De meeste rallyfans waren al langer op de hoogte. Er werd hard gewerkt aan een nieuwe Stesha Ascona. Vorig weekend was het dan zover. Stefaan Prinzie en Sharon Vermeulen stonden aan de start van de Hoppeland Rally met de pas opgebouwde Opel Ascona 400. De livery van de wagen werd reeds goed onthaald. En ook de eerste wedstrijdkilometers werden een succes met als beloning een mooie podiumplaats.

Foto Geert Louagie - Gelofoto
Foto Geert Louagie – Gelofoto

“We zijn heel voorzichtig gestart omdat deze rally tot doel had om te testen. Dat hebben we ook gedaan met succes. Buiten enkele kleine pietluttigheden hebben we geen problemen gehad,” laat Stefaan Prinzie weten.

“Het is voor ons een grote aanpassing daar de limieten heel ver liggen en de motor totaal anders moet worden bestuurd om het maximale vermogen er uit te halen. Onze 2 liter 8v kennen we door en door. We rijden er ook mee aan 110% en het is niet simpel om plots 100 pk meer te hebben met een totaal efficiëntere ophanging. De rally was dan ook niet lang genoeg om een gelijkaardige chrono neer te zetten van de eerste 2 voorlopers al zaten we er soms amper 5 sec vanaf. We zijn uiterst tevreden met de podiumplaats.”

Zoals voorzien in het programma, wordt de Condroz de laatste wedstrijd van het seizoen. Met welke wagen het team zou starten, lag tot voor de Hoppeland Rally nog niet vast.

Stannic
VAS

“Door de goeie resultaten in Hoppeland zullen we met de 400 uitpakken in de Condroz. De wagen is perfect gebouwd en meteen kan hij meespelen met de top,” aldus Stefaan Prinzie.

Stannic_animatie
BRC
BRC
63ste A&D Omloop Vlaanderen blijft vernieuwen
VAS
TN-Motorsport - Short Rally van Moorslede 2023
BRC
Maxime Potty verstevigt zijn leidersplaats met winst in de South Belgian Rally
Damien Strobbe ruilt Opel Corsa in voor Renault Clio
6 Uren van Kortrijk is allerlaatste wedstrijd GoDrive team
VAS
Kampioenschap wordt beslist in Regularity van Zuid-Limburg
VAS
6de Rally van Zuid - Limburg
BRC
DG Sport Compétition viert zijn titel tijdens de Spa Rally
BRC
Condroz Rally - Pieter-Jan Maeyaert oppermachtig met de BMW M3 E30
BRC
2WD Trophy - De Fina domineert in Condroz Rally, T'Joens neemt de leiding in kampioenschap
X