De Regularity van Zuid-Limburg wordt verreden parallel met de Rally van Zuid-Limburg. De trouwe volgers van het regionale rallykampioenschap kwamen waarschijnlijk al meerdere keren de regularity rijders tegen. Zij volgen in principe het parcours van de rally maar dienen bepaalde gemiddelde snelheden aan te houden over een welbepaalde afstand. In 2016 sloeg de discipline enorm aan bij vele deelnemers. In Gingelom krijgen we het sluitstuk van dit zeer vruchtbare regularity jaar.

zl_2015_r17_2-2

De teller staat op 33 teams voor deze tweede uitgave van de Regularity van Zuid-Limburg. Daarmee gaat deze wedstrijd mee in het onverwachte succesverhaal dat de regularitywedstrijden dit seizoen kenden. Vorig seizoen wonnen Patrick Graindor en Luc Champagne in hun mooie Triumph TR7, en zij komen dit jaar hun zege opnieuw verdedigen.

Maar de meeste aandacht zal gaan naar de titelstrijd die nog niet helemaal ten einde is binnen het Regularity kampioenschap. De leiders in de tussenstand, Luc Van den Bogerd en Benny Nuyts, zijn door omstandigheden niet aanwezig in Gingelom. De VW Golf blijft dus op stal en daarmee leggen zij de beslissing in handen van de concurrentie, het duo Patrick en Ari Meeus en hun Ford Sierra. Die moeten een 1ste of een 2de plaats scoren, willen zij de titel in handen krijgen. Dat zal ongetwijfeld voor de nodige stress zorgen bij vader en zoon Meeus. Vooral omdat Graindor-Champagne van de partij zullen zijn en ook heel wat door de wol geverfde gelegenheidsrijders zoals Sezoenswinnaars Moonen en Hoens (Daf 55 Coupé), het Leclere duo (sterk in de Haspengouw op de Escort Mk I), de Vervoort’s (Opel Kadett) en Mario Leys op de Manta. Elien en Stephanie Dierckx tenslotte kunnen op de Toyota MR2 de derde plaats in het kampioenschap pakken als zij opnieuw op regelmaat een goed resultaat kunnen zetten.

VAS
RT1

Geen ketsende keien of ploeteren in de modder deze keer. Het parcours van de regularity wedstrijd gaat over compleet verharde wegen, maar enkele equipes zullen het niet kunnen laten op de rallywegen toch hier en daar de handrem te trekken bij de passages.

De wedstrijd volgt het traject en de proeven van de rally en telt ongeveer 218 kilometer. De deelnemers vertrekken voor de rallywagens. Om 7u55 krijgt de eerste co-piloot het roadbook overhandigd en vertrekt de eerste wagen in Gingelom. Omstreeks 18u25 worden de eerste deelnemers aan de finish verwacht. Het servicepark en hoofdkwartier van de regularity bevindt zich eveneens op het industriepark van Gingelom, op de Ambachtstraat 5 in Gingelom.

RT2
VAS
Pieter Tsjoen Racing met Toyota GR Yaris Rally2 in Ypres Rally
BRC
Vande Walle – Truyaert kijken tevreden terug op hun thuisrally
BRC
Van de Vivere - Canoot maakten kennis met Skoda Fabia Rally2 in TAC Rally
BRC
2WD Trophy - Spelmans komt net te kort ondanks sterke inhaalrace
BRC
TAC Rally - 2WD Trophy - Faustin Lahy wint bij zijn debuut in Tielt 
BRC
TAC Rally - One-man-show van Paul Lietaer in Historic
BRC
TAC Rally - Kurt Braeckevelt de snelste in Divisie 2
BRC
TAC Rally - Leerrijke wedstrijd voor debutant Dré De Rycke
BRC
Niels Reynvoet snelste in 49ste TAC Rally
BRC
Startvolgorde TAC Rally
X