In de aanloop naar de editie 2017 van de rally van Wallonië zal er op donderdagnamiddag opnieuw een shakedown georganiseerd worden.

Tal van deelnemers aan de rally van Wallonië drongen er al jaren op aan en op donderdag 27 april wordt het realiteit. Dan zal Haltinne gastheer zijn voor de officiële shakedown van de 34ste rally van Wallonië.

“Tijdens de vorige edities waren er vaak privé initiatieven.” vertelt Etienne Lerson, voorzitter van de Automobielclub van Namen. “Soms erg goed georganiseerd, soms een beetje minder. Op het moment dat RACB hieromtrent een wettelijk kader uitwerkt leek het ons dus een goed moment voor de AC van Namen om in optimale veiligheid ook een testnamiddag te organiseren voor alle deelnemers. Zo zullen er zowel een veiligheidsteam, een ploeg van het Rode kruis en een arts aanwezig zijn. Kortom net hetzelfde als voor een echte klassementsproef!”

KAMV
RallyTime animated

“In de beste veiligheidsomstandigheden dus maar tevens ook op een representatief parkoers voor de rally van Wallonië.” vervolgt Etienne Lerson. “Vaak worden organisatoren gedwongen om die test te organiseren op een traject dat niet vergelijkbaar is met hun wedstrijd of dat veel te kort is. Niet uit gemakzucht maar simpelweg omdat ze gewoon geen keuze hebben. Dankzij onze goede contacten met diverse gemeenten in onze regio kunnen wij wel een representatief traject aanbieden, aangezien het gaat om een ex-proef van onze wedstrijd, die tot twee jaar geleden nog gebruikt werd.”

“Hetgeen wij aanbieden aan de vooravond van onze wedstrijd aan de deelnemers is namelijk niet minder dan 4.250 km van de kp van Haltinne. Om de bewoners ’s avonds niet te storen zal dat gebeuren van 13 tot 18u, al kunnen zij zich ook dan (weliswaar enkel in de richting van de proef) verplaatsen. Want in overleg met de gemeente Gesves, die we bedanken voor hun toestemming, zullen we voor hen regelmatig een korte pauze inlassen.”

Het zenuwcentrum van die shakedown ligt evenwel in Haut-Bois, daar liggen immers zowel de start en de finish van de proef. Deelnemen is simpel. De teams moeten enkel het formulier (beschikbaar op onze website: www rallyedewallonie.be/concurrents) invullen en ons terugsturen voor 14 april en verder een bijdrage van 150€ betalen.

En… het laatste goed nieuws dat velen zal plezieren is dat de toegang tot dat leuk aperitiefje in optimale veiligheid volledig gratis is voor het publiek!

VAS
KAMV
BRC
East Belgian Rally - Spektakel en spanning verzekerd in de Oostkantons
BRC
63ste A&D Omloop van Vlaanderen - Veel outsiders willen favoriet Maxime Potty verrassen
BRC
Freddy Loix wint voor de tweede keer op rij de Aarova Rally
BRC
63ste A&D Omloop van Vlaanderen – Inschrijven aan voordeeltarief loopt ten einde
BRC
TAC Rally - Benoit Verlinde boekt een leerrijke overwinning
BRC
TAC Rally - PJ Maeyaert klopt Paul Lietaer in de sprint
BRC
Maxime Potty wint 48ste TAC RAlly
BRC
TAC Rally - Sterke affiche in BRC Masters
BRC
HBRC - TAC Rally - Paul Lietaer wil de BMW's weer verslaan
BRC
JBRC - TAC Rally - Duel der Clio's, met Maxim Decock als outsider
X