17274261_10208734878464671_962913035_n

Het was al langer duidelijk dat regerend VAS kampioen klasse 1A, Jeffrey Decock, de overstap zou maken naar klasse 2C. De Peugeot 106 werd hiervoor dan ook in gereedheid gebracht. Het is echter niet met deze wagen dat Jeffrey morgen aan de start verschijnt in de Rallysprint van Moorslede. Hij maakt immers de overstap naar een Honda Civic. Een woordje uitleg van de piloot uit Wervik.

“De Peugeot 106 werd stevig onderhanden genomen en volledig group N waardig gemaakt,” aldus Jeffrey. “Het was dan ook de bedoeling om met deze wagen te starten in het VAS kampioenschap. Tijdens de winterstop hadden we de wagen ook te huur / te koop gezet. Dit met het oog op een nieuw project.”

“Omdat we toch al wat vraag kregen om de Peugeot 106 te huren, is dit project in een stroomversnelling gekomen. En zodoende verschijnen we aan de start met een nieuw opgebouwde Honda Civic. Het is een andere type wagen dan de Peugeot 106. Een groot verschil. Het zal dan morgen ook een serieuze aanpassing vragen.”

Stannic
VAS

“Later op het seizoen gaan we nog wat verbeteringen doen. Om deze conform de homologatiefiche te doen, moeten we nog wat wachten hiermee. We zijn nog niet in het bezit van deze fiche. De Honda Civic is van het zelfde type als mijn strijdmakker Bruggeman. Ik kijk alvast uit naar een volgende editie van onze ‘strijd der vrienden’.”

“Onze eerste wedstrijd in Moorslede zal echter vooral een test zijn. We gaan wel proberen te zorgen voor enkele mooie passages om onze supporters te plezieren. Graag bedank ik ook nog eens alle mensen die geholpen hebben bij de opbouw van de wagen. Samen met Elien Verhaeghe zien ik het alvast helemaal zitten en beginnen we morgen aan een nieuw avontuur,” besluit Jeffrey.

RT2
KAMV
BRC
TAC Rally - Benoit Verlinde boekt een leerrijke overwinning
BRC
TAC Rally - PJ Maeyaert klopt Paul Lietaer in de sprint
BRC
Maxime Potty wint 48ste TAC RAlly
BRC
TAC Rally - Sterke affiche in BRC Masters
BRC
HBRC - TAC Rally - Paul Lietaer wil de BMW's weer verslaan
BRC
JBRC - TAC Rally - Duel der Clio's, met Maxim Decock als outsider
BRC
Topaffiche voor de 48ste TAC Rally
BRC
63ste A&D Omloop Vlaanderen blijft vernieuwen
VAS
TN-Motorsport - Short Rally van Moorslede 2023
BRC
Maxime Potty verstevigt zijn leidersplaats met winst in de South Belgian Rally
X