Het werd al langer in de wandelgangen gefluisterd. Net zoals in 2014, staat Xavier Bouche aan de start van de Rallye du Condroz met een Ford Focus WRC 08. En laat het duidelijk zijn, Bouche start niet om het indrukwekkende deelnemersveld aan te vullen. De Rallye du Condroz ontbreekt op zijn palmares en daar wil hij verandering in brengen.

Foto Facebook
Foto Facebook

De Rallye du Condroz ligt Xavier Bouche nauw aan het hart. Hij vindt het zeer belangerijk om er te kunnen starten. Liefst in de best mogelijke omstandigheden. Daar is natuurlijk budget voor nodig. En het wordt steeds moeilijker om het nodige budget bij elkaar te krijgen. Xavier Bouche beseft dan ook dat hij veel te danken heeft aan de hulp van zijn partners Galvametaux, Domestics Services en Ford Matel.

Waarom kiest Xavier Bouche voor de Ford Focus WRC 08? Eerst en vooral vindt hij, zoals vele piloten, het geweldig om met een WRC te kunnen rijden. Speelt daarbij ook dat het misschien wel eens de laatste keer zou kunnen zijn dat deze wagens toegelaten zijn. De nieuwste generatie R5’s mogen dan wel heel performant en licht zijn. Hij is er rotsvast van overtuigd dat je, met een goed bestuurde WRC, kan concurreren met de toppiloten in een R5. Met de Ford Focus WRC 08, denkt hij over de beste 2.0 WRC in het deelnemersveld te beschikken.

Zijn ambitie is duidelijk. De Rallye du Condroz toevoegen aan zijn palmares. Maar eenvoudig zal het niet worden. Het deelnemersveld in acht genomen, zal hij hard moeten trappen. De Condroz is ook altijd een beetje tricky. Om aan de finish te geraken, moet je er eerst en vooral voor zorgen dat je de vele valkuilen omzeilt. Ook de startpositie, waarschijnlijk achter de R5 wagens, speelt niet in het voordeel. Zeker wanneer de koorden vettig zijn en de voorgangers veel modder op het parcours werpen. Om zijn ambitie waar te maken, wil Xavier Bouche een verstandige rally rijden. Niet alle kaarten op tafel gooien op de eerste proeven. Wel stelselmatig opbouwen. De rally is lang, weet hij.

KAMV
VAS

De organisatie van de Rallye du Condroz is er opnieuw in geslaagd om een prachtig deelnemersveld aan de start te krijgen. Het is uitzonderlijk dat je je kan meten met jongens die uitkomen in het WRC. Breen, Lefebvre, Duval, Cherain… het zijn allemaal zeer snelle piloten. Xavier Bouche is er op gebrand om hen uit te dagen en zal er alles aan doen om het tempo van de kopgroep te volgen.

Zondag 6 november weten we of hij in zijn opzet geslaagd is.

BRC
RallyTime animated
BRC
Genummerde deelnemerslijst Rallye de Wallonie
BRC
Elke BRC Powerstage voortaan live op TV
BRC
Mooi deelnemersveld voor 41ste Rallye de Wallonie
BRC
Cédric De Cecco start BRC campagne in Ralye de Wallonie
VAS
Wim Meulders: Drie decennia autosport met passie
Pieter Tsjoen Racing met Toyota GR Yaris Rally2 in Ypres Rally
BRC
Vande Walle – Truyaert kijken tevreden terug op hun thuisrally
BRC
Van de Vivere - Canoot maakten kennis met Skoda Fabia Rally2 in TAC Rally
BRC
2WD Trophy - Spelmans komt net te kort ondanks sterke inhaalrace
BRC
TAC Rally - 2WD Trophy - Faustin Lahy wint bij zijn debuut in Tielt 
X