Vorig jaar startte het rallyseizoen van Mathias Bruggeman in Moorslede. Een wedstrijd waar hij meteen een knappe prestatie neerzette met de Honda Civic in klasse 1A. Dit jaar zal Mathias er echter niet aan de start verschijnen. De Short Rally van de Monteberg wordt hoogstwaarschijnlijk zijn eerste wedstrijd dit jaar.

Een 39ste plaats algemeen op 120 deelnemers en winst in klasse 1A. Een knappe prestatie in de Rallysprint van Moorslede vorig seizoen. En toch wordt dit niet je eerste wedstrijd dit jaar?

“De Rallysprint van Moorslede valt er dit jaar inderdaad tussen uit,” aldus Mathias. “De Honda Civic zal er wel aan de start verschijnen. Hij is immers verhuurd aan een piloot* die er zijn debuut mee zal maken. Mijn seizoen start waarschijnlijk met de Short Rally van de Monteberg. Een volledig kampioenschap rijden zit er voor mij nog niet in. Naast de Monteberg denk ik eraan om van start te gaan in de Rally van Wervik, TBR Rallysprint en de Aarova Short Rally. In ieder geval zal Jensy Leys meegaan als co-piloot in de rally’s waar ik aan deelneem.”

KAMV
RT1

*op vraag van de piloot maakt rally-time.be de naam voorlopig niet bekend.

Blijf je rijden in klasse 1A of maak je de overstap naar divisie 2?

“We gaan aan de wagen niets veranderen. Net zoals een volledig kampioenschap er nog niet in zit, is het dit jaar financieel niet haalbaar om de wagen om te bouwen tot een divisie 2 wagen. We zitten immers nog midden in de verbouwingen.”

Je programma ligt nog niet helemaal vast… maar er zit waarschijnlijk wel een wedstrijd in die je echt niet wil missen.

“Zeker en vast. De Rally van Wervik, mijn thuisrally wil ik absoluut rijden. Vorig jaar waren we er sterk gestart. Maar jammer genoeg, op de 2de kp, brak een cardanas. Je kan dus een beetje stellen dat ik op revanche uit ben. Daarnaast is er nog een reden waarom ik uitkijk naar deze wedstrijd. Mijn broer komt er immers met dezelfde wagen, de Honda Civic, aan de start. In de Rally van Wervik doet dan ook Pedro Samaye de service. In de andere rally’s verzorgt mijn broer de service voor mij en het mag gezegd worden. Het is altijd dik in orde!”

Naast de strijd met je broer in Wervik, vecht je tijdens het seizoen nog een andere strijd uit.

“Inderdaad. We noemen het de strijd der vrienden. Deze strijd voeren wij telkens wanneer ik ergens aan de start samen met mijn vriend Jeffrey Decock. Het gaat dan niet alleen om de hoogste eindrangschikking. Zo kijken we bv per KP wie er het snelste was. Op een droog wegdek zijn we elkaar waardig. Maar bij een nat wegdek… dan kan ik totaal niet volgen wat natuurlijk jammer is,” lacht Mathias.

Ook in 2017 wordt Develtere hoofdsponsor van Mathias Bruggeman. Daarnaast kan hij ook rekenen op kapster Jene  en een nieuwe sponsor dit jaar ook garage Pieters.

RallyTime animated
KAMV
BRC
Ardeca Ypres Rally: Lefebvre en Loix als uitdagers
BRC
Ardeca Ypres Rally - Loix, Casier en Verstappen zijn er klaar voor!
BRC
Niels Reynvoet wint Sezoensrally na spannende finale
BRC
Startvolgorde Sezoensrally
BRC
BRC Masters - Jos Verstappen gaat voor winst in Sezoensrally
BRC
Sezoensrally - Eddy Buntinx start thuisrally als leider in de 2WD Trophy
BRC
Vincent Verschueren kijkt uit naar Sezoensrally
BRC
Sezoensrally - De Belgische top aan de start op de maaskiezel
47ste Sezoensrally - Padeltoernooi tussen enkele BRC-teams
BRC
Voorlopige deelnemerslijst 47ste Sezoensrally
X