Het werd al langer in de wandelgangen gefluisterd. Net zoals in 2014, staat Xavier Bouche aan de start van de Rallye du Condroz met een Ford Focus WRC 08. En laat het duidelijk zijn, Bouche start niet om het indrukwekkende deelnemersveld aan te vullen. De Rallye du Condroz ontbreekt op zijn palmares en daar wil hij verandering in brengen.

Foto Facebook
Foto Facebook

De Rallye du Condroz ligt Xavier Bouche nauw aan het hart. Hij vindt het zeer belangerijk om er te kunnen starten. Liefst in de best mogelijke omstandigheden. Daar is natuurlijk budget voor nodig. En het wordt steeds moeilijker om het nodige budget bij elkaar te krijgen. Xavier Bouche beseft dan ook dat hij veel te danken heeft aan de hulp van zijn partners Galvametaux, Domestics Services en Ford Matel.

Waarom kiest Xavier Bouche voor de Ford Focus WRC 08? Eerst en vooral vindt hij, zoals vele piloten, het geweldig om met een WRC te kunnen rijden. Speelt daarbij ook dat het misschien wel eens de laatste keer zou kunnen zijn dat deze wagens toegelaten zijn. De nieuwste generatie R5’s mogen dan wel heel performant en licht zijn. Hij is er rotsvast van overtuigd dat je, met een goed bestuurde WRC, kan concurreren met de toppiloten in een R5. Met de Ford Focus WRC 08, denkt hij over de beste 2.0 WRC in het deelnemersveld te beschikken.

Zijn ambitie is duidelijk. De Rallye du Condroz toevoegen aan zijn palmares. Maar eenvoudig zal het niet worden. Het deelnemersveld in acht genomen, zal hij hard moeten trappen. De Condroz is ook altijd een beetje tricky. Om aan de finish te geraken, moet je er eerst en vooral voor zorgen dat je de vele valkuilen omzeilt. Ook de startpositie, waarschijnlijk achter de R5 wagens, speelt niet in het voordeel. Zeker wanneer de koorden vettig zijn en de voorgangers veel modder op het parcours werpen. Om zijn ambitie waar te maken, wil Xavier Bouche een verstandige rally rijden. Niet alle kaarten op tafel gooien op de eerste proeven. Wel stelselmatig opbouwen. De rally is lang, weet hij.

VAS
RT1

De organisatie van de Rallye du Condroz is er opnieuw in geslaagd om een prachtig deelnemersveld aan de start te krijgen. Het is uitzonderlijk dat je je kan meten met jongens die uitkomen in het WRC. Breen, Lefebvre, Duval, Cherain… het zijn allemaal zeer snelle piloten. Xavier Bouche is er op gebrand om hen uit te dagen en zal er alles aan doen om het tempo van de kopgroep te volgen.

Zondag 6 november weten we of hij in zijn opzet geslaagd is.

VAS
RallyTime animated
Spektakel verzekerd in 55ste Rallye de Hannut
BRC
Michelin en Kronos Tyres zijn klaar voor het Kroon-Oil BRC 2024
BRC
Tom Boonen klaar voor volgend hoofdstuk in zijn rallycarrière.
VAS
Wout Coopman tankt zelfvertrouwen in Hemicuda Rally
BRC
East Belgian Rally - Spektakel en spanning verzekerd in de Oostkantons
BRC
63ste A&D Omloop van Vlaanderen - Veel outsiders willen favoriet Maxime Potty verrassen
BRC
Freddy Loix wint voor de tweede keer op rij de Aarova Rally
BRC
63ste A&D Omloop van Vlaanderen – Inschrijven aan voordeeltarief loopt ten einde
BRC
TAC Rally - Benoit Verlinde boekt een leerrijke overwinning
BRC
TAC Rally - PJ Maeyaert klopt Paul Lietaer in de sprint
X