SteveBrown

Dit weekend slaat het Belgian Rally Championship zijn tenten op in Tielt. Een van die tentjes behoort toe aan het ED Rallyteam. Zowel Steve Brown als Wouter Muylle komen er immers aan de start van de TAC Rally. Steve Brown zal er voor het eerst proeven van de nationale competitie. Wouter Muylle is er niet aan zijn proefstuk toe en mag met zijn Safety EVO het parcours openen.

Na zijn debuut met de nieuwe EVO in de Rallysprint van Moorslede, staat Steve ‘FTC Wheels’ Brown voor een nieuwe uitdaging. De TAC Rally wordt immers zijn eerste nationale rally.

“Met de TAC Rally zetten we weer een stap in ons leerproces. We komen er voor het eerst aan de start. Iedereen weet dat het parcours rondom Tielt heel glad is. Uitrijden en ervaring opdoen is dan ook onze doelstelling,” vertelt Steve. “Tijdens onze eerste wedstrijd in Moorslede had de nieuwe EVO af te rekenen met enkele kleine haperingen. Deze zijn nu allemaal opgelost. Ik kijk er dan ook naar uit om me een dag te amuseren in Tielt.”

Stannic_animatie
RT1

Voor Steve Brown is het allemaal nieuw in Tielt. Niet zo voor Wouter Muylle. De sterke man achter Carrosserie Muylle heeft er reeds enige ervaring opgebouwd. Net zoals in Moorslede zal Wouter ook in de TAC Rally zijn bijdrage leveren om er een veilige rally van te maken.

“Een maand geleden werd met de Rallysprint van Moorslede het startschot gegeven van een druk rallyseizoen 2017,” opent Wouter Muylle. “Een wedstrijd waar ik met plezier aan terug denk. Het hele plaatje klopte. Prachtig weer, mooi parcours, super co-piloot, geweldig serviceteam en ‘last but not least’ een Safety EVO in topvorm. Het was gewoon genieten van de eerste meter tot de laatste. Veel veiligheidswerk hebben we niet gehad, uitgezonderd op een paar puntjes waar het publiek niet ideaal stond. Maar al bij al bevond het massaal opgekomen publiek zich in de juiste zones. Bij deze wil ik ook nog een dankwoordje richten aan de organisatie ACD voor de geboden kans.”

“Dit weekend in Tielt krijgen we een serieuze opdracht voorgeschoteld. Als 0-wagen in een nationale rally rijd je net voor de toppers van het Belgian Rally Championship over het parcours. Het is al de 4de  keer dat ik aan de start sta van de TAC Rally en ik weet dan ook uit ervaring dat het geen makkelijke rally is met erg gladde wegen en diepe grachten. Maar ook hier gaan we proberen te genieten vanaf de eerste meter. Het weer hebben we alleszins mee en ook het ED rallyteam heeft zich reeds helemaal voorbereid. Ik kan bijna niet meer wachten om van start te gaan. Tot zaterdag op de proeven, hou het veilig langs het parcours en geniet vooral van het mooie deelnemersveld,” besluit Wouter Muylle.

WouterMuylle

RallyTime animated
RT1
VAS
Wout Coopman tankt zelfvertrouwen in Hemicuda Rally
BRC
East Belgian Rally - Spektakel en spanning verzekerd in de Oostkantons
BRC
63ste A&D Omloop van Vlaanderen - Veel outsiders willen favoriet Maxime Potty verrassen
BRC
Freddy Loix wint voor de tweede keer op rij de Aarova Rally
BRC
63ste A&D Omloop van Vlaanderen – Inschrijven aan voordeeltarief loopt ten einde
BRC
TAC Rally - Benoit Verlinde boekt een leerrijke overwinning
BRC
TAC Rally - PJ Maeyaert klopt Paul Lietaer in de sprint
BRC
Maxime Potty wint 48ste TAC RAlly
BRC
TAC Rally - Sterke affiche in BRC Masters
BRC
HBRC - TAC Rally - Paul Lietaer wil de BMW's weer verslaan
X