RV-Haspengouw-Z-934

Omwille van ‘te druk’ op professioneel vlak gooide Stefaan T’Joens zijn programma om. Iets wat de garagehouder uit Bossuit zich alvast niet zal beklagen. Zo begon zijn seizoen met winst in de eerste wedstrijd van het RACB Criterium. Een eerste zege dit seizoen met de Renault Megane RS. Het is vooral met deze wagen dat Stefaan actief zal zijn. De Subaru Impreza wordt immers te koop aangeboden.

“Er waren plannen om te starten in de Route du Nord,” vertelt Stefaan. “Deze plannen hebben we opgeborgen omwille van tijdsgebrek. Voor de Route du Nord zou ik me 2 weekends moeten vrij maken. Iets wat ik, door de drukte in mijn zaak, me niet kon veroorloven. In samenspraak hebben we dan beslist om van start te gaan in het RACB Criterium. Met de winst in de Rally van Haspengouw hebben we hier alvast een goede zaak gedaan. Het is de bedoeling om ook de andere RACB Criterium wedstrijden af te werken. En dit met Olivier Balcaen in het co-zitje.”

“Daarnaast komen we ook nog aan de start in het VAS kampioenschap. Zo staan we alvast aan de start van de Rallysprint van Moorslede. Net zoals in de Rally van Haspengouw starten we er met de Renault Megane en met Olivier Balcaen als copiloot. Hoeveel wedstrijden we in het VAS kampioenschap afleggen, zal afhankelijk zijn van de tijd die ik kan vrijmaken.”

RT2
BRC

“Net zoals vorig jaar zal ook Greet Passchyn dit jaar plaatsnemen in het rechterzitje. Vorig jaar maakte ze haar debuut als copilote in de Rallysprint van Moorslede. Het is de bedoeling dat ze dit jaar haar debuut maakt als pilote. Ik zal dan de nota’s verzorgen. Dit zullen we dan doen in een ASAF wedstrijd. Hoogstwaarschijnlijk rijd ik dit jaar ook wel ASAF wedstrijden. Kwestie van het rally rijden niet te verleren,” grapt Stefaan T’Joens.

“Alle wedstrijden worden dit jaar afgewerkt met de Renault Megane. Al kan het zijn dat we ook de Renault Clio nog eens van stal halen. Met de Subaru Impreza rijden we niet meer. Deze wagen wordt momenteel tip top in orde gemaakt en te koop gezet. Geïnteresseerden mogen mij steeds contacteren,” besluit Stefaan T’Joens.

KAMV
BRC
BRC
Michelin en Kronos Tyres zijn klaar voor het Kroon-Oil BRC 2024
BRC
Tom Boonen klaar voor volgend hoofdstuk in zijn rallycarrière.
VAS
Wout Coopman tankt zelfvertrouwen in Hemicuda Rally
BRC
East Belgian Rally - Spektakel en spanning verzekerd in de Oostkantons
BRC
63ste A&D Omloop van Vlaanderen - Veel outsiders willen favoriet Maxime Potty verrassen
BRC
Freddy Loix wint voor de tweede keer op rij de Aarova Rally
BRC
63ste A&D Omloop van Vlaanderen – Inschrijven aan voordeeltarief loopt ten einde
BRC
TAC Rally - Benoit Verlinde boekt een leerrijke overwinning
BRC
TAC Rally - PJ Maeyaert klopt Paul Lietaer in de sprint
BRC
Maxime Potty wint 48ste TAC RAlly
X