Deze avond omstreeks 19:00 gaat de 2de manche van het Nederlands Rally Kampioenschap, de 52ste ELE Rally, van start. In de omgeving van Helmond en Eindhoven worden er 17 klassementsproeven verreden, verdeeld over twee dagen. Met Matthias Boon staat er ook één Belgische piloot aan de start. Na het afhalen van het roadbook en de eerste verkenning, nam Matthias de tijd om rally-time.be te woord te staan.

Sinds een aantal jaren rijd ik nu in Nederland. Het is voor mij een nieuwe uitdaging. En zeker nu we met de EVO X rijden,” gaat Matthias van start. “Voor de start van het seizoen dacht ik, om met een beetje geluk, vooraan te eindigen in het Nederlands Kampioenschap. Maar als ik nu het deelnemersveld zie, met enkele WRC’s en R5’s, zal dat moeilijk worden. Er starten, ook hier in Nederland, steeds meer goede wagens.

In de openingsmanche van het Nederlands Kampioenschap, de Zuiderzee Rally eindigde Matthias Boon op een 6de plaats. “Dat was voor mij toch een beetje een ontgoocheling. Ik had gehoopt om iets hoger te eindigen. Maar we hebben ons uiterste best gedaan en dan moet je tevreden zijn. Ik kon niet harder. Ik kan mezelf niks verwijten.”

Foto FB pagina Matthias
Foto FB pagina Matthias

De volgende manche in het Nederlands Rally Kampioenschap is de ELE Rally. “De ELE Rally is een rally die eigenlijk wel dichtbij is. Als je naar Ieper moet rijden, zijn de meeste Belgen even lang onderweg dan wanneer je naar Eindhoven moet rijden. Er zit onverhard in. Het is een toffe rally. Een rally die weinig Belgen kennen eigenlijk. Het is een mooie rally om ook een keer te doen. Niet echt een verre verplaatsing. Een keer in een ander land. Ik zou aan elke jonge piloot die begint te rijden, aanraden om hier te komen rijden. Het is niet ver, kost niet veel. De inschrijvingsgelden zijn hier in Nederland ook een stuk lager en dat is toch ook mooi meegenomen.”

RallyTime animated
RT2

We gaan proberen om, aan het zelfde ritme als de Zuiderzee Rally, de ELE Rally te rijden. Deze is toch iets meer technisch, iets meer uitdagend. Dus ik hoop om iets hoger te kunnen eindigen. Alhoewel als we hier 6de kunnen finishen, kunnen we daar ook best tevreden mee zijn, gezien het deelnemersveld.

Vaste co Davy Thierie rijdt dit weekend met Bernhard ten Brinke, in een Skoda Fabia R5. Matthias had afgesproken met Davy dat hij met een andere piloot mocht meerijden, indien hij een betere aanbieding kreeg.  “Wanneer ik, met een andere co-piloot, met een R5 kan rijden, zal ik dat ook doen. Samen met Davy heb ik een andere co-piloot gezocht. Zo zijn we terecht gekomen bij Sander van Barschot. Het is een man uit de omgeving en hij heeft vorig jaar de ELE Rally gewonnen. Dus ik denk dat je dan de juiste man naast je hebt.”

Na de ELE Rally rijdt Matthias nog de Vechtdalrally, Hellendoornrally, GTC Rally en Euregio Rally (Twente). In deze laatste zal hij voor het eerst starten. “Ik zou graag nog wat extra rally’s erbij doen. Alhoewel, met de zaak die ik heb, is de tijdsbesteding nu ideaal.  Veel meer moet er niet bijkomen.”

Voor de 2de seizoenshelft van het Belgische Kampioenschap is Matthias Boon bezig met een nieuw project. Het gaat om enkele wedstrijden met een R5 wagen. “De wedstrijden die we zouden rijden, passen in ieder geval in het schema. Er zijn reeds enkele sponsors die mee in zee willen gaan. Met enkele anderen zijn we nog aan het onderhandelen. We zijn er mee bezig en het schiet wel op. Maar niet zo snel als ik gehoopt had. Details kan ik dan ook nog niet vertellen. In het beste geval zijn we op het einde van het jaar een paar rally’s aan het rijden met een R5.”

Maar eerst gaan we ons nu concentreren op de ELE Rally en proberen om hier een mooi resultaat neer te zetten. Na de Zuiderzee heb ik er echt zin in om gas te geven. Het is van maart geleden dat we nog gereden hebben. De honger is groot,” besluit Matthias Boon.

BRC
RallyTime animated
BRC
Ardeca Ypres Rally: Lefebvre en Loix als uitdagers
BRC
Ardeca Ypres Rally - Loix, Casier en Verstappen zijn er klaar voor!
BRC
Niels Reynvoet wint Sezoensrally na spannende finale
BRC
Startvolgorde Sezoensrally
BRC
BRC Masters - Jos Verstappen gaat voor winst in Sezoensrally
BRC
Sezoensrally - Eddy Buntinx start thuisrally als leider in de 2WD Trophy
BRC
Vincent Verschueren kijkt uit naar Sezoensrally
BRC
Sezoensrally - De Belgische top aan de start op de maaskiezel
47ste Sezoensrally - Padeltoernooi tussen enkele BRC-teams
BRC
Voorlopige deelnemerslijst 47ste Sezoensrally
X