Foto: Ivo Kivistik / Red Bull Media

Kris Meeke staat er terug. De Brit, die tijdens de vorige WRC manche aan de zijlijn moest toekijken, zette met zijn Citroën C3 WRC de snelste tijd (2:14.3) op de tabellen tijdens de shakedown van de Rally van Finland. Een wedstrijd die hij vorig jaar wist te winnen.

Het zag er lang naar uit dat Sebastian Ogier (Ford Fiesta WRC) de snelste tijd (2:14.2) zou realiseren. Maar omdat de Fransman kon profiteren van een weggetikte strobaal in een chicane, werd hem deze tijd ontnomen door de wedstrijdleiding.

RallyTime animated
RT2

Onze landgenoot Thierry Neuville was wederom de snelste Hyundai rijder. Hij strandde op een 2de plaats op één tiende van Kris Meeke. Ott Tänak moest met zijn Ford Fiesta WRC een halve seconde toegeven op Kris Meeke en Jari-Matti Latvala (Toyota Yaris WRC) strandde op één tiende van Tänak. Hiermee zijn opnieuw de vier verschillende merken vertegenwoordigd op de eerste vier plaatsen.

De eigenlijke wedstrijd start deze avond met een showproef in Harju. Daarna moeten de rijders nog 12 proeven afleggen op vrijdag, 8 proeven op zaterdag en 4 proeven op zondag. Na ongeveer 315 wedstrijdkilometers zullen we zondagmiddag weten of Kris Meeke ook deze editie van de Rally van Finland op zijn naam kan schrijven.

RT1
VAS
VAS
TN-Motorsport - Short Rally van Moorslede 2023
BRC
Maxime Potty verstevigt zijn leidersplaats met winst in de South Belgian Rally
Damien Strobbe ruilt Opel Corsa in voor Renault Clio
6 Uren van Kortrijk is allerlaatste wedstrijd GoDrive team
VAS
Kampioenschap wordt beslist in Regularity van Zuid-Limburg
VAS
6de Rally van Zuid - Limburg
BRC
DG Sport Compétition viert zijn titel tijdens de Spa Rally
BRC
Condroz Rally - Pieter-Jan Maeyaert oppermachtig met de BMW M3 E30
BRC
2WD Trophy - De Fina domineert in Condroz Rally, T'Joens neemt de leiding in kampioenschap
BRC
Condroz Rally - Verstappen wint, Jimmy D'hondt kampioen
X