RV-Haspengouw-Z-1565

De Peugeot 208 T16 van Kevin Abbring en Pieter Tsjoen zorgde voor een groot deel van het spektakel tijdens de openingsmanche van het Belgian Rally Championship. Het duo dat in actie komt met de steun van Peugeot België Luxemburg veroverde er een mooie derde plaats en zal er dit weekend tijdens de Herock Spa Rally alles proberen om op het hoogste podium te klimmen.

Drie weken geleden, na afloop van de Rally van Haspengouw, stond Kevin Abbring er stralend bij. “Ik heb me tijdens die eerste wedstrijd van het Belgian Rally Championship ontzettend geamuseerd”, benadrukte de Nederlander. “De Peugeot 208 T16 bleek heel performant en toen ik hem tot het uiterste dwong hield hij gelijke tred met de concurrentie. Ik wist op de twaalf chronoritten trouwens vier keer de snelste tijd neer te zetten en finishte op slechts een handvol seconden van de winnaar.”

Prestaties die smaken naar meer, ook voor Kevin Abbring. “Ik kan haast niet wachten om aan de Herock Spa Rally te beginnen”, bevestigt hij. “Deze wedstrijd heeft een extreem technisch parcours en een goede stuurslag is hier heel belangrijk. Soms krijgen we smalle, hobbelige wegen voorgeschoteld, dan weer bredere en heel snelle stroken, en ook enkele stroken onverhard die niet zouden misstaan in het wereldkampioenschap. Ik ben er zeker van dat de kwaliteiten van de Peugeot 208 T16 in dit schitterende decor volledig tot hun recht zullen komen.”

VAS
Stannic_animatie

Het deelnemersveld dat volgend weekend in het Ardense kuuroord aan de start staat is van heel hoog niveau, maar dat geldt ook voor de ambities van het Nederlands-Belgische duo. “Ik ben me er terdege van bewust dat het niveau van het Belgische kampioenschap uitstekend is”, vervolgt Kevin. “Maar wij willen hier schitteren! Het is aan ons om te tonen wat de Peugeot 208 waard is.”

 

RallyTime animated
RT2
BRC
63ste A&D Omloop Vlaanderen blijft vernieuwen
VAS
TN-Motorsport - Short Rally van Moorslede 2023
BRC
Maxime Potty verstevigt zijn leidersplaats met winst in de South Belgian Rally
Damien Strobbe ruilt Opel Corsa in voor Renault Clio
6 Uren van Kortrijk is allerlaatste wedstrijd GoDrive team
VAS
Kampioenschap wordt beslist in Regularity van Zuid-Limburg
VAS
6de Rally van Zuid - Limburg
BRC
DG Sport Compétition viert zijn titel tijdens de Spa Rally
BRC
Condroz Rally - Pieter-Jan Maeyaert oppermachtig met de BMW M3 E30
BRC
2WD Trophy - De Fina domineert in Condroz Rally, T'Joens neemt de leiding in kampioenschap
X