SPA-JV-83

De tweede manche van het Junior BRC werd een one-man-show van Romain Delhez. De streekpiloot stuurde zijn Opel Adam R2 naar een klinkende overwinning in klasse RC4 en naar winst bij de Juniors, met 13 bonuspunten om zijn dominantie te onderstrepen. De Opel-rijder pakte bovendien 13 bonuspunten voor snelste tijden in de klasse, waarmee hij na deze Spa Rally de leiding neemt in het Junior BRC.

Guillaume de Mevius kon niet lang genieten van zijn gratis deelname als winnaar van de Junior Award. Na een snelste tijd op de openingsproef in Francorchamps, brak de motor van zijn 208 R2 na het eerste recht stuk op KP 2. “Dat recht stuk op de N640 was ongelofelijk zwaar voor de motor. Zelfs de R5 van Abbring, nochtans een turbomotor die minder toeren maakt, zat daar 39 seconden op de begrenzer, dus voor onze 208 zal dat zelfs een kleine minuut geweest zijn. Meteen na dat recht stuk gaf onze motor de geest…,” aldus Guillaume.

Romain Delhez liet de kans niet liggen. De Opel-rijder stuurde zijn Adam R2 13 keer naar de snelste tijd. Het resulteerde in een prachtige en onverhoopte 8ste plaats algemeen. Natuurlijk ook goed voor de Junior Award!

KAMV
RallyTime animated

“Deze overwinning in Spa is een mooie troostprijs voor de pech die we vorig jaar gekend hebben. Toen moesten we in Spa ook meteen opgeven door elektrische problemen. We hebben een strak tempo gereden, hoewel ik meteen afstand kon nemen van Andy Dewallef en Pierre Vauterin. De weersomstandigheden waren hels, maar ik vond de Clémentine wel een fantastische ervaring, ondanks de plassen. Ik heb genoten van het onverhard. Dit was een goede voorbereiding op de openingsmanche van de Duitse Opel Adam Cup, die verreden wordt tijdens hetzelfde weekend als de TAC Rally in Tielt.”

De tweede plaats bij de Juniors ging naar Andy Dewallef, die er een onvervalste Opel-dubbel van maakte. De 25-jarige Pierre Vauterin beperkte de schade met een derde plaats, voor Romain Degeer, die bij zijn debuut vrijdagavond op de tweede proef moest opgeven na een schuiver, maar die zaterdag toch de finish haalde. Niels Reynvoet moest na een sortie op KP 4 vrijdagavond al opgeven.

Klassement Junior BRC: 1.Delhez 23 punten; 2. de Mevius 22; 3. Vauterin & Dewallef 11; 5. Vermeire 8; 6. Pacolet 6; 7.Degeer 5; 8. Reynvoet 4

KAMV
VAS
Rallyliefhebbers kunnen hun hart weer ophalen in Trois-Ponts
BRC
TAC Rally - Boeiende affiche in de maak
VAS
Verslag Short Rally van Moorslede 2024
VAS
Debackere en Degryse domineren Short Rally van Moorslede
BRC
Miclotte-T'Joen vanaf TAC Rally in het BRC
BRC
2WD Trophy voor Delvigne met Nissan Micra in Rallye des Ardennes
BRC
Jonas Dewilde leider in het Kroon-Oil BRC Divisie 2
BRC
Jos Verstappen wint de 70ste Rallye des Ardennes
BRC
Rallye des Ardennes - Verstappen neemt de leiding na de opgave van Rouard
BRC
Rallye des Ardennes - Rouard neemt de beste start
X