Ypres-2016-JV-ZA-103

Na een lange periode van afwezigheid zullen Hermen Kobus en Erik de Wild komend weekend aantreden tijdens de eerste ronde van het Open Nederlands Rally Kampioenschap (ONRK). De Zuiderzeerally in en rondom Emmeloord dient net als andere jaren als toneel voor de openingswedstrijd van het ONRK en lijkt ook dit jaar meteen een goede krachtmeting te worden.

Een goede start is van groot belang. Vanaf de eerste meter zullen Hermen en Erik het op moeten nemen tegen regerend Nederlands rallykampioen Jasper van den Heuvel, voormalig Nederlands rallykampioen Bob de Jong en Duits talent Christian Riedeman. “Het zal een serieuze krachtmeting zijn in de Noordoostpolder komend weekend!” vertelt Hermen. “Ik ben al een tijd niet meer in de omgeving van Emmeloord geweest en ik denk dat ik mij voor het laatst in 2013 op de proeven van de Zuiderzee shortrally heb begeven. Hoewel de rally mij op zich goed ligt denk ik dat we toch voorzichtig moeten beginnen. Erik en ik hebben sinds vorig jaar augustus niet meer in competitieverband gereden en zijn een beetje roestig. Desalniettemin heb ik er erg veel zin in om de Fabia R5 komend weekend de sporen te geven!”

Op 18 maart zullen er flink wat deelnemers staan te trappelen om aan het Nederlands rallyseizoen te beginnen. Maar in 2017 zal de Zuiderzeerally ook meetellen voor de FIA Benelux Rally Trophy. Een lokale variant van het Europees rally kampioenschap waar Hermen en Erik in 2016 in vertegenwoordigd waren.

VAS
KAMV

“Het samenvallen van deze beide kampioenschappen komt ons eigenlijk wel goed uit,” vertelt Erik. “We hadden de Kenotek Ypres rally al op ons verlanglijstje staan voor komend seizoen. Toen bleek dat de FIA Benelux Rally Trophy naast een aantal ONRK wedstrijden ook de Ypres rally heeft opgenomen op de wedstrijdkalender. Een leuke extra uitdaging!”

Zo’n compact evenement als de Zuiderzeerally hebben Erik en Hermen al tijden niet meer gereden. Juist de beperkte lengte van de rally maakt het dan ook extra belangrijk om snel een juist ritme te vinden. In deze wetenschap heeft het team van Kobus Tuning Competition 2 weken geleden dan ook een succesvolle test afgewerkt in Couvin (Wallonië). Hier maakten Hermen en Erik zo’n 80 snelheidskilometers om de Fabia R5 weer naar de hand te zetten. Hermen vertelt; “Ik ben blij dat we  in Couvin de mogelijkheid kregen om de auto, die helemaal opnieuw werd opgebouwd gedurende de winter, weer eens op snelheid te kunnen rijden. Dat is wel weer even wennen kan ik je vertellen, maar het gevoel zit goed. Laat die rally maar komen!!”

Benieuwd naar de prestaties van het team gedurende de Zuiderzeerally op 18 maart, volg dan de gebruikelijke nieuwsmedia, facebook en twitter.

BRC
RT1
Rallyliefhebbers kunnen hun hart weer ophalen in Trois-Ponts
BRC
TAC Rally - Boeiende affiche in de maak
VAS
Verslag Short Rally van Moorslede 2024
VAS
Debackere en Degryse domineren Short Rally van Moorslede
BRC
Miclotte-T'Joen vanaf TAC Rally in het BRC
BRC
2WD Trophy voor Delvigne met Nissan Micra in Rallye des Ardennes
BRC
Jonas Dewilde leider in het Kroon-Oil BRC Divisie 2
BRC
Jos Verstappen wint de 70ste Rallye des Ardennes
BRC
Rallye des Ardennes - Verstappen neemt de leiding na de opgave van Rouard
BRC
Rallye des Ardennes - Rouard neemt de beste start
X