Nu 2016 erop zit, kijkt Johan Dekens terug op het voorbije seizoen. Verder werpt hij ook een eerste blik op 2017.

 

We stonden in 2016 aan de start van 5 wedstrijden.  De 2 eerste wedstrijden hadden we nog af te rekenen met enkele haperingen aan de GT3. Tijdens de shortrally van Kasterlee kregen we de ideale gelegenheid om de wagen nog eens te testen in de rol van nulwagen.  Het werd meteen duidelijk dat de GT3 presteerde zoals nooit tevoren.  De motivatie was dan ook zeer groot om in Sankt Vith aan de start te verschijnen van de East Belgian Rally, toch wel 1 van de mooiste rally’s van het Belgisch kampioenschap.  Het seizoen werd afgesloten in Gingelom tijdens de Rally van Zuid Limburg.  Ondanks de ongunstige weersomstandigheden voor de GT3 hebben we ons uitermate geamuseerd tijdens deze wedstrijd.  Het team begon dus ook al meteen plannen te maken voor 2017…

Het speelde reeds langer in mijn hoofd om over te stappen naar een 997 maar omdat de 996 zijn betrouwbaarheid bewezen had tijdens de laatste wedstrijden, was het geen prioriteit meer.  Maar dan kwam er een kandidaat koper die sterke interesse toonde in de 996, amper 2 dagen na de Rally van Zuid Limburg, waardoor het hele 997 verhaal terug naar boven kwam… Ondanks het feit dat de 996 nog niet verkocht was, kwamen we een aantal geschikte 997’s tegen en werd er dus ook beslist om voor 2017 effectief de overstap te maken naar een 997.  Ondertussen kwam er ook een andere kandidaat voor de 996 die meteen de knoop doorhakte.  Dit betekent wel dat we voor de eerste wedstrijden van het seizoen zonder auto zitten en dus moeten wachten tot de nieuwe wagen zal klaar zijn.  Wanneer dit precies zal zijn, is voorlopig nog even afwachten. Alles zal in het werk gesteld worden om alles zo vlot mogelijk te laten verlopen.  Het verdere programma voor 2017 gaan we nog bekijken maar de wedstrijden die we in 2016 gereden hebben, staan toch zeker op het verlanglijstje.

BRC
RT2

VAS
RallyTime animated
BRC
Ardeca Ypres Rally: Lefebvre en Loix als uitdagers
BRC
Ardeca Ypres Rally - Loix, Casier en Verstappen zijn er klaar voor!
BRC
Niels Reynvoet wint Sezoensrally na spannende finale
BRC
Startvolgorde Sezoensrally
BRC
BRC Masters - Jos Verstappen gaat voor winst in Sezoensrally
BRC
Sezoensrally - Eddy Buntinx start thuisrally als leider in de 2WD Trophy
BRC
Vincent Verschueren kijkt uit naar Sezoensrally
BRC
Sezoensrally - De Belgische top aan de start op de maaskiezel
47ste Sezoensrally - Padeltoernooi tussen enkele BRC-teams
BRC
Voorlopige deelnemerslijst 47ste Sezoensrally
X