Vice-kampioen in je eerste seizoen in het Historic Belgian Rally Championship. Een resultaat waar velen vooraf zouden voor tekenen. We hebben het over Robin Maes, zaakvoerder van MR Solar, installateur van zonnepanelen. De beslissing viel in de East Belgian Rally, waar hij met zijn BMW M3 Prodrive deze rally aan zijn palmares toevoegde. Dit wil niet zeggen dat het team geen strijd zal leveren in zijn eerste Condroz rally. Robin Maes kijkt vooral uit naar het duel met zijn vriend PJ Maeyaert.

naamloos-80

Met de titel van vice-kampioen is Robin Maes best tevreden. Al had er misschien wel meer ingezeten. Zo zag het team podiumplaatsen verloren gaan in de TAC rally en de Rallye de Wallonie door motorische problemen. Vanaf dat moment besefte Robin dat het moeilijk zou worden om Dirk Deveux nog bij te benen. De druk van het kampioenschap is er niet meer. Maar door zijn sterke prestaties in zijn eerste deelname aan het Historic BRC, wordt hij wel de te kloppen man. Tussen de verkenningen door nam Robin Maes even de tijd om ons te woord te staan.

“Nu we vice-kampioen zijn, moeten we niets foreceren in de Condroz rally,” vertelt Robin. “Maar natuurlijk wil ik wel mee zijn. Ik reken op een top 3 plaats, al moet ik zeggen dat ik stiekem hoop op de overwinning. PJ Maeyaert, mijn vriend, wordt mijn grootste tegenstander. Daarnaast zal ik ook Stefaan Prinzie met zijn Ascona 400, winnaar in de vorige editie, in de gaten moeten houden.”

KAMV
RT1

“Ik rijd graag in Wallonië. Ook in de Condroz rally zijn de proeven zeer varierend. Het is een lange wedstrijd en het zal er vooral op neer komen om geen fouten te maken. Ergens hoop ik op droog weer. Dan kunnen we meer voordeel halen uit de BMW M3 die vooral zeer sterk is in de waaiers. Het ziet er echter uit dat we een natte editie krijgen. Dit en het feit dat de BMW snel onderstuur kan krijgen, zal er voor zorgen dat we de prethendel veel moeten gaan gebruiken,” besluit Robin Maes.

VAS
RT2
BRC
HBRC - Emile Tollet mikt op de dubbel in Rallye de Wallonie
BRC
Rallye de Wallonie - Vincent Verschueren: “Onze eigen wedstrijd rijden”
Rally van Wallonië - Thierry Schloesser op titeljacht in Divisie 2
BRC
JBRC - Rallye de Wallonie - Zware concurrentie voor leider Jonas Dewilde
BRC
Genummerde deelnemerslijst Rallye de Wallonie
BRC
Elke BRC Powerstage voortaan live op TV
BRC
Mooi deelnemersveld voor 41ste Rallye de Wallonie
BRC
Cédric De Cecco start BRC campagne in Ralye de Wallonie
VAS
Wim Meulders: Drie decennia autosport met passie
Pieter Tsjoen Racing met Toyota GR Yaris Rally2 in Ypres Rally
X