Vanavond werd bij Opel Bariseau Mottrie het Adac Opel Rallye junior team voorgesteld. Onder hen aanwezig ook de Duitse piloot Marijan Griebel. Hij maakte tijd voor een korte babbel.

RT_Kenotek Ypers Rally 2015 Day 1 168 - kopie“Dit jaar is mijn derde deelname aan de Ypres rally”, begint Marijan. “Ik hou wel van deze specifieke rally. Het parcours is tricky, verschillende soorten asfalt, veel remzones waar we hard moeten trappen om de wagen gestopt te krijgen en vooral het diepe couperen. Ik denk dat er geen enkele rally is waar er zo diep gecoupeerd wordt. Maar ik ben niet de enige die dit vertelt,” grapt Marijan.

 

“De proeven zijn ook geweldig. Ik merk wel dat deze bij mijn twee deelname’s niet drastisch veranderd zijn. Ik hou vooral van de snelle situaties hier, deze zijn echt fantastisch. Ook de sfeer rond de proeven en grote markt is geweldig. Je ziet dat de rally hier leeft!”

We polsten ook naar zijn ambities dit jaar. Zijn antwoord was kort maar krachtig, winnen natuurlijk!
“Vorig jaar reed ik de hele rally aan de leiding tot ik op de allerlaatste proef lek reed. Bij de juniors wordt er hard gestreden voor elke seconde en een kleine fout wordt dadelijk afgestraft. Dit jaar ben ik terug gekomen om te winnen. Ik hoop vooral dat het dit weekend droog blijft. Want dan zijn de proeven makkelijker. Terwijl in natte omstandigheden deze juist heel glibberig zijn hier in de westhoek.”

BRC
RT2

Toen we vertelden dat er vrijdag toch wel onweer voorspeld wordt, was hij er rotsvast van overtuigd dat we het mis hebben.
“I don’t believe it, I think that my weather app is much better than what they have in Belguim.”

RT_DSC_0187

RT2
RT1
Rallyliefhebbers kunnen hun hart weer ophalen in Trois-Ponts
BRC
TAC Rally - Boeiende affiche in de maak
VAS
Verslag Short Rally van Moorslede 2024
VAS
Debackere en Degryse domineren Short Rally van Moorslede
BRC
Miclotte-T'Joen vanaf TAC Rally in het BRC
BRC
2WD Trophy voor Delvigne met Nissan Micra in Rallye des Ardennes
BRC
Jonas Dewilde leider in het Kroon-Oil BRC Divisie 2
BRC
Jos Verstappen wint de 70ste Rallye des Ardennes
BRC
Rallye des Ardennes - Verstappen neemt de leiding na de opgave van Rouard
BRC
Rallye des Ardennes - Rouard neemt de beste start
X