De 40e editie van de Sezoensrally, een wedstrijd waar we na een afwezigheid van 2 jaar heel erg naar uit keken, zeker omdat het toch een beetje een thuiswedstrijd is voor ons als Limburgers.

RT_Sezoens2016-JohanDekens-5154

Na de electronische storingen in de Haspengouwrally werden in de weinige vrije tijd wat updates gedaan aan de wagen. Veel tijd en vooral locaties om te testen waren er niet. Anderhalve week voor de wedstrijd konden we dan toch nog even een testritje doen om te zien of onze aanpassingen geholpen hadden. Helaas brak tijdens de test onze versnellingsbak. Alle mogelijke kanalen om aan nieuwe onderdelen te komen voor de bak werden gecontacteerd maar niemand die binnen de week nieuwe onderdelen kon leveren. Gelukkig hadden we zelf nog wat gebruikte onderdelen liggen om alles toch nog terug rijdend te krijgen. Uiteindelijk was de wagen donderdagavond om 23u klaar en volgde er nog een kleine testrit. Deze zag er goed uit dus konden we met een gerust hart vertrekken richting Bocholt.

RT1
RallyTime animated

Na een opgave in de 6u van Kortrijk eind vorig jaar en een haperende auto eerder dit jaar in de Haspengouwrally zou het dus de eerste maal zijn dat we de GT3 eens echt aan de tand zouden kunnen voelen.

RT_Sezoens2016-JohanDekens-5566

De eerste KP op zaterdagmorgen was het nog even zoeken naar de juiste versnelling om de T-situaties uit te komen want dit verschilde met de nieuwe verhoudingen wel wat ten opzichte van de oude versnellingsbak. We verloren dus iedere situatie wel 1 à 2 seconden maar we zaten onmiddellijk in het ritme van onze merkgenoot Robby Moers met slecht 0,5 sec. verschil. Op KP2 moesten we net geen 6 sec. toegeven en op KP 3 en 4 konden we zelfs nipt de snelste tijd draaien binnen RGT, ondanks het feit dat er af en toe terug een hapering kwam opzetten in de motor waardoor we niet boven 6500rpm konden gaan. KP5 Gerdingen begon dan weer zeer goed tot we in de fout gingen in een linkse bocht die vrij glad lag… De gracht was te dicht bij en het duurde ruim 4 minuten vooraleer de toeschouwers ons uit deze situatie konden bevrijden, waarvoor een zeer welgemeende dankjewel!!

In de 2e ronde begon de motorelectronica meer en meer te haperen waardoor we na 4 KP’s reeds 30 sec. verloren op Robbie Moers. Op KP10 sloeg dan het noodlot toe… op de 2e onverhardstrook ging op het display het alarm voor de koelwatertemperatuur af… ons eerste idee was een stukgeslagen radiator maar uiteindelijk bleek het een boutje te zijn van 4€ dat los gekomen is uit één van de koelwaterleidingen. Voor ons zat de wedstrijd er dus weer veel te vroeg op.

De wagen zal nu volledig gedemonteerd worden om niks meer aan het toeval over te laten. Een verder programma voor dit jaar is er niet meer aangezien de herstellingen het grootste deel van het budget opgeslorpt hebben, tenzij er zich toch nog nieuwe sponsors aanbieden.

RT_Sezoens2016-JohanDekens-5574

We willen nog graag de organisatie van de Sezoenrally feliciteren met hun 40e editie en hen bedanken voor de goede organisatie en de mooie KP’s. De nieuwe KP Steenberg was zeker en vast de moeite!

Ook een welgemeende dankjewel voor de servicecrew en iedereen die de laatste week zijn steentje heeft bijgedragen om onze GT3 toch nog klaar te krijgen!!

KAMV
Stannic_animatie
VAS
TN-Motorsport - Short Rally van Moorslede 2023
BRC
Maxime Potty verstevigt zijn leidersplaats met winst in de South Belgian Rally
Damien Strobbe ruilt Opel Corsa in voor Renault Clio
6 Uren van Kortrijk is allerlaatste wedstrijd GoDrive team
VAS
Kampioenschap wordt beslist in Regularity van Zuid-Limburg
VAS
6de Rally van Zuid - Limburg
BRC
DG Sport Compétition viert zijn titel tijdens de Spa Rally
BRC
Condroz Rally - Pieter-Jan Maeyaert oppermachtig met de BMW M3 E30
BRC
2WD Trophy - De Fina domineert in Condroz Rally, T'Joens neemt de leiding in kampioenschap
BRC
Condroz Rally - Verstappen wint, Jimmy D'hondt kampioen
X