Spa-TVB-23

 

Vrijdagavond 28 april omstreeks 19u00 wordt op de Citadel van Namen het startschot gegeven voor de 4de manche van het Belgian Rally Championship. 25 klassementsproeven, verdeeld over 3 dagen, staan er op het menu in de 34ste Rally de Wallonie. Een rally met een indrukwekkend deelnemersveld met meer dan 30 topwagens, waaronder ook de Skoda Fabia R5 van Autosport Debackere.

“De Rallye de Wallonie is een van mijn favoriete rally’s,” aldus Melissa Debackere. “Vooraf een prognose maken is moeilijk. We gaan proberen om er het maximum uit te halen, er vol voor gaan. Het vernieuwde parcours mag in principe geen probleem zijn. Ik heb op de proeven reeds regelmatig gereden, zowel in omgekeerde richting als in de richting waarin er dit weekend gereden wordt. Het blijft wel een verraderlijk parcours, snel en glad, met veel afwisseling in het asfalt. Het voorspelde weer kan wel een spelbreker zijn. Bij slecht weer is de Rallye de Wallonie zeer moeilijk voorspelbaar.”

RT1
Stannic

“Op vrijdagavond is het opletten om geen tijd te verliezen. De showproef boven op de Citadel is wel leuk om te doen. Spectaculair en leuk om te zien voor de toeschouwers. Maar met de kasseien en borduren blijft het er wel opletten in de afdaling. Je kan op deze twee proeven de rally niet winnen maar wel verliezen door bv een wielbreuk bij het raken van de borduren.”

“Zaterdagmorgen gaat de rally dan pas echt van start. Wanneer we met de Skoda Fabia starten, is het uiteraard om mee te strijden in de voorste gelederen. In Tielt waren we in ieder geval goed gestart. Dat gaan we ook proberen te doen in Namen. In een zo kort mogelijke tijd zo veel mogelijk leren om zodoende aan te pikken bij de toppers. Dat blijft de doelstelling,” besluit Melissa.

Stannic
VAS
BRC
East Belgian Rally - Spektakel en spanning verzekerd in de Oostkantons
BRC
63ste A&D Omloop van Vlaanderen - Veel outsiders willen favoriet Maxime Potty verrassen
BRC
Freddy Loix wint voor de tweede keer op rij de Aarova Rally
BRC
63ste A&D Omloop van Vlaanderen – Inschrijven aan voordeeltarief loopt ten einde
BRC
TAC Rally - Benoit Verlinde boekt een leerrijke overwinning
BRC
TAC Rally - PJ Maeyaert klopt Paul Lietaer in de sprint
BRC
Maxime Potty wint 48ste TAC RAlly
BRC
TAC Rally - Sterke affiche in BRC Masters
BRC
HBRC - TAC Rally - Paul Lietaer wil de BMW's weer verslaan
BRC
JBRC - TAC Rally - Duel der Clio's, met Maxim Decock als outsider
X