RV-Sezoens-2534

Wie na zijn dubbele opgave in de Spa en de TAC Rally dacht dat Guillaume de Mevius nog veel werk zou hebben om de titel te pakken in het Junior BRC, had het verkeerd voor. De piloot van het RACB National Team domineerde de Sezoensrally, waardoor hij zijn voorsprong opnieuw vergrootte in het kampioenschap. De Peugeot-rijder werd voor zijn prestatie beloond met de Junior Award, goed voor een gratis inschrijving voor de Ypres Rally.

Met 14 snelste tijden op 15 proeven, bewees Guillaume de Mevius eens te meer dat momenteel niemand opgewassen is tegen zijn talent in het Junior BRC. Hoewel het pas zijn tweede deelname was aan de Limburgse klassieker, toch liet de piloot van het RACB National Team slechts één puntje liggen.

“In het begin was het even aanpassen, want het blijft heel apart om met een wagen afgesteld voor asfalt op kiezel te rijden. Ik heb wel ervaring op onverhard in Frankrijk, maar daar rijden we met gravelbanden. Met deze asfaltbanden heb je geen zijdelingse grip,” vertelde Guillaume. “Maar, we zijn blijven aanvallen, want elk bonuspunt is belangrijk om zo snel mogelijk kampioen te zijn. Ik ben ook heel blij met de Junior Award. Het geeft veel voldoening wanneer je prestatie ook erkend wordt met een dergelijke award.”

KAMV
VAS

Joachim Wagemans, die reed met een Peugeot 208 R2 voorzien van een minder competitieve motormapping gebruikt in de Franse Peugeot 208 Cup, leek op weg naar de tweede plaats. Wagemans, die we opnieuw vaker in eigen land aan het werk zullen zien, amuseerde zich, maar door een elektrische panne moest hij de strijd vroegtijdig staken.

Jelle Vermeire scoorde de punten van de tweede plaats met zijn Ford Fiesta R2T. “Ik heb het maximum gegeven, maar zo lang we niet met speciale competitiebenzine kunnen rijden, zijn we machteloos tegen de Peugeots,” vertelde Jelle.

Stijn Pacolet was de derde Junior aan de finish. Pacolet reed een regelmatige, maar voorzichtige wedstrijd met de Fiesta R2T die hij huurde bij TeamFloral, in afwachting van de levering van de onderdelen die nodig zijn voor de afwerking van zijn nieuwe Fiesta.

Thibaud Mazuin zette zijn leerproces verder, maar op de laatste proef ging de Skoda-rijder nog in de fout.

RT2
RallyTime animated
Rallyliefhebbers kunnen hun hart weer ophalen in Trois-Ponts
BRC
TAC Rally - Boeiende affiche in de maak
VAS
Verslag Short Rally van Moorslede 2024
VAS
Debackere en Degryse domineren Short Rally van Moorslede
BRC
Miclotte-T'Joen vanaf TAC Rally in het BRC
BRC
2WD Trophy voor Delvigne met Nissan Micra in Rallye des Ardennes
BRC
Jonas Dewilde leider in het Kroon-Oil BRC Divisie 2
BRC
Jos Verstappen wint de 70ste Rallye des Ardennes
BRC
Rallye des Ardennes - Verstappen neemt de leiding na de opgave van Rouard
BRC
Rallye des Ardennes - Rouard neemt de beste start
X