Foto: Ivo Kivistik / Red Bull Media

Kris Meeke staat er terug. De Brit, die tijdens de vorige WRC manche aan de zijlijn moest toekijken, zette met zijn Citroën C3 WRC de snelste tijd (2:14.3) op de tabellen tijdens de shakedown van de Rally van Finland. Een wedstrijd die hij vorig jaar wist te winnen.

Het zag er lang naar uit dat Sebastian Ogier (Ford Fiesta WRC) de snelste tijd (2:14.2) zou realiseren. Maar omdat de Fransman kon profiteren van een weggetikte strobaal in een chicane, werd hem deze tijd ontnomen door de wedstrijdleiding.

Onze landgenoot Thierry Neuville was wederom de snelste Hyundai rijder. Hij strandde op een 2de plaats op één tiende van Kris Meeke. Ott Tänak moest met zijn Ford Fiesta WRC een halve seconde toegeven op Kris Meeke en Jari-Matti Latvala (Toyota Yaris WRC) strandde op één tiende van Tänak. Hiermee zijn opnieuw de vier verschillende merken vertegenwoordigd op de eerste vier plaatsen.

Stannic
Stannic_animatie

De eigenlijke wedstrijd start deze avond met een showproef in Harju. Daarna moeten de rijders nog 12 proeven afleggen op vrijdag, 8 proeven op zaterdag en 4 proeven op zondag. Na ongeveer 315 wedstrijdkilometers zullen we zondagmiddag weten of Kris Meeke ook deze editie van de Rally van Finland op zijn naam kan schrijven.

RT1
RallyTime animated
BRC
East Belgian Rally - Spektakel en spanning verzekerd in de Oostkantons
BRC
63ste A&D Omloop van Vlaanderen - Veel outsiders willen favoriet Maxime Potty verrassen
BRC
Freddy Loix wint voor de tweede keer op rij de Aarova Rally
BRC
63ste A&D Omloop van Vlaanderen – Inschrijven aan voordeeltarief loopt ten einde
BRC
TAC Rally - Benoit Verlinde boekt een leerrijke overwinning
BRC
TAC Rally - PJ Maeyaert klopt Paul Lietaer in de sprint
BRC
Maxime Potty wint 48ste TAC RAlly
BRC
TAC Rally - Sterke affiche in BRC Masters
BRC
HBRC - TAC Rally - Paul Lietaer wil de BMW's weer verslaan
BRC
JBRC - TAC Rally - Duel der Clio's, met Maxim Decock als outsider
X