WRC DriversFoto Jaanus Ree / Red Bull

Met de Rally Argentina is het WRC dit weekend aan zijn vijfde manche toe. Kan Ogier er zijn voorsprong in het WRC uitbouwen? Of lukt het Thierry Neuville om te naderen op de WK leider? Een ding is zeker. Met vier verschillende piloten, elk rijdend voor een andere constructeur, in evenveel wedstrijden is het tot nu toe een boeiend kampioenschap.

Kan Ogier, Latvalla, Meeke of Neuville een tweede WRC zege in de wacht slepen is de vraag die we ons stellen. Meeke kan op de openingsdag wellicht profiteren van zijn gunstige startpositie. Hij moet pas als zevende de baan op die door de andere rijders dan al is schoongeveegd. Naast deze vier tenoren is het ook uitkijken naar Paddon die de rally vorig jaar won. Daarnaast lijkt ook een overwinning voor Tänäk of Breen niet ver weg.

Wat het parcours betreft heeft Argentinië een reputatie verworven als een van de hardste wedstrijden van het wereldkampioenschap. Het parcours is vergelijkbaar met dat van vorig jaar, waarbij de drie valleien van de provincie Cordoba worden bezocht vanuit de traditionele Villa Carlos Paz-basis.

VAS
KAMV

Op donderdagavond start de Rally Argentina met een showproef van 1,75 km in Cordoba City.

Vrijdag gaat het richting het zuiden naar de zachte en zanderige wegen rond Santa Rosa de Calamuchita. Er worden twee identieke lussen gereden met onder andere de proef van San Agustin naar Villa General Belgrano. Een proef die niet meer verreden is sinds 2008. Elke lus eindigt met een super special in het themapark in Villa Carlos Paz.

Op zaterdag krijgen de teams dan rotsachtigere proeven voorgeschoteld, ten noordwesten van de gaststad in de Punilla-vallei. Net zoals op vrijdag staan er twee lussen van drie proeven op het programma. De KP Tanti – Villa Bustos wordt in tegengestelde richting verreden ten opzichte van in 2016. Het hoogtepunt van de dag is de bijna 40 kilometer lange KP van Los Gigantes naar Cantera El Condor.

De finale op zondag vindt plaats op klassieke rotsachtige proeven in de Traslasierra bergen, ten zuidwesten van Villa Carlos Paz. Het spectaculaire maanachtige landschap van Giulio Cesare en de even bekende beroemde bruggen van El Condor vormen het decor.

 

RallyTime animated
RT1
Rally van Wallonië - Thierry Schloesser op titeljacht in Divisie 2
BRC
JBRC - Rallye de Wallonie - Zware concurrentie voor leider Jonas Dewilde
BRC
Genummerde deelnemerslijst Rallye de Wallonie
BRC
Elke BRC Powerstage voortaan live op TV
BRC
Mooi deelnemersveld voor 41ste Rallye de Wallonie
BRC
Cédric De Cecco start BRC campagne in Ralye de Wallonie
VAS
Wim Meulders: Drie decennia autosport met passie
Pieter Tsjoen Racing met Toyota GR Yaris Rally2 in Ypres Rally
BRC
Vande Walle – Truyaert kijken tevreden terug op hun thuisrally
BRC
Van de Vivere - Canoot maakten kennis met Skoda Fabia Rally2 in TAC Rally
X