In 2013 keek de rallywereld reikhalzend uit naar de Ypres Rally, want de nieuwe categorie R5 werd er gepresenteerd in de vorm van een testsessie op ware grootte van Thierry Neuville en Kris Meeke met de ontwikkelingswagens van Ford en Peugeot. Drie jaar later is de categorie R5 uitgegroeid tot een wereldwijd succes. De Kenotek Ypres Rally werd vorig jaar gewonnen door Freddy Loix met de Skoda Fabia R5, de opvolger van de legendarische Fabia Super 2000, en dit jaar verwacht de organisatie een dertigtal topwagens van de R5-categorie. Maar, ook buiten de eigenlijke wedstrijd zal de R5 centraal staan, want Hyundai Motorsport heeft beslist in de Kenotek Ypres Rally een test op ware grootte af te werken. Kevin Abbring zal de New Generation i20 R5 als openingswagen over de Ieperse klassementsproeven sturen.

HR5

Het wordt het allereerste publiek optreden van de Hyundai i20 R5 en voor de gelegenheid bouwt Hyundai Motorsport een nieuw chassis, zodat de wagen die in Ieper zal rijden heel nauw aansluit bij de definitieve homologatieversie. Bovendien zal de Hyundai een specifieke decoratie krijgen voor deze wedstrijd, ontworpen door een Nieuw-Zeelandse rallyfan.  Kevin Abbring zal de wagen in Ieper besturen. Voor de jonge Nederlander een mooie gelegenheid om zijn snelheid nog eens te tonen, al blijft hij dit jaar best wat langer op de baan dan vorig jaar, toen hij vrijdagavond als leider al over de kop ging.

Andrea Adamo, de manager van de Customer Racing Department van Hyundai Motorsport, bevestigde dat het een cruciaal weekend wordt voor de New Generation i20 R5: “Ieper is het perfecte decor voor het eerste publieke optreden van de i20 R5. Het is een groot evenement, de proeven zijn heel uitdagend en stellen de wagen grondig op de proef en we zullen onze nieuwe R5 voor duizenden fans kunnen presenteren. Het blijft natuurlijk een testsessie. De proeven in Ieper verschillen grondig van de asfaltproeven die we in de vorige maanden gebruikt hebben om de i20 R5 te testen.”

RT2
KAMV

Stannic_animatie
RT1
BRC
TAC Rally - Benoit Verlinde boekt een leerrijke overwinning
BRC
TAC Rally - PJ Maeyaert klopt Paul Lietaer in de sprint
BRC
Maxime Potty wint 48ste TAC RAlly
BRC
TAC Rally - Sterke affiche in BRC Masters
BRC
HBRC - TAC Rally - Paul Lietaer wil de BMW's weer verslaan
BRC
JBRC - TAC Rally - Duel der Clio's, met Maxim Decock als outsider
BRC
Topaffiche voor de 48ste TAC Rally
BRC
63ste A&D Omloop Vlaanderen blijft vernieuwen
VAS
TN-Motorsport - Short Rally van Moorslede 2023
BRC
Maxime Potty verstevigt zijn leidersplaats met winst in de South Belgian Rally
X