Met een mooie 2de plaats in de ORC rally en een 3de plaats in de Rally van Wervik trok Melissa Debackere richting Kenotek Ypres Rally. Alhoewel er een kloof was met de toppers uit het BRC, zat het gevoel goed. Een steen zorgde echter voor een vroegtijdig einde van de wedstrijd. De Skoda Fabia R5 is weer helemaal hersteld. Meer nog. Een deelname, vorig weekend, aan de Rallye Sprint Micky bevestigde dat de wagen weer helemaal in orde staat.

JV-20160624162732070

Er is al veel over gezegd. Er staan ook verscheidene beelden van op YouTube. De steen in Ieper. We komen er nog een keer op terug.

Het verhaal over de steen klopt,” vertelt Melissa Debackere. “In een blinde bocht lag er een steen in het spoor van de wagen. We konden deze niet ontwijken. Door de steen is de schokdemper beginnen lekken. Voor de sortie was ik al een keer rondgegaan. Dat vond ik al raar. Maar op de KP merk je dat niet… je bent aan het koersen en wil zo snel mogelijk de finish halen. De auto reed echter niet 100%. Op een rare gevaarlijke bumpy plaats, die mij wel gekend is, heb ik me laten verassen. Achteraf hebben we gemerkt dat de hele wielkast onder de olie zat. De steen heeft deze schade hoogst waarschijnlijk veroorzaakt. Wanneer de schade ontstaat door de sortie, dan zie je enkel olie waar die er uitloopt. Dan zit de olie niet over de hele wielkast.”

KAMV
VAS

De herstellingen aan de wagen verliepen vlotter dan verwacht. Iets wat niet altijd evident is tijdens de vakantieperiode. Omdat de wagen klaar was, werd beslist om te starten in de Rallye Sprint Micky.

De Rallye Sprint Micky was eigenlijk helemaal niet gepland,” aldus Melissa Debackere. “De auto was vroeger klaar. Daardoor konden we als voorbereiding deze Rallye Sprint in de Condroz streek rijden. Het werd een leuke ervaring. We werden 2de achter Yves Matton die met de Citroën DS3 WRC reed. Achter ons, op de derde plaats, eindigde Laurent Depoortere met de Subaru Impreza S12B WRC. Een wagen waar ik vorig jaar onder andere in Kortrijk mee heb gereden. We hebben niets gewijzigd aan de afstellingen van de wagen. Deze waren goed in Ieper en ook nu voelde de wagen perfect aan.”

Reeds 4 wedstrijden werden er betwist met de Skoda Fabia R5. Bij deze vier wedstrijden werd er driemaal het podium gehaald. Toch wil Melissa zichzelf geen druk opleggen in de 57ste ConXioN Omloop van Vlaanderen.

Ik leg mezelf geen druk op. We gaan natuurlijk proberen om zo snel mogelijk over het parkoers te gaan. We gaan ons uiterste best doen en zien waar we eindigen. In Ieper had ik reeds het gevoel dat we niet slecht bezig zijn. Er was wel nog een grote kloof met de toppers in het BRC. Ondertussen hebben we de wagen nog wat beter leren kennen. We hebben nu weeral wat meer kilometers gereden en weten wat er kan. In de R5 categorie ligt alles dicht bij elkaar zoals je al in verscheidene rally’s kon zien. En dat vind ik wel leuk. Hopelijk is het ook zo in de Omloop van Vlaanderen. Hoe dicht wij al kunnen komen, zullen we zien. Laat ons zeggen dat we als outsider starten.

Ook na de Omloop van Vlaanderen zullen we de mooie Skoda Fabia R5 nog aan het werk zien. Mogelijks zelf sneller dan verwacht.

We rijden normaal gezien ook in Oudenaarde. Wanneer alles goed verloopt nemen we deel aan de Aarova Rallysprint.  Daarnaast staan ook de 6uren van Kortrijk op het programma. Wat de East Belgian Rally of de Condroz betreft weten we nog niet. Doen we het of niet. We moeten daarvoor eerst het budget nog eens goed bekijken. We hebben immers reeds zware investering gedaan dit jaar. En op het einde van de rit, moet de rekening nog steeds kloppen,” besluit Melissa Debackere.

RallyTime animated
KAMV
Pieter Tsjoen Racing met Toyota GR Yaris Rally2 in Ypres Rally
BRC
Vande Walle – Truyaert kijken tevreden terug op hun thuisrally
BRC
Van de Vivere - Canoot maakten kennis met Skoda Fabia Rally2 in TAC Rally
BRC
2WD Trophy - Spelmans komt net te kort ondanks sterke inhaalrace
BRC
TAC Rally - 2WD Trophy - Faustin Lahy wint bij zijn debuut in Tielt 
BRC
TAC Rally - One-man-show van Paul Lietaer in Historic
BRC
TAC Rally - Kurt Braeckevelt de snelste in Divisie 2
BRC
TAC Rally - Leerrijke wedstrijd voor debutant Dré De Rycke
BRC
Niels Reynvoet snelste in 49ste TAC Rally
BRC
Startvolgorde TAC Rally
X