RV-Haspengouw-Z-1565

De Peugeot 208 T16 van Kevin Abbring en Pieter Tsjoen zorgde voor een groot deel van het spektakel tijdens de openingsmanche van het Belgian Rally Championship. Het duo dat in actie komt met de steun van Peugeot België Luxemburg veroverde er een mooie derde plaats en zal er dit weekend tijdens de Herock Spa Rally alles proberen om op het hoogste podium te klimmen.

Drie weken geleden, na afloop van de Rally van Haspengouw, stond Kevin Abbring er stralend bij. “Ik heb me tijdens die eerste wedstrijd van het Belgian Rally Championship ontzettend geamuseerd”, benadrukte de Nederlander. “De Peugeot 208 T16 bleek heel performant en toen ik hem tot het uiterste dwong hield hij gelijke tred met de concurrentie. Ik wist op de twaalf chronoritten trouwens vier keer de snelste tijd neer te zetten en finishte op slechts een handvol seconden van de winnaar.”

Prestaties die smaken naar meer, ook voor Kevin Abbring. “Ik kan haast niet wachten om aan de Herock Spa Rally te beginnen”, bevestigt hij. “Deze wedstrijd heeft een extreem technisch parcours en een goede stuurslag is hier heel belangrijk. Soms krijgen we smalle, hobbelige wegen voorgeschoteld, dan weer bredere en heel snelle stroken, en ook enkele stroken onverhard die niet zouden misstaan in het wereldkampioenschap. Ik ben er zeker van dat de kwaliteiten van de Peugeot 208 T16 in dit schitterende decor volledig tot hun recht zullen komen.”

Stannic
63ste OVV

Het deelnemersveld dat volgend weekend in het Ardense kuuroord aan de start staat is van heel hoog niveau, maar dat geldt ook voor de ambities van het Nederlands-Belgische duo. “Ik ben me er terdege van bewust dat het niveau van het Belgische kampioenschap uitstekend is”, vervolgt Kevin. “Maar wij willen hier schitteren! Het is aan ons om te tonen wat de Peugeot 208 waard is.”

 

RallyTime animated
Stannic
VAS
Wout Coopman tankt zelfvertrouwen in Hemicuda Rally
BRC
East Belgian Rally - Spektakel en spanning verzekerd in de Oostkantons
BRC
63ste A&D Omloop van Vlaanderen - Veel outsiders willen favoriet Maxime Potty verrassen
BRC
Freddy Loix wint voor de tweede keer op rij de Aarova Rally
BRC
63ste A&D Omloop van Vlaanderen – Inschrijven aan voordeeltarief loopt ten einde
BRC
TAC Rally - Benoit Verlinde boekt een leerrijke overwinning
BRC
TAC Rally - PJ Maeyaert klopt Paul Lietaer in de sprint
BRC
Maxime Potty wint 48ste TAC RAlly
BRC
TAC Rally - Sterke affiche in BRC Masters
BRC
HBRC - TAC Rally - Paul Lietaer wil de BMW's weer verslaan
X