Deze avond werd aan de café d’Oude Timmerie, het supporterslokaal van MAS Racing, de nieuwe Porsche 911 voorgesteld. Omwille van motorproblemen kwam de wagen niet aan de start in de Rally van Haspengouw. Zodoende zal Patrick Mylleville er zijn debuut mee maken in de Rallysprint van Moorslede. Ook voor Arno Beernaert, die de nota’s voor zijn rekening zal nemen, worden het de eerste wedstrijdkilometers.

Na het missen van de seizoenstart in Haspengouw, kwam ook de wedstrijd in Moorslede in het gedrang. De opbouw van de Porsche 911, in de gebouwen van Philcars, verliep nochtans volgens planning. Maar bij de eerste test liep het fout.

“Het was tot een kleine week terug nog niet zeker dat we met onze nieuwe Porsche konden starten in Moorslede. De opbouw verliep vlekkeloos en ook de carrosserie kreeg een nieuwe livery aangemeten. Het was uitkijken naar onze eerste kilometers maar tijdens een test braken twee boutjes op de oliepomp af waardoor onze motor stuk draaide,” aldus Patrick.

Stannic_animatie
BRC

“Ondertussen werd de motor vervangen door een reserve exemplaar, weliswaar iets minder krachtig. Maar zo kunnen we toch starten in de Rallysprint van Moorslede. Daarnaast winnen we op deze manier tijd om de andere motor volledig te vernieuwen.”

“De Rallysprint van Moorslede wordt voor ons een testcase op ware grote. Het resultaat komt pas op de tweede plaats. Het voordeel van een rallysprint is dat er één proef vier keer verreden wordt met daartussen vrij veel servicetijd. Het geeft ons de tijd om de afstellingen van de Porsche te verbeteren. Op deze manier proberen we om hem zo goed mogelijk op punt te krijgen voor de volgende afspraak, de TAC Rally in Tielt.”

Niet enkel de Porsche 911 maakt zijn debuut in Moorslede, ook voor copiloot Arno Beernaert wordt dit zijn vuurdoop. Hiermee treedt hij na achttien jaar in de voetsporen van zijn vader, Nico.

“Het wordt natuurlijk aanpassen wanneer je iemand naast je hebt die voor de eerste keer de nota’s verzorgt,” weet Patrick. “Elk detail telt. Goeie nota’s maken, pointeren, en de nota’s ook op het juiste moment doorgeven. Maar eerlijk, ik heb het volste vertrouwen in Arno. Nico, die een paar seizoenen naast me zat in het cozitje, neemt steeds zijn taak ter harte. Het kan dus niet anders dat Arno zal worden bijgestaan om van zijn debuut een succes te maken.”

Stannic
RT2
VAS
Wout Coopman tankt zelfvertrouwen in Hemicuda Rally
BRC
East Belgian Rally - Spektakel en spanning verzekerd in de Oostkantons
BRC
63ste A&D Omloop van Vlaanderen - Veel outsiders willen favoriet Maxime Potty verrassen
BRC
Freddy Loix wint voor de tweede keer op rij de Aarova Rally
BRC
63ste A&D Omloop van Vlaanderen – Inschrijven aan voordeeltarief loopt ten einde
BRC
TAC Rally - Benoit Verlinde boekt een leerrijke overwinning
BRC
TAC Rally - PJ Maeyaert klopt Paul Lietaer in de sprint
BRC
Maxime Potty wint 48ste TAC RAlly
BRC
TAC Rally - Sterke affiche in BRC Masters
BRC
HBRC - TAC Rally - Paul Lietaer wil de BMW's weer verslaan
X