Hiermee zijn opnieuw de vier verschillende merken vertegenwoordigd op de eerste vier plaatsen.

RallyTime animated
KAMV

De eigenlijke wedstrijd start deze avond met een showproef in Harju. Daarna moeten de rijders nog 12 proeven afleggen op vrijdag, 8 proeven op zaterdag en 4 proeven op zondag. Na ongeveer 315 wedstrijdkilometers zullen we zondagmiddag weten of Kris Meeke ook deze editie van de Rally van Finland op zijn naam kan schrijven.

BRC
KAMV
BRC
Cédric De Cecco start BRC campagne in Ralye de Wallonie
VAS
Wim Meulders: Drie decennia autosport met passie
Pieter Tsjoen Racing met Toyota GR Yaris Rally2 in Ypres Rally
BRC
Vande Walle – Truyaert kijken tevreden terug op hun thuisrally
BRC
Van de Vivere - Canoot maakten kennis met Skoda Fabia Rally2 in TAC Rally
BRC
2WD Trophy - Spelmans komt net te kort ondanks sterke inhaalrace
BRC
TAC Rally - 2WD Trophy - Faustin Lahy wint bij zijn debuut in Tielt 
BRC
TAC Rally - One-man-show van Paul Lietaer in Historic
BRC
TAC Rally - Kurt Braeckevelt de snelste in Divisie 2
BRC
TAC Rally - Leerrijke wedstrijd voor debutant Dré De Rycke
X