Foto Peugeot Media

Deze avond is met de Spa Rally de tweede manche van het BRC van start gegaan. Kevin Abbring (Peugeot 208 T16) kondigde het vooraf aan. Hij wil schitteren in de Spa Rally. En schitteren is wat de Nederlander alvast deed in de eerste lus. Met twee besttijden plaatst hij Kris Princen (Skoda Fabia R5) op 23.6 seconden. Op plaats drie vinden we eerder verassend Chewon Lim (Hyundai i20 R5) op 37.1 seconden van de voorlopige leider Abbring. Vincent Verschueren volgt reeds op meer dan drie minuten. Het gevolg van een rondje teveel. Grootste slachtoffer van de eerste lus is Cedric De Cecco die in SS2 zijn Peugeot aan de kant moest zetten met een motorbreuk.

Bij de historics neem Stefaan Prinzie (Opel Ascona 400) de beste start. Net zoals Abbring bij de moderne wagens, was Prinzie de snelste op de twee eerste proeven bij de historics. Robin Maes (BMW M3) volgt op 14.4 seconden. Op drie vinden we Jean-Pierre Van de Wauwer (Porsche 911)

RT2
BRC
BRC
63ste A&D Omloop Vlaanderen blijft vernieuwen
VAS
TN-Motorsport - Short Rally van Moorslede 2023
BRC
Maxime Potty verstevigt zijn leidersplaats met winst in de South Belgian Rally
Damien Strobbe ruilt Opel Corsa in voor Renault Clio
6 Uren van Kortrijk is allerlaatste wedstrijd GoDrive team
VAS
Kampioenschap wordt beslist in Regularity van Zuid-Limburg
VAS
6de Rally van Zuid - Limburg
BRC
DG Sport Compétition viert zijn titel tijdens de Spa Rally
BRC
Condroz Rally - Pieter-Jan Maeyaert oppermachtig met de BMW M3 E30
BRC
2WD Trophy - De Fina domineert in Condroz Rally, T'Joens neemt de leiding in kampioenschap
X