Vice-kampioen in je eerste seizoen in het Historic Belgian Rally Championship. Een resultaat waar velen vooraf zouden voor tekenen. We hebben het over Robin Maes, zaakvoerder van MR Solar, installateur van zonnepanelen. De beslissing viel in de East Belgian Rally, waar hij met zijn BMW M3 Prodrive deze rally aan zijn palmares toevoegde. Dit wil niet zeggen dat het team geen strijd zal leveren in zijn eerste Condroz rally. Robin Maes kijkt vooral uit naar het duel met zijn vriend PJ Maeyaert.

naamloos-80

Met de titel van vice-kampioen is Robin Maes best tevreden. Al had er misschien wel meer ingezeten. Zo zag het team podiumplaatsen verloren gaan in de TAC rally en de Rallye de Wallonie door motorische problemen. Vanaf dat moment besefte Robin dat het moeilijk zou worden om Dirk Deveux nog bij te benen. De druk van het kampioenschap is er niet meer. Maar door zijn sterke prestaties in zijn eerste deelname aan het Historic BRC, wordt hij wel de te kloppen man. Tussen de verkenningen door nam Robin Maes even de tijd om ons te woord te staan.

“Nu we vice-kampioen zijn, moeten we niets foreceren in de Condroz rally,” vertelt Robin. “Maar natuurlijk wil ik wel mee zijn. Ik reken op een top 3 plaats, al moet ik zeggen dat ik stiekem hoop op de overwinning. PJ Maeyaert, mijn vriend, wordt mijn grootste tegenstander. Daarnaast zal ik ook Stefaan Prinzie met zijn Ascona 400, winnaar in de vorige editie, in de gaten moeten houden.”

Stannic_animatie
Stannic

“Ik rijd graag in Wallonië. Ook in de Condroz rally zijn de proeven zeer varierend. Het is een lange wedstrijd en het zal er vooral op neer komen om geen fouten te maken. Ergens hoop ik op droog weer. Dan kunnen we meer voordeel halen uit de BMW M3 die vooral zeer sterk is in de waaiers. Het ziet er echter uit dat we een natte editie krijgen. Dit en het feit dat de BMW snel onderstuur kan krijgen, zal er voor zorgen dat we de prethendel veel moeten gaan gebruiken,” besluit Robin Maes.

63ste OVV
BRC
BRC
63ste A&D Omloop Vlaanderen blijft vernieuwen
VAS
TN-Motorsport - Short Rally van Moorslede 2023
BRC
Maxime Potty verstevigt zijn leidersplaats met winst in de South Belgian Rally
Damien Strobbe ruilt Opel Corsa in voor Renault Clio
6 Uren van Kortrijk is allerlaatste wedstrijd GoDrive team
VAS
Kampioenschap wordt beslist in Regularity van Zuid-Limburg
VAS
6de Rally van Zuid - Limburg
BRC
DG Sport Compétition viert zijn titel tijdens de Spa Rally
BRC
Condroz Rally - Pieter-Jan Maeyaert oppermachtig met de BMW M3 E30
BRC
2WD Trophy - De Fina domineert in Condroz Rally, T'Joens neemt de leiding in kampioenschap
X