Schreeuwende motors… dwarse passages… anno 2017 weet het Duitse merk nog steeds menig hart van rally-minded Vlaanderen te veroveren. Voeg hierbij nog enkele piloten die Porsche in het hart dragen en je krijgt de ideale mix van snelheid en spektakel.

In Worldkarts Kortrijk werden de plannen van JT Motors bekend gemaakt en werd ook de livery van de Worldkarts Fixion Porsche voorgesteld. Andere van deze snelle bolides waren ook aanwezig in de vorm van de Crocky Porsche van Jochen Claerhout, de Tabaksnatie Porsche van Tim Van Parijs en de Degro Porsche.

RallyTime animated
Stannic_animatie

Mister Porsche, Tim Van Parijs, steekt niet weg dat hij zijn hart aan Porsche verloren heeft.
“Voor mij is dit toch de meest indrukwekkende wagen waar ik ooit mee gereden heb. Had ik toen niet met deze auto gereden, nadat ik in de Condroz mijn ongeval gehad heb, dan was mijn rally carrière afgelopen. Persoonlijk vind ik het supertof dat we dit jaar met vier samen een team gaan vormen, met name JT Motors. Vorig seizoen waren we reeds met drie, en nu komt Chris “ConXion” Debyser ons vervoegen. Ook op het servicepark zal je dus de Porsches steevast samen kunnen vinden. Het zou trouwens tof zijn, moesten er nog wat extra Porsches aan de start komen.”

Ook Jochen Claerhout steekt zijn bewondering niet onder stoelen of banken.
“Ik had graag eens met een R5 gereden,” grapte Jochen “Maar mag dit niet van Tim. De Porsche is inderdaad iets unieks, het brute werken achter het stuur, het vermogen op de achteras… Tim proberen te kloppen is niet iets waar we nog nood aan hebben, we willen vooral ons eigen tempo rijden en waar we uitkomen, dat zien we wel.”

Enkele jaren terug zagen we hem reeds aan het stuur, van de toen 996 GT3. Dit jaar maakt hij zijn overstap naar de 997 GT3. Daarmee komen we bij Chris “ConXion” Debyser.
“Wat het unieke onder ons drie is, is dat we allemaal nog een 996 GT3 in ons bezit hebben. Deze zijn toch collector items geworden. De meest unieke is deze van Jochen, die in de originele GT3 road challenge kleuren staat. Het debuut werd gemaakt door Marc Duez in de Ardenne Blue Rallye, een wedstrijd die toen werd gekenmerkt winterse omstandigheden. Ook langs de proeven is het merkwaardig dat het publiek toch wel wat langer blijft om de GT’S te bewonderen. Dat maakt het natuurlijk veel plezanter.

Ook Kristof Goethals, zaakvoerder van Worldkarts, maakt dit jaar zijn debuut al piloot. Hij zal Chris navigeren, maar… het bloed kruipt waar het niet stromen kan.
“Na tien jaar dienst als copiloot kan het niet anders dan dat ook de microbe om zelf het stuur in handen te nemen mij gebeten heeft. Welke wedstrijd dit wordt is voor mij nog geen uitgemaakte zaak. We willen goed voorbereid aan de start komen, en ook wat de copiloot betreft zijn er nog enkele piste’s. Welke Porsche het wordt is nog niet zeker, normaal de Porsche van Chris,” aldus Kristof.

Het wordt dus een druk jaar voor Jan en Tom van JT Motors, die instaan voor de service en het onderhoud. Voor hen is het dus een uitdaging om de wagens telkens tip top klaar te maken voor de wedstrijden. Ook hier merk je dat deze gemotiveerde jongens hun hart aan Porsche verloren hebben.

De kalender van JT Motors oogt dan ook indrukwekkend:
RS Moorslede, Spa Rally, TAC Rally (waar we Jochen niet zullen zien), Rally van Wervik, Kenotek Ypres Rally, Omloop van Vlaanderen (waar we normaal enkel Chris zullen zien), Aarova Short Rally, East Belgian Rally, Rallye du Valais en tot slot de 6 Uren van Kortrijk.

Alhoewel dat er hier aan daar nog een aanpassing of wijziging kan gebeuren.

RT2
BRC
VAS
TN-Motorsport - Short Rally van Moorslede 2023
BRC
Maxime Potty verstevigt zijn leidersplaats met winst in de South Belgian Rally
Damien Strobbe ruilt Opel Corsa in voor Renault Clio
6 Uren van Kortrijk is allerlaatste wedstrijd GoDrive team
VAS
Kampioenschap wordt beslist in Regularity van Zuid-Limburg
VAS
6de Rally van Zuid - Limburg
BRC
DG Sport Compétition viert zijn titel tijdens de Spa Rally
BRC
Condroz Rally - Pieter-Jan Maeyaert oppermachtig met de BMW M3 E30
BRC
2WD Trophy - De Fina domineert in Condroz Rally, T'Joens neemt de leiding in kampioenschap
BRC
Condroz Rally - Verstappen wint, Jimmy D'hondt kampioen
X