18519410_10155375049997171_777236616_o

Begin 2017 liet Gauthier Bovy weten dat de Mercedes 190E verkocht was. De plannen voor 2017 waren toen nog niet concreet. Ondertussen zagen we hem in de Short Rally van de Monteberg, genavigeerd door Sharon Despriet, aan het werk met een Ford Fiesta R2. Het is echter niet met deze wagen dat Bovy zijn rally carrière verder zet.

“Toen ik begin 2017 bekend maakte dat de Mercedes verkocht was, kreeg ik zeer veel reacties,” vertelt Gauthier Bovy. “Daarnaast is de Mercedes een leuke, mooie en spectaculaire wagen die je niet veel op rally’s ziet. Om die redenen heb ik opnieuw voor een Mercedes gekozen.”

“Ten opzicht van de vorige Mercedes heeft de nieuwe wagen een lichter chassis, nieuwe verbeterde ophanging, nieuwe motor… een motor die op het einde van het seizoen nog verbeterd zal worden. Vuik Motorsport zal de wagen op punt zetten en ik kijk al uit naar de samenwerking.”

RT2
VAS

“De eerste wedstijd wordt normaal de ORC Rally waarvoor we ons enkele dagen geleden hebben ingeschreven. Daarnaast is het de bedoeling om te starten in de Rally van Wervik, Ypres Rally, Rally van Staden, Omloop van Vlaanderen, Hemicuda Rally en 6 Uren van Kortrijk. In deze wedstrijden willen we vooral de finish halen en zoveel mogelijk plezier beleven. Meestrijden in divisie 5H8 wordt voor mij toch zeer moeilijk omwille van de snelle BMW M3’s in die klasse.”

Tot slot wil Gauthier Bovy de sponsors bedanken voor het vertrouwen:

Roelens beton, betonwerken Demeulenaere Steven, thuisverpleging Sharon Despriet, MAN West-Vlaanderen, DR lubricants en algemene elektriciteitswerken Lecluse Jelle.

BRC
RT1
BRC
East Belgian Rally - Spektakel en spanning verzekerd in de Oostkantons
BRC
63ste A&D Omloop van Vlaanderen - Veel outsiders willen favoriet Maxime Potty verrassen
BRC
Freddy Loix wint voor de tweede keer op rij de Aarova Rally
BRC
63ste A&D Omloop van Vlaanderen – Inschrijven aan voordeeltarief loopt ten einde
BRC
TAC Rally - Benoit Verlinde boekt een leerrijke overwinning
BRC
TAC Rally - PJ Maeyaert klopt Paul Lietaer in de sprint
BRC
Maxime Potty wint 48ste TAC RAlly
BRC
TAC Rally - Sterke affiche in BRC Masters
BRC
HBRC - TAC Rally - Paul Lietaer wil de BMW's weer verslaan
BRC
JBRC - TAC Rally - Duel der Clio's, met Maxim Decock als outsider
X