TAC-2017-RV-1263

Een 28ste plaats in het eindklassement. Niet meteen een topprestatie zou je dan denken. Maar Pieter-Jan Maeyaert en Yves Dewulf reden wel degelijk een sterke wedstrijd. Na 10 proeven had het duo zelf uitzicht op het podium maar toen ging het mis. Een klein foutje werd genadeloos afgestraft. Pieter-Jan Maeyaert is echter tevreden met de vooruitgang die hij in Tielt maakte en kijkt dan ook al uit naar zijn volgende wedstrijd met de Ford Fiesta R5.

In de voorbeschouwingen had Pieter-Jan Maeyaert geen hoge verwachtingen. Onterecht bleek na de eerste lus van vier proeven. Met een knappe vijfde plaats reed de Ford Fiesta R5 het servicepark binnen.

RallyTime animated
Stannic_animatie

“Helemaal boven de verwachtingen,” lachte Pieter-Jan. “Ik dacht eerder aan een top 10 plaats op het einde van de rally. Het blijft natuurlijk uitkijken want het parcours is wel erg glad. De afstellingen van de Fiesta zijn echter uitstekend en als ik me goed voel, dan kan ik ook met vertrouwen aanvallen.”

Toen Bert Cornelis uit de wedstrijd verdween, schoof Pieter-Jan nog een plaats op in het klassement. En zo kwam ook de het podium in zicht. Maar in de derde lus ging het helaas mis…

“Ik sneed diep in de bocht en hierdoor kregen we een zware klap op het voorwiel. Hierbij reden we lek en brak de cardan. We probeerden door te rijden tot de finish maar stukken van de band beschadigden het koetswerk van de wagen waardoor we besloten om het wiel te wisselen op de proef. Uiteindelijk moesten we ook KP Poelberg rustig afwerken waardoor we alles samen meer dan 7 minuten verloren.”

De 28ste plaats algemeen weerspiegelt geenszins de progressie die Pieter-Jan en Yves gemaakt hebben. Pieter-Jan kijkt dan ook met vertrouwen uit naar zijn volgende wedstrijd.

“Ik denk dat we ons hier getoond hebben. En dit was nog maar de tweede nationale wedstrijd meet de Ford Fiesta R5. Ik kijk al uit naar de Rally van Wallonië,” besluit Pieter-Jan.

Stannic
RT2
VAS
TN-Motorsport - Short Rally van Moorslede 2023
BRC
Maxime Potty verstevigt zijn leidersplaats met winst in de South Belgian Rally
Damien Strobbe ruilt Opel Corsa in voor Renault Clio
6 Uren van Kortrijk is allerlaatste wedstrijd GoDrive team
VAS
Kampioenschap wordt beslist in Regularity van Zuid-Limburg
VAS
6de Rally van Zuid - Limburg
BRC
DG Sport Compétition viert zijn titel tijdens de Spa Rally
BRC
Condroz Rally - Pieter-Jan Maeyaert oppermachtig met de BMW M3 E30
BRC
2WD Trophy - De Fina domineert in Condroz Rally, T'Joens neemt de leiding in kampioenschap
BRC
Condroz Rally - Verstappen wint, Jimmy D'hondt kampioen
X