Voor Gert-Jan Kobus en Martin Nortier stonden de laatste jaren in het teken van veel leren. Het wedstrijdprogramma bestond daarom vooral uit buitenlandse wedstrijden en de Nederlandse rally’s bleven hierdoor links liggen. Na de bekendmaking van de terugkeer van het Open Nederlands Rally Kampioenschap (ONRK) was de interesse van de equipe gewekt. Met de oprichting van de FIA BeNeLux trophy, waarvan 3 van de 5 wedstrijden opgenomen zijn in het ONRK, kwam dan ook de beslissing om terug te keren op de Nederlandse bodem.

De Ford Fiesta R2, waar de equipe afgelopen jaren mee te zien was, is verkocht en moest plaats maken voor een snellere wagen. Verschillende opties werden overwogen, maar uiteindelijk is toch gekozen om in 2017 te starten met de Peugeot 208 R2. Een auto die zich in verschillende nationale en internationale wedstrijden bewezen heeft.

Het kampioenschap van Kobus en Nortier zal beginnen in Emmeloord, waar 18 Maart de Zuiderzeerally verreden wordt, alhoewel dit nog niet helemaal zeker is. De Zuiderzeerally is geen onbekende voor de equipe en zal gebruikt worden om snelheid te vinden in de nieuwe wagen. De rallykalender bevat naast een aantal Nederlandse wedstrijden enkele uitstapjes naar Duitsland en België.

RT1
KAMV

De volledige rallykalender:

  • Zuiderzee rally (Emmeloord)
  • Rallye Sulingen (Sulingen)
  • 53e ELE rally (Veldhoven)
  • Kenotek Ypres Rally (Ypres)
  • GTC Rally (Etten-Leur)
  • Eurol Hellendoorn Rally (Hellendoorn)
  • East Belgian Rally (St.Vith)

Het doel is duidelijk, Open Nederlands Rallykampioen in de RC4 klasse en RC4 kampioen in de FIA BeNeLux Trophy.

Aanstaande dinsdag zal de eerste test met de Peugeot 208 R2 plaats vinden. Een eerste kennismaking om gevoel te krijgen met de wagen. Martin en Gert-Jan hebben er in ieder geval erg veel zin in en kunnen niet wachten tot het nieuwe rallyseizoen weer begint.

RT2
RallyTime animated
BRC
Niels Reynvoet wint Sezoensrally na spannende finale
BRC
Startvolgorde Sezoensrally
BRC
BRC Masters - Jos Verstappen gaat voor winst in Sezoensrally
BRC
Sezoensrally - Eddy Buntinx start thuisrally als leider in de 2WD Trophy
BRC
Vincent Verschueren kijkt uit naar Sezoensrally
BRC
Sezoensrally - De Belgische top aan de start op de maaskiezel
47ste Sezoensrally - Padeltoernooi tussen enkele BRC-teams
BRC
Voorlopige deelnemerslijst 47ste Sezoensrally
VAS
Monteberg Rally - Bjorn Syx geeft de zege niet uit handen
BRC
BRC MASTERS - Jimmy D'hondt op uithouding en regelmaat in Rallye de Wallonie
X