Deze avond werd aan de café d’Oude Timmerie, het supporterslokaal van MAS Racing, de nieuwe Porsche 911 voorgesteld. Omwille van motorproblemen kwam de wagen niet aan de start in de Rally van Haspengouw. Zodoende zal Patrick Mylleville er zijn debuut mee maken in de Rallysprint van Moorslede. Ook voor Arno Beernaert, die de nota’s voor zijn rekening zal nemen, worden het de eerste wedstrijdkilometers.

Na het missen van de seizoenstart in Haspengouw, kwam ook de wedstrijd in Moorslede in het gedrang. De opbouw van de Porsche 911, in de gebouwen van Philcars, verliep nochtans volgens planning. Maar bij de eerste test liep het fout.

“Het was tot een kleine week terug nog niet zeker dat we met onze nieuwe Porsche konden starten in Moorslede. De opbouw verliep vlekkeloos en ook de carrosserie kreeg een nieuwe livery aangemeten. Het was uitkijken naar onze eerste kilometers maar tijdens een test braken twee boutjes op de oliepomp af waardoor onze motor stuk draaide,” aldus Patrick.

RallyTime animated
KAMV

“Ondertussen werd de motor vervangen door een reserve exemplaar, weliswaar iets minder krachtig. Maar zo kunnen we toch starten in de Rallysprint van Moorslede. Daarnaast winnen we op deze manier tijd om de andere motor volledig te vernieuwen.”

“De Rallysprint van Moorslede wordt voor ons een testcase op ware grote. Het resultaat komt pas op de tweede plaats. Het voordeel van een rallysprint is dat er één proef vier keer verreden wordt met daartussen vrij veel servicetijd. Het geeft ons de tijd om de afstellingen van de Porsche te verbeteren. Op deze manier proberen we om hem zo goed mogelijk op punt te krijgen voor de volgende afspraak, de TAC Rally in Tielt.”

Niet enkel de Porsche 911 maakt zijn debuut in Moorslede, ook voor copiloot Arno Beernaert wordt dit zijn vuurdoop. Hiermee treedt hij na achttien jaar in de voetsporen van zijn vader, Nico.

“Het wordt natuurlijk aanpassen wanneer je iemand naast je hebt die voor de eerste keer de nota’s verzorgt,” weet Patrick. “Elk detail telt. Goeie nota’s maken, pointeren, en de nota’s ook op het juiste moment doorgeven. Maar eerlijk, ik heb het volste vertrouwen in Arno. Nico, die een paar seizoenen naast me zat in het cozitje, neemt steeds zijn taak ter harte. Het kan dus niet anders dat Arno zal worden bijgestaan om van zijn debuut een succes te maken.”

KAMV
BRC
Rallyliefhebbers kunnen hun hart weer ophalen in Trois-Ponts
BRC
TAC Rally - Boeiende affiche in de maak
VAS
Verslag Short Rally van Moorslede 2024
VAS
Debackere en Degryse domineren Short Rally van Moorslede
BRC
Miclotte-T'Joen vanaf TAC Rally in het BRC
BRC
2WD Trophy voor Delvigne met Nissan Micra in Rallye des Ardennes
BRC
Jonas Dewilde leider in het Kroon-Oil BRC Divisie 2
BRC
Jos Verstappen wint de 70ste Rallye des Ardennes
BRC
Rallye des Ardennes - Verstappen neemt de leiding na de opgave van Rouard
BRC
Rallye des Ardennes - Rouard neemt de beste start
X