J-Motorsport zal volgend weekend weer een van de sterkst vertegenwoordigde teams zijn in de Kenotek Ypres Rally, de topwedstrijd van het rallyseizoen in België, want de West-Vlaamse wedstrijd telt mee voor het Belgisch, maar vooral ook voor het Europees kampioenschap Rally.

“J-Motorsport zet drie DS 3 R5’s in voor Kevin Demaerschalk, Yves Bruneel en mezelf,” vertelt Jourdan Serderidis. “Natuurlijk zijn we teleurgesteld dat we de wagen van Stéphane Lefebvre, de officiële piloot van Citroën Racing, niet mogen runnen. We hebben Stéphane vorig jaar een paar keer laten rijden in België. We zijn wellicht te passief geweest op dat vlak. Een concurrerend team heeft ervan geprofiteerd en we kunnen hen daar alleen maar voor feliciteren.”

RT_opname zonder titel-2106

 

Kevin Demaerschalk wordt het speerpunt van team J-Motorsport in de Westhoek.

KAMV
VAS

“Kevin zal voor de eerste keer kunnen beschikken over de ‘Evo’ kit die recent werd gehomologeerd en gecommercialiseerd voor de DS 3 R5,” vervolgt Jourdan. “Na enkele problemen met het op punt zetten van de techniek, functioneren deze evoluties nu heel goed op asfalt. Ze bieden absoluut een meerwaarde op het vlak van de prestaties en het rijcomfort.”

Een mening die gedeeld wordt door Kevin Demaerschalk: “Ik heb vorig weekend goed kunnen testen met de auto in Alveringem. Ik ben heel tevreden over het gedrag van de DS 3 R5 met die evoluties. Wat me het meest stoorde in de reacties is verdwenen. De achtertrein breekt niet meer uit bij het uitkomen van de koorden in sommige situaties. We hebben tijdens de test geen enkel probleem gehad. Het ziet er goed uit voor Ieper. Maar, ik doe liever geen voorspellingen. Het is een heel lange rally. Je moet vooral proberen niet lek te rijden en foutjes te vermijden. Als dat lukt, dan zullen we wel in het goede groepje zitten.”

RT_ORC-2016-RV-283

Yves Bruneel en Jourdan Serderidis koesteren natuurlijk gematigdere ambities.

“We zullen allebei rijden met de oudere versie van de DS 3 R5,” vervolgt de baas van J-Motorsport. “Omdat Yves niet ingeschreven is in het Europees kampioenschap, zal hij heel laat starten met een hoog startnummer. Hij zal vrijdagavond op vuilere wegen en meer in het donker moeten rijden. Hij heeft al twee regionale wedstrijden gereden met de DS 3 R5. Hij had op betere resultaten gerekend, maar stelselmatig neemt zijn ervaring natuurlijk wel toe. Wij waren in elk geval wel tevreden over zijn prestaties.”

Zelf blijft Jourdan realistisch: “Ik heb het volste vertrouwen, want ik heb de Rally van Wervik gereden en daar kon ik veel kilometers maken. Dat miste ik. We hebben ook heel wat afstellingen getest. We hebben er geen problemen gehad en ik vind dat ik er goed gereden heb. Uit de resultaten blijkt nog niet wat ik heb verbeterd in het rijden. Op basis van de verschillen met de sterke concurrentie in Wervik, denk ik dat we ongeveer op 2 seconden per kilometer van de besten zullen zitten in Ieper. Daarmee zou ik tussen de 15de en de 20ste plaats moeten kunnen finishen, misschien zelfs in de buurt van de Top 10. De nieuwe samenwerking met Geoffrey Brion verloopt in elk geval vlot. Ik kijk ontspannen uit naar de start.”

RT_RVH_2016_RV_009

J-Motorsport kijkt in zijn geheel uit naar de prestigieuze Kenotek Ypres Rally.

“We zijn heel tevreden dat we Kevin als kopman van het team hebben. Zijn tips voor het afstellen van de wagen zijn heel waardevol voor de andere piloten van het team. Deze Rally van Ieper wordt heel belangrijk voor hem, maar ook voor ons. We zijn ervan overtuigd dat Kevin zijn talent en snelheid zal kunnen bewijzen. Wij zijn ook heel tevreden over de samenwerking met Citroën Racing. We werken hand-in-hand om de best mogelijke resultaten te behalen.”

VAS
Stannic
BRC
TAC Rally - Benoit Verlinde boekt een leerrijke overwinning
BRC
TAC Rally - PJ Maeyaert klopt Paul Lietaer in de sprint
BRC
Maxime Potty wint 48ste TAC RAlly
BRC
TAC Rally - Sterke affiche in BRC Masters
BRC
HBRC - TAC Rally - Paul Lietaer wil de BMW's weer verslaan
BRC
JBRC - TAC Rally - Duel der Clio's, met Maxim Decock als outsider
BRC
Topaffiche voor de 48ste TAC Rally
BRC
63ste A&D Omloop Vlaanderen blijft vernieuwen
VAS
TN-Motorsport - Short Rally van Moorslede 2023
BRC
Maxime Potty verstevigt zijn leidersplaats met winst in de South Belgian Rally
X