Foto: Ivo Kivistik / Red Bull Media

Kris Meeke staat er terug. De Brit, die tijdens de vorige WRC manche aan de zijlijn moest toekijken, zette met zijn Citroën C3 WRC de snelste tijd (2:14.3) op de tabellen tijdens de shakedown van de Rally van Finland. Een wedstrijd die hij vorig jaar wist te winnen.

Het zag er lang naar uit dat Sebastian Ogier (Ford Fiesta WRC) de snelste tijd (2:14.2) zou realiseren. Maar omdat de Fransman kon profiteren van een weggetikte strobaal in een chicane, werd hem deze tijd ontnomen door de wedstrijdleiding.

Onze landgenoot Thierry Neuville was wederom de snelste Hyundai rijder. Hij strandde op een 2de plaats op één tiende van Kris Meeke. Ott Tänak moest met zijn Ford Fiesta WRC een halve seconde toegeven op Kris Meeke en Jari-Matti Latvala (Toyota Yaris WRC) strandde op één tiende van Tänak. Hiermee zijn opnieuw de vier verschillende merken vertegenwoordigd op de eerste vier plaatsen.

RT1
BRC

De eigenlijke wedstrijd start deze avond met een showproef in Harju. Daarna moeten de rijders nog 12 proeven afleggen op vrijdag, 8 proeven op zaterdag en 4 proeven op zondag. Na ongeveer 315 wedstrijdkilometers zullen we zondagmiddag weten of Kris Meeke ook deze editie van de Rally van Finland op zijn naam kan schrijven.

RallyTime animated
BRC
BRC
Niels Reynvoet wint Sezoensrally na spannende finale
BRC
Startvolgorde Sezoensrally
BRC
BRC Masters - Jos Verstappen gaat voor winst in Sezoensrally
BRC
Sezoensrally - Eddy Buntinx start thuisrally als leider in de 2WD Trophy
BRC
Vincent Verschueren kijkt uit naar Sezoensrally
BRC
Sezoensrally - De Belgische top aan de start op de maaskiezel
47ste Sezoensrally - Padeltoernooi tussen enkele BRC-teams
BRC
Voorlopige deelnemerslijst 47ste Sezoensrally
VAS
Monteberg Rally - Bjorn Syx geeft de zege niet uit handen
BRC
BRC MASTERS - Jimmy D'hondt op uithouding en regelmaat in Rallye de Wallonie
X