Eeckhout-1

2017 brengt heel wat veranderingen met zich mee voor Lieven Eeckhout en zijn echtgenote Sarah Dupon. Zo wordt Sarah de vaste co-pilote van Lieven. Er wordt gestart met de bouw van een nieuwe wagen. En dat is nog niet alles. Omwille van hun hobby, de passie voor de rallysport, gaat het koppel zelfs verhuizen. Lieven Eeckhout doet ons zijn verhaal.

In het verleden reed ik met verschillende co-piloten. Dit jaar wil ik echter met een vaste co-piloot rijden. Ik wil immers zoveel mogelijk winnen in klasse 2C. Er zijn genoeg co-piloten die willen meegaan. Maar er zijn er maar weinig die over het nodige budget beschikken. Neem daarbij nog dat mijn vrouwtje dezelfde passie deelt. Dan is de keuze vlug gemaakt. Normaal zal ze dan ook telkens plaatsnemen in het rechterzitje.

Ons seizoen start in de Rallysprint van Moorslede. Ook de Short Rally van de Monteberg staat op het programma. Verder zullen we nog wat à la carte rijden in de ASAF of het VAS kampioenschap. Welke wedstrijden weet ik nog niet. We zullen immers gelijktijdig beginnen met de opbouw van een nieuwe wagen. Een wagen waarmee we volgend jaar in divisie 3 willen rijden.

RT2
BRC

Voor de opbouw van de wagen hebben we de motor van de Opel Tigra van Jan Czech gekocht. Deze gaan we inbouwen in een Opel Corsa A die zo een 200 PK op de wielen krijgt. Hopelijk kunnen we dit overbrengen op de weg.

Daarnaast gaan we in februari verhuizen. We doen dat om meer plaats te hebben voor onze hobby. 350 vierkante meter hobbyruimte… laat de Corsa’tjes maar komen.

Tot slot zou ik Joeni Vanhoenacker, alias de klein, mijn vrouwtje en sponsors Banden Forez Diksmuide en Alex van “Frituur op uw feest” voor al je feestjes willen bedanken.

RallyTime animated
BRC
BRC
Niels Reynvoet wint Sezoensrally na spannende finale
BRC
Startvolgorde Sezoensrally
BRC
BRC Masters - Jos Verstappen gaat voor winst in Sezoensrally
BRC
Sezoensrally - Eddy Buntinx start thuisrally als leider in de 2WD Trophy
BRC
Vincent Verschueren kijkt uit naar Sezoensrally
BRC
Sezoensrally - De Belgische top aan de start op de maaskiezel
47ste Sezoensrally - Padeltoernooi tussen enkele BRC-teams
BRC
Voorlopige deelnemerslijst 47ste Sezoensrally
VAS
Monteberg Rally - Bjorn Syx geeft de zege niet uit handen
BRC
BRC MASTERS - Jimmy D'hondt op uithouding en regelmaat in Rallye de Wallonie
X