Simon en Paul Puype waren in de Short Rally van de Monteberg op weg naar de prestatie uit hun carrière.  Een tweede plaats achter de grote Paul Lietaer bij de historics. Een 15de plaats in het algemene klassement. Een prestatie ingegeven door het toegewezen startnummer 144. Het inspireerde het duo tot grootse dingen… tot het fout liep op de laatste KP. Simon Puype doet ons zijn verhaal.

“Met het toegewezen startnummer 144 waren we op zijn zachts uitgedrukt niet echt tevreden,” weet Simon. “We waren er op gebrand, om met een goede prestatie, te bewijzen dat we een veel beter nummer verdienden. Daarom hebben we ervoor gekozen om de handrem wat achterwege te laten en lijnen te rijden.”

63ste OVV
VAS

“Met een 6de tijd op de eerste KP waren we goed gestart. We werden tijdens de KP immers opgehouden door onze voorligger die we toch nog hebben kunnen passeren. Op KP2 realiseerden we een 3de tijd, KP3 werd geannuleerd..”

“Daarna ging het opnieuw naar KP Busseboom waar we een 3de tijd neerzetten, ondanks we opnieuw onze voorligger moesten passeren. Op de 5de KP van de dag (Monteberg) beleefden we ons topmoment van het weekend. We plaatsten een tijd van 5.00.8 op de tabellen, 2de  historic op 8sec van Lietaer en een 12de tijd algemeen! Op de KP6 reden we opnieuw een 3de tijd.”

“En dan de laatste KP van de dag, de laatste keer de Monteberg,  ging het mis. In het bos breekt de wagen achteraan uit en komen we links op de talud terecht. We raken een uitstekende boomwortel en belanden zo op ons dak… Voor de start van die laatste KP hadden we besloten om wat marge in te bouwen en geen risico meer te nemen. Met 8 seconden bonus op de 3de in het klassement mochten we een paar secondjes laten liggen. Maar een stom foutje met grote gevolgen deed ons de das om. Weg 2de plaats, 1e plaats 4H4 en 15de plaats algemeen…”

“De teleurstelling is dan natuurlijk enorm, maar de motivatie is nog des te groter! We weten nu dat we het kunnen en gaan ons de volgende rally’s opnieuw proberen te bewijzen. De wagen, de copiloot en het team waren top!”

“Het enige wat ik jammer vond, was ons slecht startnummer. Hierdoor moesten we 2x onze voorligger passeren en daarnaast waren we ook 2x net aan de finish er terug bij. Daarbij moeten we toch iedere keer wat tijd laten liggen… De piloot voor ons kan daar natuurlijk niks aan doen, maar het is toch eens iets voor de organisatie om over na te denken. Niet?” vraagt Simon zich af.

“Thx aan sponsors, supporters en iedereen die het helpt mogelijk maken, we komen terug!”

RallyTime animated
Stannic_animatie
VAS
TN-Motorsport - Short Rally van Moorslede 2023
BRC
Maxime Potty verstevigt zijn leidersplaats met winst in de South Belgian Rally
Damien Strobbe ruilt Opel Corsa in voor Renault Clio
6 Uren van Kortrijk is allerlaatste wedstrijd GoDrive team
VAS
Kampioenschap wordt beslist in Regularity van Zuid-Limburg
VAS
6de Rally van Zuid - Limburg
BRC
DG Sport Compétition viert zijn titel tijdens de Spa Rally
BRC
Condroz Rally - Pieter-Jan Maeyaert oppermachtig met de BMW M3 E30
BRC
2WD Trophy - De Fina domineert in Condroz Rally, T'Joens neemt de leiding in kampioenschap
BRC
Condroz Rally - Verstappen wint, Jimmy D'hondt kampioen
X