Spa-TVB-23

 

Vrijdagavond 28 april omstreeks 19u00 wordt op de Citadel van Namen het startschot gegeven voor de 4de manche van het Belgian Rally Championship. 25 klassementsproeven, verdeeld over 3 dagen, staan er op het menu in de 34ste Rally de Wallonie. Een rally met een indrukwekkend deelnemersveld met meer dan 30 topwagens, waaronder ook de Skoda Fabia R5 van Autosport Debackere.

“De Rallye de Wallonie is een van mijn favoriete rally’s,” aldus Melissa Debackere. “Vooraf een prognose maken is moeilijk. We gaan proberen om er het maximum uit te halen, er vol voor gaan. Het vernieuwde parcours mag in principe geen probleem zijn. Ik heb op de proeven reeds regelmatig gereden, zowel in omgekeerde richting als in de richting waarin er dit weekend gereden wordt. Het blijft wel een verraderlijk parcours, snel en glad, met veel afwisseling in het asfalt. Het voorspelde weer kan wel een spelbreker zijn. Bij slecht weer is de Rallye de Wallonie zeer moeilijk voorspelbaar.”

BRC
RallyTime animated

“Op vrijdagavond is het opletten om geen tijd te verliezen. De showproef boven op de Citadel is wel leuk om te doen. Spectaculair en leuk om te zien voor de toeschouwers. Maar met de kasseien en borduren blijft het er wel opletten in de afdaling. Je kan op deze twee proeven de rally niet winnen maar wel verliezen door bv een wielbreuk bij het raken van de borduren.”

“Zaterdagmorgen gaat de rally dan pas echt van start. Wanneer we met de Skoda Fabia starten, is het uiteraard om mee te strijden in de voorste gelederen. In Tielt waren we in ieder geval goed gestart. Dat gaan we ook proberen te doen in Namen. In een zo kort mogelijke tijd zo veel mogelijk leren om zodoende aan te pikken bij de toppers. Dat blijft de doelstelling,” besluit Melissa.

RT2
VAS
BRC
Cédric De Cecco start BRC campagne in Ralye de Wallonie
VAS
Wim Meulders: Drie decennia autosport met passie
Pieter Tsjoen Racing met Toyota GR Yaris Rally2 in Ypres Rally
BRC
Vande Walle – Truyaert kijken tevreden terug op hun thuisrally
BRC
Van de Vivere - Canoot maakten kennis met Skoda Fabia Rally2 in TAC Rally
BRC
2WD Trophy - Spelmans komt net te kort ondanks sterke inhaalrace
BRC
TAC Rally - 2WD Trophy - Faustin Lahy wint bij zijn debuut in Tielt 
BRC
TAC Rally - One-man-show van Paul Lietaer in Historic
BRC
TAC Rally - Kurt Braeckevelt de snelste in Divisie 2
BRC
TAC Rally - Leerrijke wedstrijd voor debutant Dré De Rycke
X