GW-2-Wallonie-7

Beredeneerd, maar met bravoure was het dat Kevin Abbring en Pieter Tsjoen de 208 T16 van Peugeot België-Luxemburg dit weekend naar een indrukwekkende overwinning reden in de Rally van Wallonië. Met deze winst noteren de twee niet alleen een reeks records in de tabellen, maar geven ze ook het hele team een psychologische boost, net nu het kampioenschap zowat halfweg is.

De glimlach van Kevin Abbring straalde deze zondagmiddag al even sterk als de zon boven Namen, bij de aankomst van de Rally van Wallonië. Samen met zijn copiloot Pieter Tsjoen begon het de Nederlander door te dringen welke prestatie ze net hadden neergezet.

“Ik kom er net achter dat ik de eerste niet-Belg ben die deze wedstrijd op zijn naam weet te schrijven”, vertelt hij. “Daar ben ik eigenlijk best wel trots op, want deze wedstrijd langs de oevers van de Maas is bijzonder uitdagend. Moet gezegd dat mijn Peugeot 208 T16 de hele wedstrijd lang het perfecte wapen is geweest. Op geen enkel moment heeft de auto ons in de steek gelaten.”

RT2
VAS

Laten we dus maar meteen bevestigen dat de piloot van Peugeot België-Luxemburg het hele weekend lang op een wolk heeft kunnen rijden. Al van bij de twee eerste etappes op de Naamse citadel vrijdagavond stonden ze aan de leiding, en vanaf zaterdagochtend hebben Kevin en Pieter die leidersrol nooit meer losgelaten.

“Nochtans heb ik hier nooit gekke dingen gedaan om aan te vallen”, geeft de winnaar nog mee. “Dankzij de onwaarschijnlijke ervaring van Pieter naast me, hebben we alle valstrikken in dit parcours perfect weten te ontwijken. Maar laat er geen twijfel over bestaan: we wilden onze tegenstanders hier ook laten zien wat we waard zijn. Met tien beste tijden op 24 klassementsproeven hebben we dat dan ook gedaan.”

Pieter Tsjoen glimlacht intussen al even breed: “Dit is mijn negende overwinning hier in Namen. En blijkt ineens ook dat ik de eerste ooit ben die deze wedstrijd wint als piloot én als copiloot.”

Het laatste woord gaat naar Wim Doms, PR & Events-verantwoordelijke van Peugeot België-Luxemburg: “19 jaar na de mythische Peugeot 306 Maxi van Jean-Pierre Van de Wauwer gaan we hier nog eens naar huis met een overwinning op zak. En dat is in de eerste plaats een beloning voor het volledige team en alle mecaniciens van DG Sport, die dit resultaat écht hebben verdiend. Heel binnenkort brengen we iedereen op de hoogte van onze plannen voor de rest van het seizoen, maar één ding is zeker: deze overwinning had ons op geen beter moment kunnen overkomen!”

RallyTime animated
RT1
BRC
Niels Reynvoet wint Sezoensrally na spannende finale
BRC
Startvolgorde Sezoensrally
BRC
BRC Masters - Jos Verstappen gaat voor winst in Sezoensrally
BRC
Sezoensrally - Eddy Buntinx start thuisrally als leider in de 2WD Trophy
BRC
Vincent Verschueren kijkt uit naar Sezoensrally
BRC
Sezoensrally - De Belgische top aan de start op de maaskiezel
47ste Sezoensrally - Padeltoernooi tussen enkele BRC-teams
BRC
Voorlopige deelnemerslijst 47ste Sezoensrally
VAS
Monteberg Rally - Bjorn Syx geeft de zege niet uit handen
BRC
BRC MASTERS - Jimmy D'hondt op uithouding en regelmaat in Rallye de Wallonie
X