Zoals we reeds eerder schreven, rijden Stijn Pacolet en Cederique Baeten dit jaar in de Ford Fiesta Sport Trophy. Maar alvorens daar de strijd aan te gaan, stond dit weekend de Rally van Haspengouw op het programma. Een rally die het duo zeker en vast niet wou missen.

“We kunnen spreken van een geslaagde Rally van Haspengouw. Onze ambitie ligt dit jaar niet in het Junior Belgian Rally Championship,” begint Stijn. “Maar omdat de Rally van Haspengouw onze thuiswedstrijd is wilden we deze niet missen. Ook voor onze sponsors uit de streek is het de meest interessante wedstrijd.”

“In de eerste ronde, ’s morgens, hadden we een wat aftastende houding aangenomen. Met de natte weersomstandigheden van vrijdag en de coupures van de voorgaande wagens wisten we niet goed hoe het parkoers er uiteindelijk bij zou liggen. We slaagde erin om de tijdens de eerste en zeer vettige ronde ons als 2de in de categorie te plaatsen, achter De Mevius.”

RT2
KAMV

“Jammer genoeg voor ons waren de proeven tijdens de 2de ronde zo goed als opgedroogd. Omdat we gekozen hadden voor gewone brandstof, kwamen wij ten opzichte van onze concurrentie die op ‘racing’ brandstof reden wat vermogen te kort,” aldus Stijn. “Jelle Vermeire is me dan nog vlotjes voorbij gegaan en ook Pierre Vauterin kwam al aardig in de buurt. Tijdens de laatste ronde heb ik dan nog even het uiterste uit de kast gehaald om de 3de plaats in onze categorie veilig te stellen.”

“We zijn zeer tevreden met dit resultaat!  Een resultaat boven de verwachtingen. Achteraf gezien was het dan misschien wel jammer van de brandstofkeuze. Maar we kijken terug op een geslaagde wedstrijd!” besluit Stijn.

KAMV
RallyTime animated
Rally van Wallonië - Thierry Schloesser op titeljacht in Divisie 2
BRC
JBRC - Rallye de Wallonie - Zware concurrentie voor leider Jonas Dewilde
BRC
Genummerde deelnemerslijst Rallye de Wallonie
BRC
Elke BRC Powerstage voortaan live op TV
BRC
Mooi deelnemersveld voor 41ste Rallye de Wallonie
BRC
Cédric De Cecco start BRC campagne in Ralye de Wallonie
VAS
Wim Meulders: Drie decennia autosport met passie
Pieter Tsjoen Racing met Toyota GR Yaris Rally2 in Ypres Rally
BRC
Vande Walle – Truyaert kijken tevreden terug op hun thuisrally
BRC
Van de Vivere - Canoot maakten kennis met Skoda Fabia Rally2 in TAC Rally
X