JGO_4576Foto Peugeot Belux

Kevin Abbring en Pieter Tsjoen wisten het eerste deel van de Herock Spa Rally ruim te domineren, aan het stuur van de 208 T16 van Peugeot België-Luxemburg. Hoewel ze goed op weg leken om de overwinning binnen te rijven, zorgde een lekke band na een kleine schuiver er voor dat ze het einde niet haalden.

Na afloop van de Rally van Haspengouw, waarbij hij beslag legde op de derde plaats, stelde Kevin Abbring dat hij in de wolken was over zijn eerste kennismaking met de Peugeot 208 T16. De Nederlander was er zelfs rotsvast van overtuigd dat op een technisch parcours als dat van de Herock Spa Rally de leeuw nog harder zou kunnen brullen. Kevin kreeg gelijk. Al van bij de eerste chronorit op vrijdagavond wist hij met zijn Peugeot 208 T16 de nochtans sterke concurrentie voor te blijven. Na de eerste dag, en na drie van de vier snelste tijden te hebben neergezet, had de Peugeot een voorsprong van 32 seconden op Kris Princen.

Op zaterdag, op een door de wisselvallige weersomstandigheden heel verraderlijk parcours, breidde Abbring zijn voorsprong nog wat uit, tot 44 seconden op zijn naaste achtervolger.

RallyTime animated
Stannic_animatie

“Ik voel me één met de Peugeot 208 T16″, stelde hij in het kuuroord. “Dankzij de perfecte samenwerking met het team van DG Sport hebben we qua afstelling van de wagen een hele stap voorwaarts gezet. Ik heb het gevoel dat ik heel wat geleerd heb over de ophanging van de Peugeot, zowel op natte als op droge wegen.”

Net na de kaap van half koers beging Kevin echter een klein foutje met grote gevolgen.

“Door een kleine schuiver brak een velg. We wisselden het wiel nog, maar een deel van de ophanging had het begeven.”

De opgave was onvermijdelijk.

“Ik ben het gewoon om ‘one shots’ af te werken, het is voor het eerst sinds jaren dat ik een volledig kampioenschap rijd”, stelde de Nederlander. “Dat vereist een andere aanpak maar ik ben er zeker van dat dankzij de prestaties en de betrouwbaarheid waarvan de Peugeot 208 T16 dit weekend blijk gaf, we binnenkort een klinkend resultaat zullen kunnen neerzetten.”

KAMV
RT2
VAS
Wout Coopman tankt zelfvertrouwen in Hemicuda Rally
BRC
East Belgian Rally - Spektakel en spanning verzekerd in de Oostkantons
BRC
63ste A&D Omloop van Vlaanderen - Veel outsiders willen favoriet Maxime Potty verrassen
BRC
Freddy Loix wint voor de tweede keer op rij de Aarova Rally
BRC
63ste A&D Omloop van Vlaanderen – Inschrijven aan voordeeltarief loopt ten einde
BRC
TAC Rally - Benoit Verlinde boekt een leerrijke overwinning
BRC
TAC Rally - PJ Maeyaert klopt Paul Lietaer in de sprint
BRC
Maxime Potty wint 48ste TAC RAlly
BRC
TAC Rally - Sterke affiche in BRC Masters
BRC
HBRC - TAC Rally - Paul Lietaer wil de BMW's weer verslaan
X