Twee maanden na de Kenotek Ypres Rally, gaat het Belgian Rally Championship dit weekend verder in Roeselare, waar de 7de manche van het BRC verreden wordt. In de ConXion Omloop van Vlaanderen wil Vincent Verschueren de kleuren van Skoda laten schitteren, bij afwezigheid van Freddy Loix, die al zeker is van de titel.

RV-20160624170513005

Freddy Loix zal er niet bij zijn in Roeselare, nadat hij in Ieper zijn titel veilig stelde, maar aan concurrentie voor de GoDrive Skoda Fabia R5 van Vincent Verschueren en Veronique Hostens zeker geen gebrek. Vincent kijkt zelf vooral uit naar de strijd met Kris Princen.

“Ik heb al vaak gezegd dat ik bewondering heb voor Kris Princen, die verschrikkelijk snel is. Maar, in Ieper, voor ik fysiek in de problemen kwam, stonden we wel voor hem. Ik ben blij dat hij er bij is in Roeselare, want dat belooft alvast een mooi gevecht te worden. Verder ben ik benieuwd naar de tijden van de andere Skoda’s van Ten Brinke en Debackere, terwijl Claudie Tanghe de proeven ook wel kent. En dan zijn er nog de twee dikke WRC’s van Erik Wevers en vooral Chris Van Woensel… Ik kijk er echt naar uit!,” lacht Vincent Verschueren, die een bijzondere band heeft met de Zoning, de beruchte rondkoers op het industrieterrein.

RT1
VAS

Veel rallyrijders hebben er een hekel aan, maar Vincent houdt er wel van.

“Ik heb vroeger aan motoracen gedaan en we reden toen heel vaak op industrieterreinen. Het is echt niet alleen de kracht van de motor die op de Zoning het verschil maakt. Je maakt het verschil in de kleine details bij het remmen, de juiste lijnen nemen, enz. Kurt Braeckevelt heeft het ook bevestigd. Hij reed vroeger ook met de moto en hij draait ook altijd toptijden op de Zoning,” vertelt Vincent, die vorig jaar de Zoning niet haalde omdat net voordien de motor stuk ging.

Hij bewees toen wel dat hij mee kon spelen voor de overwinning.

“Ook dit jaar kom ik met een heel goed gevoel aan de start. Ik heb de RS van Staden gereden als voorbereiding en de afstellingen voelden uitstekend aan. Ik moest in Staden nipt de duimen leggen voor Andy Lefevere met zijn Mitsubishi, omdat ik in de eerste ronde wat zat te slapen. Andy zal in Roeselare ook erg snel zijn, maar deze keer wil ik me niet laten verrassen!”

Het zijn trouwens drukke tijden voor Vincent Verschueren, want een week na de Omloop van Vlaanderen zal hij in eigen streek in actie komen in de Aarova Rallysprint in Oudenaarde. Maar eerst schitteren op de proeven van de ConXioN Omloop van Vlaanderen.

RallyTime animated
RT2
BRC
Niels Reynvoet wint Sezoensrally na spannende finale
BRC
Startvolgorde Sezoensrally
BRC
BRC Masters - Jos Verstappen gaat voor winst in Sezoensrally
BRC
Sezoensrally - Eddy Buntinx start thuisrally als leider in de 2WD Trophy
BRC
Vincent Verschueren kijkt uit naar Sezoensrally
BRC
Sezoensrally - De Belgische top aan de start op de maaskiezel
47ste Sezoensrally - Padeltoernooi tussen enkele BRC-teams
BRC
Voorlopige deelnemerslijst 47ste Sezoensrally
VAS
Monteberg Rally - Bjorn Syx geeft de zege niet uit handen
BRC
BRC MASTERS - Jimmy D'hondt op uithouding en regelmaat in Rallye de Wallonie
X