Het rallyrijden boeit François Duval opnieuw. Enerzijds is hij gemotiveerd door al het werk in de voorbije weken om hem aan de start te krijgen. Anthony Bourdeaud’hui en André Leyh hebben hemel op aarde bewogen om dit te bewerksteliggen. Daarnaast is er nog een andere reden. Zo wil François Duval het beeld doorbreken van de vader die elke morgen naar zijn werk vertrekt. Hij wil dat zijn zoon ook de piloot François Duval leert kennen. En dit niet met enkel wat bekers en foto’s te tonen.

13063188_1697237440565147_4859875221750414087_o

Ook met de keuze voor de Hyundai i20 R5 van First Motorsport bevalt hem. De contacten met Willy Collignon zijn nooit verwaterd. Een eerste kennismaking met de wagen is gepland voor aanstaande maandag. Deze zal plaatsvinden op een locatie in Noord Frankrijk. Daarnaast wil François Duval ook een sessie plannen op Haspengouwse wegen, besmeurd met het slijk van de bietenoogst. Dit om een zo realistisch mogelijk gevoel te krijgen.

De Rallye de Wallonie leert ons dat hij niet veel tijd nodig heeft om zich aan te passen aan een nieuwe wagen. Met de DS3 R5 had François Duval reeds een mooie voorsprong opgebouwd alvorens hij in het decor verdween. Met de Hyundai i20 R5, die performanter lijkt dan de DS3 R5, zijn de verwachtingen dan ook hoog gespannen bij de fans. Duval zelf beseft wel dat het moeilijk wordt om deze 43ste Rallye du Condroz om zijn naam te schrijven. Zo haalt hij aan dat het een zeer sterk deelnemersveld is. Voor hem is Stéphane Lefèbvre de te kloppen man. Vooral om het feit dat de Fransman reeds ervaring opgedaan heeft in de Condroz.

RallyTime animated
VAS

En wat brengt 2017? Dat François Duval er terug zin in heeft is duidelijk. Zo zal niet steeds voor 100% zijn job in de garage op de eerste plaats komen. Er wordt gedacht aan een mini programma in het Belgisch kampioenschap. Drie of vier wedstrijden waar amusement, voor zichzelf en de vele Duval-fans, centraal zal staan.

In de rallycross is het de bedoeling om de Belgische manche van het wereldkampioenschap te rijden in Mettet. Hiervoor zal men op zoek gaan naar een competitieve wagen om de strijd te kunnen aangaan met onder andere Loeb en Solberg.

 

Bron: artikel D. Dricot

 

 

RT2
KAMV
BRC
Ardeca Ypres Rally: Lefebvre en Loix als uitdagers
BRC
Ardeca Ypres Rally - Loix, Casier en Verstappen zijn er klaar voor!
BRC
Niels Reynvoet wint Sezoensrally na spannende finale
BRC
Startvolgorde Sezoensrally
BRC
BRC Masters - Jos Verstappen gaat voor winst in Sezoensrally
BRC
Sezoensrally - Eddy Buntinx start thuisrally als leider in de 2WD Trophy
BRC
Vincent Verschueren kijkt uit naar Sezoensrally
BRC
Sezoensrally - De Belgische top aan de start op de maaskiezel
47ste Sezoensrally - Padeltoernooi tussen enkele BRC-teams
BRC
Voorlopige deelnemerslijst 47ste Sezoensrally
X