RV-Haspengouw-Z-17

Op de laatste KP vrijdagavond verloor het duo Princen-Kaspers twee minuten tijd ten opzichte van zijn concurrenten. De Limburger kreeg tijdens die KP de gele vlag te zien en nam dan ook gas terug. Zijn concurrenten kregen deze vlag echter niet te zien. Achteraf werd de tijd van Kris Princen gecorrigeerd waardoor de achterstand op Kevin Abbring gereduceerd werd tot 32 seconden.

Op de eerste KP van zaterdag was Princen 18 seconden sneller. Hierdoor kwam hij op 14 seconden van de leider. Op de volgende KP Rochelinval – Fosse waren de rollen echter omgedraaid. Hier nam Abbring opnieuw een bonus van 27 seconden. Het tijdsverschil tussen de twee kemphanen op KP7 beperkte zich tot 3 seconden in het voordeel van Abbring. Op de laatste KP van de eerste lus, Sassor – Tiege – La Clementine 1, was het dan weer aan Princen. Hij nam een kleine 24 seconden terug en staat nu op 20 seconden van de leider Abbring.

Ondertussen moesten al heel wat tenoren opgeven of werden ze achteruit geslagen in het klassement. Cherain volgt op 1:06 van de leider. De Demaerschalk staat op plaats 4 op 3:02 met in zijn zog Debackere op 3:06. Nummer 6 Allart volgt op slechts 10 seconden van Melissa. Verschueren is terug opgeklommen naar plaats 7 op 4:05 van leider Abbring. Bouvy is op 8 de eerste GT.

RT1
VAS

Nog 8 KP’s te gaan.

BRC
KAMV
Pieter Tsjoen Racing met Toyota GR Yaris Rally2 in Ypres Rally
BRC
Vande Walle – Truyaert kijken tevreden terug op hun thuisrally
BRC
Van de Vivere - Canoot maakten kennis met Skoda Fabia Rally2 in TAC Rally
BRC
2WD Trophy - Spelmans komt net te kort ondanks sterke inhaalrace
BRC
TAC Rally - 2WD Trophy - Faustin Lahy wint bij zijn debuut in Tielt 
BRC
TAC Rally - One-man-show van Paul Lietaer in Historic
BRC
TAC Rally - Kurt Braeckevelt de snelste in Divisie 2
BRC
TAC Rally - Leerrijke wedstrijd voor debutant Dré De Rycke
BRC
Niels Reynvoet snelste in 49ste TAC Rally
BRC
Startvolgorde TAC Rally
X