Dit weekend wordt in Oostrozebeke de 10de ORC Canal rally verreden. Wie we ook op de startlijst terug vinden, met de Citroën DS3 R5 van J-Motorsport, is het duo Yves Bruneel – Kristof Goethals. Rally-Time polste naar de verwachtingen van de autoverkoper uit Ieper.

RT_Sezoens2016-RV-2

Het is een zeven maanden geleden dat we nog een wedstrijd gereden hebben. De 6 uren van Kortrijk was mijn laatste wedstrijd. En ik ben niet alleen. Daarom denk ik dat het een open wedstrijd wordt. Vele piloten zitten in hetzelfde schuitje. Ofwel komen ze aan de start met een andere auto, een die ze nog niet kennen, ofwel is het net zoals wij een tijd geleden dat ze een wedstrijd gereden hebben,” aldus Yves Bruneel.

Toch zullen we ook rekening moeten houden met enkele snelle jongens die reeds enkele wedstrijden in de benen hebben. Bij hen aan ritme geen gebrek. Mijn favoriet voor dit weekend… ik durf toch Andy Lefevere naar voor schuiven. Steeds snel met zijn vertrouwde Mitsu en hij heeft weinig tijd nodig om in het juiste ritme te komen.”

BRC
KAMV

Wat de wedstrijd in Oostrozebeke betreft, heeft Yves Bruneel ook bepaalde doelstellingen:
De ORC is voor ons in zekere zin een test met het oog op de Kenotek Ypres Rally eind juni. De Kenotek Ypres Rally is voor mij mijn thuisrally. Daar willen we toch een mooi resultaat uit de wacht slepen. Dit weekend wordt dus een uitdaging. We hopen, via regelmaat, toch wel op een podiumplaats.”

Het is wel jammer dat ze voor zondag regen voorspellen. In de 6 Uren van Kortrijk hebben we met volle bakken regen gekregen. Dus ik weet wat onze mogelijkheden zijn in natte omstandigheden. Ik hoop ergens wel dat het toch een tijdje duurt voor de regen uit de lucht komt vallen. Want met onze DS3 R5 hebben we in feite nog niet kunnen rijden in droge omstandigheden. Daardoor hebben we hier qua snelheid, rempunten en dergelijke nog niet echt referenties.  Maar we zien wel. Dat we ons gaan amuseren staat nu al vast,” besluit Yves Bruneel.

RT_Kortrijk2015-RV-2-2

VAS
KAMV
VAS
Monteberg Rally - Bjorn Syx geeft de zege niet uit handen
BRC
BRC MASTERS - Jimmy D'hondt op uithouding en regelmaat in Rallye de Wallonie
BRC
10de plaats voor Tom Boonen in Rallye de Wallonie
BRC
JBRC - Indrukwekkend debuut van Pierre-Manuel Brasseur in Rallye de Wallonie
BRC
Niels Reynvoet is de Michelin Star of the Weekend - Rallye de Wallonie
BRC
Rallye de Wallonie - Niels Reynvoet wint na een waanzinnig spannende finale
BRC
2WD Trophy - Vanton favoriet in Rallye de Wallonie
BRC
HBRC - Emile Tollet mikt op de dubbel in Rallye de Wallonie
BRC
Rallye de Wallonie - Vincent Verschueren: “Onze eigen wedstrijd rijden”
Rally van Wallonië - Thierry Schloesser op titeljacht in Divisie 2
X