TAC-2017-RV-1263

Een 28ste plaats in het eindklassement. Niet meteen een topprestatie zou je dan denken. Maar Pieter-Jan Maeyaert en Yves Dewulf reden wel degelijk een sterke wedstrijd. Na 10 proeven had het duo zelf uitzicht op het podium maar toen ging het mis. Een klein foutje werd genadeloos afgestraft. Pieter-Jan Maeyaert is echter tevreden met de vooruitgang die hij in Tielt maakte en kijkt dan ook al uit naar zijn volgende wedstrijd met de Ford Fiesta R5.

In de voorbeschouwingen had Pieter-Jan Maeyaert geen hoge verwachtingen. Onterecht bleek na de eerste lus van vier proeven. Met een knappe vijfde plaats reed de Ford Fiesta R5 het servicepark binnen.

“Helemaal boven de verwachtingen,” lachte Pieter-Jan. “Ik dacht eerder aan een top 10 plaats op het einde van de rally. Het blijft natuurlijk uitkijken want het parcours is wel erg glad. De afstellingen van de Fiesta zijn echter uitstekend en als ik me goed voel, dan kan ik ook met vertrouwen aanvallen.”

BRC
RT1

Toen Bert Cornelis uit de wedstrijd verdween, schoof Pieter-Jan nog een plaats op in het klassement. En zo kwam ook de het podium in zicht. Maar in de derde lus ging het helaas mis…

“Ik sneed diep in de bocht en hierdoor kregen we een zware klap op het voorwiel. Hierbij reden we lek en brak de cardan. We probeerden door te rijden tot de finish maar stukken van de band beschadigden het koetswerk van de wagen waardoor we besloten om het wiel te wisselen op de proef. Uiteindelijk moesten we ook KP Poelberg rustig afwerken waardoor we alles samen meer dan 7 minuten verloren.”

De 28ste plaats algemeen weerspiegelt geenszins de progressie die Pieter-Jan en Yves gemaakt hebben. Pieter-Jan kijkt dan ook met vertrouwen uit naar zijn volgende wedstrijd.

“Ik denk dat we ons hier getoond hebben. En dit was nog maar de tweede nationale wedstrijd meet de Ford Fiesta R5. Ik kijk al uit naar de Rally van Wallonië,” besluit Pieter-Jan.

BRC
KAMV
BRC
Michelin en Kronos Tyres zijn klaar voor het Kroon-Oil BRC 2024
BRC
Tom Boonen klaar voor volgend hoofdstuk in zijn rallycarrière.
VAS
Wout Coopman tankt zelfvertrouwen in Hemicuda Rally
BRC
East Belgian Rally - Spektakel en spanning verzekerd in de Oostkantons
BRC
63ste A&D Omloop van Vlaanderen - Veel outsiders willen favoriet Maxime Potty verrassen
BRC
Freddy Loix wint voor de tweede keer op rij de Aarova Rally
BRC
63ste A&D Omloop van Vlaanderen – Inschrijven aan voordeeltarief loopt ten einde
BRC
TAC Rally - Benoit Verlinde boekt een leerrijke overwinning
BRC
TAC Rally - PJ Maeyaert klopt Paul Lietaer in de sprint
BRC
Maxime Potty wint 48ste TAC RAlly
X