RV-Haspengouw-Z-1565

De Peugeot 208 T16 van Kevin Abbring en Pieter Tsjoen zorgde voor een groot deel van het spektakel tijdens de openingsmanche van het Belgian Rally Championship. Het duo dat in actie komt met de steun van Peugeot België Luxemburg veroverde er een mooie derde plaats en zal er dit weekend tijdens de Herock Spa Rally alles proberen om op het hoogste podium te klimmen.

Drie weken geleden, na afloop van de Rally van Haspengouw, stond Kevin Abbring er stralend bij. “Ik heb me tijdens die eerste wedstrijd van het Belgian Rally Championship ontzettend geamuseerd”, benadrukte de Nederlander. “De Peugeot 208 T16 bleek heel performant en toen ik hem tot het uiterste dwong hield hij gelijke tred met de concurrentie. Ik wist op de twaalf chronoritten trouwens vier keer de snelste tijd neer te zetten en finishte op slechts een handvol seconden van de winnaar.”

Prestaties die smaken naar meer, ook voor Kevin Abbring. “Ik kan haast niet wachten om aan de Herock Spa Rally te beginnen”, bevestigt hij. “Deze wedstrijd heeft een extreem technisch parcours en een goede stuurslag is hier heel belangrijk. Soms krijgen we smalle, hobbelige wegen voorgeschoteld, dan weer bredere en heel snelle stroken, en ook enkele stroken onverhard die niet zouden misstaan in het wereldkampioenschap. Ik ben er zeker van dat de kwaliteiten van de Peugeot 208 T16 in dit schitterende decor volledig tot hun recht zullen komen.”

VAS
KAMV

Het deelnemersveld dat volgend weekend in het Ardense kuuroord aan de start staat is van heel hoog niveau, maar dat geldt ook voor de ambities van het Nederlands-Belgische duo. “Ik ben me er terdege van bewust dat het niveau van het Belgische kampioenschap uitstekend is”, vervolgt Kevin. “Maar wij willen hier schitteren! Het is aan ons om te tonen wat de Peugeot 208 waard is.”

 

KAMV
VAS
BRC
Niels Reynvoet wint Sezoensrally na spannende finale
BRC
Startvolgorde Sezoensrally
BRC
BRC Masters - Jos Verstappen gaat voor winst in Sezoensrally
BRC
Sezoensrally - Eddy Buntinx start thuisrally als leider in de 2WD Trophy
BRC
Vincent Verschueren kijkt uit naar Sezoensrally
BRC
Sezoensrally - De Belgische top aan de start op de maaskiezel
47ste Sezoensrally - Padeltoernooi tussen enkele BRC-teams
BRC
Voorlopige deelnemerslijst 47ste Sezoensrally
VAS
Monteberg Rally - Bjorn Syx geeft de zege niet uit handen
BRC
BRC MASTERS - Jimmy D'hondt op uithouding en regelmaat in Rallye de Wallonie
X