Het rallyrijden boeit François Duval opnieuw. Enerzijds is hij gemotiveerd door al het werk in de voorbije weken om hem aan de start te krijgen. Anthony Bourdeaud’hui en André Leyh hebben hemel op aarde bewogen om dit te bewerksteliggen. Daarnaast is er nog een andere reden. Zo wil François Duval het beeld doorbreken van de vader die elke morgen naar zijn werk vertrekt. Hij wil dat zijn zoon ook de piloot François Duval leert kennen. En dit niet met enkel wat bekers en foto’s te tonen.

13063188_1697237440565147_4859875221750414087_o

Ook met de keuze voor de Hyundai i20 R5 van First Motorsport bevalt hem. De contacten met Willy Collignon zijn nooit verwaterd. Een eerste kennismaking met de wagen is gepland voor aanstaande maandag. Deze zal plaatsvinden op een locatie in Noord Frankrijk. Daarnaast wil François Duval ook een sessie plannen op Haspengouwse wegen, besmeurd met het slijk van de bietenoogst. Dit om een zo realistisch mogelijk gevoel te krijgen.

KAMV
Stannic_animatie

De Rallye de Wallonie leert ons dat hij niet veel tijd nodig heeft om zich aan te passen aan een nieuwe wagen. Met de DS3 R5 had François Duval reeds een mooie voorsprong opgebouwd alvorens hij in het decor verdween. Met de Hyundai i20 R5, die performanter lijkt dan de DS3 R5, zijn de verwachtingen dan ook hoog gespannen bij de fans. Duval zelf beseft wel dat het moeilijk wordt om deze 43ste Rallye du Condroz om zijn naam te schrijven. Zo haalt hij aan dat het een zeer sterk deelnemersveld is. Voor hem is Stéphane Lefèbvre de te kloppen man. Vooral om het feit dat de Fransman reeds ervaring opgedaan heeft in de Condroz.

En wat brengt 2017? Dat François Duval er terug zin in heeft is duidelijk. Zo zal niet steeds voor 100% zijn job in de garage op de eerste plaats komen. Er wordt gedacht aan een mini programma in het Belgisch kampioenschap. Drie of vier wedstrijden waar amusement, voor zichzelf en de vele Duval-fans, centraal zal staan.

In de rallycross is het de bedoeling om de Belgische manche van het wereldkampioenschap te rijden in Mettet. Hiervoor zal men op zoek gaan naar een competitieve wagen om de strijd te kunnen aangaan met onder andere Loeb en Solberg.

 

Bron: artikel D. Dricot

 

 

63ste OVV
RT1
VAS
TN-Motorsport - Short Rally van Moorslede 2023
BRC
Maxime Potty verstevigt zijn leidersplaats met winst in de South Belgian Rally
Damien Strobbe ruilt Opel Corsa in voor Renault Clio
6 Uren van Kortrijk is allerlaatste wedstrijd GoDrive team
VAS
Kampioenschap wordt beslist in Regularity van Zuid-Limburg
VAS
6de Rally van Zuid - Limburg
BRC
DG Sport Compétition viert zijn titel tijdens de Spa Rally
BRC
Condroz Rally - Pieter-Jan Maeyaert oppermachtig met de BMW M3 E30
BRC
2WD Trophy - De Fina domineert in Condroz Rally, T'Joens neemt de leiding in kampioenschap
BRC
Condroz Rally - Verstappen wint, Jimmy D'hondt kampioen
X