Eeckhout-1

2017 brengt heel wat veranderingen met zich mee voor Lieven Eeckhout en zijn echtgenote Sarah Dupon. Zo wordt Sarah de vaste co-pilote van Lieven. Er wordt gestart met de bouw van een nieuwe wagen. En dat is nog niet alles. Omwille van hun hobby, de passie voor de rallysport, gaat het koppel zelfs verhuizen. Lieven Eeckhout doet ons zijn verhaal.

In het verleden reed ik met verschillende co-piloten. Dit jaar wil ik echter met een vaste co-piloot rijden. Ik wil immers zoveel mogelijk winnen in klasse 2C. Er zijn genoeg co-piloten die willen meegaan. Maar er zijn er maar weinig die over het nodige budget beschikken. Neem daarbij nog dat mijn vrouwtje dezelfde passie deelt. Dan is de keuze vlug gemaakt. Normaal zal ze dan ook telkens plaatsnemen in het rechterzitje.

KAMV
VAS

Ons seizoen start in de Rallysprint van Moorslede. Ook de Short Rally van de Monteberg staat op het programma. Verder zullen we nog wat à la carte rijden in de ASAF of het VAS kampioenschap. Welke wedstrijden weet ik nog niet. We zullen immers gelijktijdig beginnen met de opbouw van een nieuwe wagen. Een wagen waarmee we volgend jaar in divisie 3 willen rijden.

Voor de opbouw van de wagen hebben we de motor van de Opel Tigra van Jan Czech gekocht. Deze gaan we inbouwen in een Opel Corsa A die zo een 200 PK op de wielen krijgt. Hopelijk kunnen we dit overbrengen op de weg.

Daarnaast gaan we in februari verhuizen. We doen dat om meer plaats te hebben voor onze hobby. 350 vierkante meter hobbyruimte… laat de Corsa’tjes maar komen.

Tot slot zou ik Joeni Vanhoenacker, alias de klein, mijn vrouwtje en sponsors Banden Forez Diksmuide en Alex van “Frituur op uw feest” voor al je feestjes willen bedanken.

Stannic_animatie
VAS
VAS
TN-Motorsport - Short Rally van Moorslede 2023
BRC
Maxime Potty verstevigt zijn leidersplaats met winst in de South Belgian Rally
Damien Strobbe ruilt Opel Corsa in voor Renault Clio
6 Uren van Kortrijk is allerlaatste wedstrijd GoDrive team
VAS
Kampioenschap wordt beslist in Regularity van Zuid-Limburg
VAS
6de Rally van Zuid - Limburg
BRC
DG Sport Compétition viert zijn titel tijdens de Spa Rally
BRC
Condroz Rally - Pieter-Jan Maeyaert oppermachtig met de BMW M3 E30
BRC
2WD Trophy - De Fina domineert in Condroz Rally, T'Joens neemt de leiding in kampioenschap
BRC
Condroz Rally - Verstappen wint, Jimmy D'hondt kampioen
X