rvdz-rcdz-tp-222

François Duval (Hyundai i20 R5): “We hebben voldoende getest, dus ik sta met vertrouwen aan de start, ook al zijn de afstellingen nog niet helemaal aangepast aan de Belgische wegen. Ik ben blij om opnieuw met First Motorsport aan de slag te kunnen gaan, na onze overwinning samen in 2006. Ik mis wel nog wat ritme ten opzichte van de vele internationale toppers hier aan de start, al zullen de Belgen misschien wel de grootste tegenstanders worden. De bandenkeuze morgen wordt in ieder geval al heel belangrijk.”

Guillaume Dilley (Hyundai i20 R5): “Ook ik kan gerust aan de start verschijnen na het vele testwerk en een voorbereidende wedstrijd in Doornik. De auto is nieuw, maar competitief, zonder kinderziektes. Enkel de afstellingen moeten inderdaad nog worden verfijnd. Het feit dat François (Duval) in hetzelfde team rijdt, is een troef, ook al start ik met Pirelli-banden en hij met rubber van Michelin. Ik mis verder wat competitieritme om het tegen de besten op te nemen, daarom wil ik hier vooral 2017 voorbereiden.”

Stéphane Lefebvre (Citroën DS3 R5): “Ik ben hersteld van mijn ongeval in Duitsland en heb een geslaagde terugkeer achter de rug in Wales. Vorig jaar werd ik hier tweede, dus is het normaal om nu op de overwinning te mikken, maar ik moet misschien nog wat in het ritme komen. Hoe dan ook zal ik dit weekend alles uit de kast halen. Tijdens de shakedown kwam ik niet in actie door een probleem met de stuurbekrachtiging, maar dat vormt geen probleem voor het verdere verloop van de wedstrijd.”

RT2
RT1

Craig Breen (Citroën DS3 R5): “Het parcours lijkt wat op de wegen in Ierland, ik zal me dus zeker kunnen amuseren. Het is bijzonder aangenaam om eens zonder druk aan de start te kunnen staan van een wedstrijd, al wil ik natuurlijk wel winnen. Iedereen zal inderdaad uitkijken naar het duel met mijn teamgenoot Stéphane Lefebvre, maar je mag niet vergeten dat hij de wedstrijd al kent.”

Cédric Cherain (Skoda Fabia R5): “Vorig jaar heb ik hier inderdaad gewonnen met een DS3 WRC, maar komend weekend liggen de kaarten anders. Ik heb immers nog niet veel ervaring met de Skoda, en bovendien was dat heel vaak in droge omstandigheden. De verwachte modder wordt dus een grote uitdaging. De zege in de East Belgian Rally bewijst wel dat we een hoofdrol willen spelen. Het wordt belangrijk om geen fouten te maken in de openingsfase en gebruik te maken van de kwaliteiten van mijn Skoda, die het vooral moet hebben van zijn sterk koppel.”

Emil Bergkvist (Citroën DS3 R5): “Ik ben heel opgetogen met mijn wagen, al hebben we niet zoveel getest op natte wegen, die we dit weekend wel voorgeschoteld krijgen. Verraderlijke en natte omstandigheden kan ik wel smaken. Het WRC2-kampioenschap is ondertussen al achter de rug, waardoor ik me volledig op deze wedstrijd kan focussen. Bovendien is het erg leuk om me nog eens te kunnen meten met Craig Breen en Stéphane Lefebvre. Hopelijk kan ik me laten opmerken.”

Kris Princen (Peugeot 208 R5): “Ik had dit seizoen gemikt op minstens één overwinning, maar het wordt moeilijk om te zegevieren gezien het sterke deelnemersveld. Maar naar goede gewoonte zal ik alles geven, en misschien maak ik door de moeilijke weersomstandigheden, mijn terreinkennis en mijn gunstige startpositie wel kans op een goed resultaat. Ik start morgen als eerste en zal dus kunnen profiteren van de propere wegen. Peugeot is hier in ieder geval niet om een figurantenrol te spelen.”

Ghislain de Mévius (Skoda Fabia R5): “We hebben één testsessie achter de rug, maar de wegen waren vettig, dus dat is een voordeel. In Ieper maakte ik met de Skoda mijn debuut op asfalt en hopelijk staan we ondertussen al enkele stappen verder. Het voornaamste doel blijft wel vooral om aan de finish te staan, en misschien enkele kleppers achter me te laten. Daarvoor zal ik wel met mijn verstand moeten rijden.”

Adrian Fernémont (Ford Fiesta R5): “Dit is slechts mijn tweede wedstrijd met een R5-wagen. In de Rally de Wallonie werden we zesde, maar als ik naar de deelnemerslijst kijk, weet ik meteen dat dat hier onmogelijk wordt. Ik zou wel graag een rol spelen in de achtervolgende groep. De Fiesta is in ieder geval eenvoudig te besturen in moeilijke omstandigheden, een troefkaart als ik zondag aan de eindmeet wil staan.”

Kevin Demaerschalk (Citroën DS3 R3T): “Jammer dat ik niet met een R5-wagen kan rijden, maar ik ben uiteraard ook gelukkig dat ik hier kan starten. Met de R3 wordt het geen sinecure om een sterk algemeen resultaat te rijden, maar ik heb vooral enkele stevige tegenstanders in mijn categorie. Hopelijk kan ik volgend jaar terugkeren in een R5!”

Nicolas Gilsoul: “De eerste indrukken op de Hyundai R5 waren bijzonder positief en hopelijk wordt dat dit weekend bevestigd. Zelf heb ik hier inderdaad nooit gewonnen, al stond ik nooit als favoriet aan de start. Jammer genoeg vertrek ik zondag al naar Spanje, om er te testen met de Hyundai voor het WRC 2017.”

Bron website Rallye du Condroz

BRC
VAS
BRC
Ardeca Ypres Rally: Lefebvre en Loix als uitdagers
BRC
Ardeca Ypres Rally - Loix, Casier en Verstappen zijn er klaar voor!
BRC
Niels Reynvoet wint Sezoensrally na spannende finale
BRC
Startvolgorde Sezoensrally
BRC
BRC Masters - Jos Verstappen gaat voor winst in Sezoensrally
BRC
Sezoensrally - Eddy Buntinx start thuisrally als leider in de 2WD Trophy
BRC
Vincent Verschueren kijkt uit naar Sezoensrally
BRC
Sezoensrally - De Belgische top aan de start op de maaskiezel
47ste Sezoensrally - Padeltoernooi tussen enkele BRC-teams
BRC
Voorlopige deelnemerslijst 47ste Sezoensrally
X