In 2013 keek de rallywereld reikhalzend uit naar de Ypres Rally, want de nieuwe categorie R5 werd er gepresenteerd in de vorm van een testsessie op ware grootte van Thierry Neuville en Kris Meeke met de ontwikkelingswagens van Ford en Peugeot. Drie jaar later is de categorie R5 uitgegroeid tot een wereldwijd succes. De Kenotek Ypres Rally werd vorig jaar gewonnen door Freddy Loix met de Skoda Fabia R5, de opvolger van de legendarische Fabia Super 2000, en dit jaar verwacht de organisatie een dertigtal topwagens van de R5-categorie. Maar, ook buiten de eigenlijke wedstrijd zal de R5 centraal staan, want Hyundai Motorsport heeft beslist in de Kenotek Ypres Rally een test op ware grootte af te werken. Kevin Abbring zal de New Generation i20 R5 als openingswagen over de Ieperse klassementsproeven sturen.

HR5

Het wordt het allereerste publiek optreden van de Hyundai i20 R5 en voor de gelegenheid bouwt Hyundai Motorsport een nieuw chassis, zodat de wagen die in Ieper zal rijden heel nauw aansluit bij de definitieve homologatieversie. Bovendien zal de Hyundai een specifieke decoratie krijgen voor deze wedstrijd, ontworpen door een Nieuw-Zeelandse rallyfan.  Kevin Abbring zal de wagen in Ieper besturen. Voor de jonge Nederlander een mooie gelegenheid om zijn snelheid nog eens te tonen, al blijft hij dit jaar best wat langer op de baan dan vorig jaar, toen hij vrijdagavond als leider al over de kop ging.

Andrea Adamo, de manager van de Customer Racing Department van Hyundai Motorsport, bevestigde dat het een cruciaal weekend wordt voor de New Generation i20 R5: “Ieper is het perfecte decor voor het eerste publieke optreden van de i20 R5. Het is een groot evenement, de proeven zijn heel uitdagend en stellen de wagen grondig op de proef en we zullen onze nieuwe R5 voor duizenden fans kunnen presenteren. Het blijft natuurlijk een testsessie. De proeven in Ieper verschillen grondig van de asfaltproeven die we in de vorige maanden gebruikt hebben om de i20 R5 te testen.”

VAS
BRC

RallyTime animated
VAS
Spektakel verzekerd in 55ste Rallye de Hannut
BRC
Michelin en Kronos Tyres zijn klaar voor het Kroon-Oil BRC 2024
BRC
Tom Boonen klaar voor volgend hoofdstuk in zijn rallycarrière.
VAS
Wout Coopman tankt zelfvertrouwen in Hemicuda Rally
BRC
East Belgian Rally - Spektakel en spanning verzekerd in de Oostkantons
BRC
63ste A&D Omloop van Vlaanderen - Veel outsiders willen favoriet Maxime Potty verrassen
BRC
Freddy Loix wint voor de tweede keer op rij de Aarova Rally
BRC
63ste A&D Omloop van Vlaanderen – Inschrijven aan voordeeltarief loopt ten einde
BRC
TAC Rally - Benoit Verlinde boekt een leerrijke overwinning
BRC
TAC Rally - PJ Maeyaert klopt Paul Lietaer in de sprint
X