Dé afspraak waar iedereen jaarlijks reikhalzend naar uitkijkt is de Kenotek Ypres Rally. Bij vele piloten staat dit weekend met rood aangeduid in hun agenda. Ieper is en blijft een mythe in het rallywereldje waar je ieder jaar als piloot wil deelnemen. Een uitdagende startlijst van internationale en nationale piloten, aangevuld met enkele snelle streekpiloten, zorgen steeds voor spektakel op en rond de Ieperse rallywegen. Met nog een kleine week te gaan stijgt de spanning ook onder de piloten en hun co’s. Onder hen ook het duo Hans Depla en Steven Santy, die aan de start komt met nummer 70 op de deuren van de Peugeot 208.

Depla_TAC

“Na onze ontgoocheling (motorbreuk) in de ORC Rally zien we het meer dan ooit zitten om te starten in Ieper. Bedoeling was dat er in onze wagen een nieuwe motor werd ingebouwd. Maar we kregen jammer genoeg het slechte nieuws dat er geen krachtbron voor onze R2 beschikbaar was. Een geluk bij een ongeluk, zullen we maar zeggen, we kunnen in Ieper starten met een nieuwe R2.

Onze klasse is druk bezet met enkele zeer snelle jongens zoals Dolfen, Bedoret, Ingram, Griebel, Geusens, Heuninck, Gago en nog tal van andere hardrijders uit het ERC. Het zal het voor ons niet makkelijk zijn aangezien ik de ‘Historic’ ben tussen deze jonge leeuwen. We hopen toch dat we zaterdagavond een top10 plaats in onze klasse kunnen behalen, want Ieper is en blijft Ieper, de bloemen worden pas aan de finish uitgereikt.

RallyTime animated
RT1

Verder hopen we op mooi weer dat het zowel voor piloot als toeschouwer aangenaam vertoeven is in de kattestad. Verder word de leeuw voorzien van een nieuwe kleur, waarvoor dank aan Nick van 2SIGN.

Bij deze maken we graag afspraak op donderdag 23/6 voor de shakedown in Nieuwkerke.

Tot dan!”

BRC
RT2
BRC
Niels Reynvoet wint Sezoensrally na spannende finale
BRC
Startvolgorde Sezoensrally
BRC
BRC Masters - Jos Verstappen gaat voor winst in Sezoensrally
BRC
Sezoensrally - Eddy Buntinx start thuisrally als leider in de 2WD Trophy
BRC
Vincent Verschueren kijkt uit naar Sezoensrally
BRC
Sezoensrally - De Belgische top aan de start op de maaskiezel
47ste Sezoensrally - Padeltoernooi tussen enkele BRC-teams
BRC
Voorlopige deelnemerslijst 47ste Sezoensrally
VAS
Monteberg Rally - Bjorn Syx geeft de zege niet uit handen
BRC
BRC MASTERS - Jimmy D'hondt op uithouding en regelmaat in Rallye de Wallonie
X