18519410_10155375049997171_777236616_o

Begin 2017 liet Gauthier Bovy weten dat de Mercedes 190E verkocht was. De plannen voor 2017 waren toen nog niet concreet. Ondertussen zagen we hem in de Short Rally van de Monteberg, genavigeerd door Sharon Despriet, aan het werk met een Ford Fiesta R2. Het is echter niet met deze wagen dat Bovy zijn rally carrière verder zet.

“Toen ik begin 2017 bekend maakte dat de Mercedes verkocht was, kreeg ik zeer veel reacties,” vertelt Gauthier Bovy. “Daarnaast is de Mercedes een leuke, mooie en spectaculaire wagen die je niet veel op rally’s ziet. Om die redenen heb ik opnieuw voor een Mercedes gekozen.”

Stannic
Stannic_animatie

“Ten opzicht van de vorige Mercedes heeft de nieuwe wagen een lichter chassis, nieuwe verbeterde ophanging, nieuwe motor… een motor die op het einde van het seizoen nog verbeterd zal worden. Vuik Motorsport zal de wagen op punt zetten en ik kijk al uit naar de samenwerking.”

“De eerste wedstijd wordt normaal de ORC Rally waarvoor we ons enkele dagen geleden hebben ingeschreven. Daarnaast is het de bedoeling om te starten in de Rally van Wervik, Ypres Rally, Rally van Staden, Omloop van Vlaanderen, Hemicuda Rally en 6 Uren van Kortrijk. In deze wedstrijden willen we vooral de finish halen en zoveel mogelijk plezier beleven. Meestrijden in divisie 5H8 wordt voor mij toch zeer moeilijk omwille van de snelle BMW M3’s in die klasse.”

Tot slot wil Gauthier Bovy de sponsors bedanken voor het vertrouwen:

Roelens beton, betonwerken Demeulenaere Steven, thuisverpleging Sharon Despriet, MAN West-Vlaanderen, DR lubricants en algemene elektriciteitswerken Lecluse Jelle.

RT1
RT2
VAS
TN-Motorsport - Short Rally van Moorslede 2023
BRC
Maxime Potty verstevigt zijn leidersplaats met winst in de South Belgian Rally
Damien Strobbe ruilt Opel Corsa in voor Renault Clio
6 Uren van Kortrijk is allerlaatste wedstrijd GoDrive team
VAS
Kampioenschap wordt beslist in Regularity van Zuid-Limburg
VAS
6de Rally van Zuid - Limburg
BRC
DG Sport Compétition viert zijn titel tijdens de Spa Rally
BRC
Condroz Rally - Pieter-Jan Maeyaert oppermachtig met de BMW M3 E30
BRC
2WD Trophy - De Fina domineert in Condroz Rally, T'Joens neemt de leiding in kampioenschap
BRC
Condroz Rally - Verstappen wint, Jimmy D'hondt kampioen
X