TBR-2016-1001

Een bijna perfect rapport in 2016. Zo won hij alle wedstrijden waar hij aan de start kwam… met uitzondering van twee waar de mechaniek hem in de steek liet. Hij wordt dan ook steevast bij de favorieten genoemd in elke wedstrijd waar hij start. En terecht. Zo moesten zelfs de R5 piloten in de Rally van Staden de duimen leggen voor deze snelle man achter het stuur van zijn Mitsubishi Lancer EVO X. Een duel dat hij enkel nog in provinciale wedstrijden zal aangaan. We hebben het over de zaakvoerder van Yprauto, Andy Lefevere.

Je leest het goed. Andy Lefevere rijdt in het Belgian Rally Championship niet langer met de Lancer EVO X. En daar heeft hij een reden voor.

“De aankoop van een Hollinger sequentiële 6 versnellingsbak maakt dat ik met de EVO niet meer mag starten in het Belgian Rally Championship. Ik heb besloten om niet langer moeite te doen om aan hun voorwaarden te voldoen. Het is al langer duidelijk dat ze de kaart van de R5 trekken met allerlei reglementen. Dus geen Belgian Rally Championship meer met de EVO,” aldus Andy.

RallyTime animated
RT2

In 2017 zal Andy dan ook een programma afwerken dat hoofdzakelijk bestaat uit VAS wedstrijden. Volgende wedstrijden staan op zijn programma:

  • Short Rally van de Monteberg
  • Rally van Wervik
  • Rally van Staden
  • Omloop van Vlaanderen
  • Hemicuda Rally
  • 6 Uren van Kortrijk

Naast deze 6 wedstrijden plant hij ook nog een uitstap naar de andere kant van de taalgrens. Welke wedstrijd er in Wallonië verreden zal worden ligt echter nog niet vast.

“Zoals je merkt staat er nog één Belgian Rally Championship wedstrijd op het programma. In de Omloop van Vlaanderen zullen we waarschijnlijk van start gaan met de BMW M3. Of misschien kan ik er dit jaar mijn droom een keer realiseren, namelijk deelnemen met een WRC 2.0. De Omloop van Vlaanderen is ook de enigste wedstrijd waar Marc Noppe de nota’s niet zal lezen aangezien hij voor die wedstrijd al een afspraak had. Met Andy Vangheluwe (vroeger meermaals copiloot bij Andy) heb ik echter al een alternatief op het oog.”

Met de Short Rally van de Monteberg start Andy vrij laat aan het seizoen. En zelfs dan zal het nog hard werken worden om tijdig klaar te zijn voor zijn seizoenstart.

“Momenteel lig ik hopeloos achter op de planning. De nieuwe garage heeft op alles voorrang gekregen. Dus ook op de rallywegen. We hebben de EVO herspoten om hem een keer weer op te frissen. Daarnaast krijgt hij ook een nieuwe belettering. Maar daarvoor moeten we hem eerst opnieuw opbouwen. Momenteel ligt hij er nog bij als een puzzel. Dat is dus de reden waarom we iets later aan ons seizoen beginnen.”

Een seizoen waarin Andy vooral plezier wil beleven. Wat natuurlijk niet inhoudt dat hij geen ambities meer heeft.

“Beter doen dan vorig jaar zal inderdaad moeilijk worden. Overal waar ik gestart ben en waar de auto niet brak, heb ik gewonnen. We willen dit jaar vooral plezier beleven. Vandaar de aankoop van de sequentiële bak die sterker is en waardoor ik nog meer voor het plezier kan gaan. Natuurlijk ga ik niet onder stoelen of banken steken dat we ook dit seizoen een paar keer willen winnen.”

VAS
RT1
BRC
Ardeca Ypres Rally: Lefebvre en Loix als uitdagers
BRC
Ardeca Ypres Rally - Loix, Casier en Verstappen zijn er klaar voor!
BRC
Niels Reynvoet wint Sezoensrally na spannende finale
BRC
Startvolgorde Sezoensrally
BRC
BRC Masters - Jos Verstappen gaat voor winst in Sezoensrally
BRC
Sezoensrally - Eddy Buntinx start thuisrally als leider in de 2WD Trophy
BRC
Vincent Verschueren kijkt uit naar Sezoensrally
BRC
Sezoensrally - De Belgische top aan de start op de maaskiezel
47ste Sezoensrally - Padeltoernooi tussen enkele BRC-teams
BRC
Voorlopige deelnemerslijst 47ste Sezoensrally
X