RV-Haspengouw-Z-934

Omwille van ‘te druk’ op professioneel vlak gooide Stefaan T’Joens zijn programma om. Iets wat de garagehouder uit Bossuit zich alvast niet zal beklagen. Zo begon zijn seizoen met winst in de eerste wedstrijd van het RACB Criterium. Een eerste zege dit seizoen met de Renault Megane RS. Het is vooral met deze wagen dat Stefaan actief zal zijn. De Subaru Impreza wordt immers te koop aangeboden.

“Er waren plannen om te starten in de Route du Nord,” vertelt Stefaan. “Deze plannen hebben we opgeborgen omwille van tijdsgebrek. Voor de Route du Nord zou ik me 2 weekends moeten vrij maken. Iets wat ik, door de drukte in mijn zaak, me niet kon veroorloven. In samenspraak hebben we dan beslist om van start te gaan in het RACB Criterium. Met de winst in de Rally van Haspengouw hebben we hier alvast een goede zaak gedaan. Het is de bedoeling om ook de andere RACB Criterium wedstrijden af te werken. En dit met Olivier Balcaen in het co-zitje.”

63ste OVV
RT2

“Daarnaast komen we ook nog aan de start in het VAS kampioenschap. Zo staan we alvast aan de start van de Rallysprint van Moorslede. Net zoals in de Rally van Haspengouw starten we er met de Renault Megane en met Olivier Balcaen als copiloot. Hoeveel wedstrijden we in het VAS kampioenschap afleggen, zal afhankelijk zijn van de tijd die ik kan vrijmaken.”

“Net zoals vorig jaar zal ook Greet Passchyn dit jaar plaatsnemen in het rechterzitje. Vorig jaar maakte ze haar debuut als copilote in de Rallysprint van Moorslede. Het is de bedoeling dat ze dit jaar haar debuut maakt als pilote. Ik zal dan de nota’s verzorgen. Dit zullen we dan doen in een ASAF wedstrijd. Hoogstwaarschijnlijk rijd ik dit jaar ook wel ASAF wedstrijden. Kwestie van het rally rijden niet te verleren,” grapt Stefaan T’Joens.

“Alle wedstrijden worden dit jaar afgewerkt met de Renault Megane. Al kan het zijn dat we ook de Renault Clio nog eens van stal halen. Met de Subaru Impreza rijden we niet meer. Deze wagen wordt momenteel tip top in orde gemaakt en te koop gezet. Geïnteresseerden mogen mij steeds contacteren,” besluit Stefaan T’Joens.

Stannic
Stannic_animatie
VAS
TN-Motorsport - Short Rally van Moorslede 2023
BRC
Maxime Potty verstevigt zijn leidersplaats met winst in de South Belgian Rally
Damien Strobbe ruilt Opel Corsa in voor Renault Clio
6 Uren van Kortrijk is allerlaatste wedstrijd GoDrive team
VAS
Kampioenschap wordt beslist in Regularity van Zuid-Limburg
VAS
6de Rally van Zuid - Limburg
BRC
DG Sport Compétition viert zijn titel tijdens de Spa Rally
BRC
Condroz Rally - Pieter-Jan Maeyaert oppermachtig met de BMW M3 E30
BRC
2WD Trophy - De Fina domineert in Condroz Rally, T'Joens neemt de leiding in kampioenschap
BRC
Condroz Rally - Verstappen wint, Jimmy D'hondt kampioen
X